Aplikasi Duit Itu Tipu Kalau….

Aplikasi Duit Itu Tipu Kalau….…Secara lumrahnya ramai orang suka  perkara yang senang dan mudah.Ingat senang sangat ke nak dapat duit.Duduk dan tidur boleh dapat duit.Oh tidak.Mana ada perkara seperti itu dalam realiti hidup ini.Dalam mimpi mungkin ya.Masalahnya kita tak boleh hidup dengan mimpi.Kita hidup dengan alam realiti yang memerlukan kita makan,minum dan bermedia sosial.

IMG_20160917_211539

Sebab itu ada dalam blog mrhanafi terkesan kata kunci Aplikasi Duit tipu.Ya itu memang betul jika pembaca terpedaya dengan ayat-ayat promosi.Hakikatnya ialah Aplikasi Duit merupakan satu marketing tool yang mudah digunakan berasaskan sistem aplikasi android.Baca betul-betul.Mudah digunakan untuk membuat apa jua promosi sama ada produk Aplikasi Duit itu sendiri atau produk kita sendiri.

Mudah di sini maksudnya bukan mudah dapat duit tetapi mudah digunakan untuk promosi.Bila dah mudah promosi maka secara tidak langsung mudah juga dapat duit.Pokok pangkalnya mesti buat PROMOSI dan promosi selagi mampu promosi.Itu sahaja kunci kejayaan dalam bidang marketing termasuk Aplikasi Duit.

Sepanjang mrhanafi mempromosi Aplikasi Duit memang ada orang tanya sama ada mrhanafi dah beli atau belum.Jawapannya mrhanafi ada beli dan ada alami sendiri betapa mencabarnya nak dapat duit dari Aplikasi Duit.Sejujurnya mrhanafi sudah dapat komisyen dan berjaya menjual aplikasi ini.

Kejayaan berpihak kepada mrhanafi namun kerisauan bermain dalam minda.Bagaimanakah ‘nasib’ pembeli aplikasi tersebut.Adakah mereka menyesal.Marah-marah atau berpuas hati kerana mendapati Aplikasi Duit mudah digunakan.Mungkin mudah dapat duit kerana itu memang rezeki mereka.

Dalam hidup ini ada orang yang alami pengalaman manis dengan cabutan bertuah.Setiap kali ada cabutan bertuah yang disertai pasti dapat hadiah.Paling kurang hadiah saguhati.Begitu juga dengan rezeki.Ada yang mudah dan ada yang mencabar.

Sesiapa yang terpilih dengan rezeki yang mudah tu wajib bersyukur dan sesiapa yang terkena dengan rezeki yang mencabar wajiblah bersabar.Kalau boleh sabar hingga level 7 atau lebih lagi.

Apa hikmahnya yang mrhanafi dapat ketika selalu buat promosi sama ada melalui blog atau Facebook berkaitan Aplikasi Duit.Sudah tentulah mrhanafi dapat perbezaannya ketara.Ternyata blog lebih baik untuk dijadikan medium membuat promosi.Tulis artikel blog sekali sahaja tetapi boleh dibaca para penggunjung berkali-kali.

Teknik menulis ayat promosi dalam Facebook sama ada wall sendiri atau Group Bisnes atau Fanpage ada pro dan kontra.Dalam Facebook kita mesti buat promosi setiap kali supaya orang boleh baca setiap hari.Tak buat maka tak ada promosi.

Blog tak macam tu.Publish artikel satu kali tetapi boleh dibaca berkali-kali selagi artikel tersebut ada dalam blog atau masih terpapar dalam halaman enjin carian.

Sejujurnya mrhanafi bersyukur kerana mampu menulis blog walaupun tidak sehebat blogger Khir Khalid yang mempunyai penulisan unggul dan bergaya setiap masa samaada Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.

{sekilas pandang}

Aplikasi Duit tetap mrhanafi buat promosi dengan perspektif marketing tool.Mrhanafi tak jamin sama sekali dengan beli Aplikasi Duit maka duit berkepuk-kepuk masuk bank.Sebab syarat utama untuk berjaya mendapat duit dari Aplikasi Duit ialah kerja promosi untuk dapatkan pembeli.

Terima kasih kerana sudi membaca dan semoga mendapat manfaat dari blog ini.Datang lagilah ye dan mrhanafi amat menghargainya.

p/s : Jangan beli Aplikasi Duit jika tak nak duit.Beli apabila nak sangat duit tetapi tidak berputus asa untuk membuat kerja promosi  supaya ada pembeli seperti anda.Namun jangan terpengaruh sekiranya belum membaca >>> Aplikasi Duit Sudah Ke Penghujung

p/s/s : Mesti berani mencuba dan jika tak berani mencuba sampai bila-bila anda dibayangi perasaan takut.Jom beranikan diri dapatkan Aplikasi Duit 

p/s/s/s : Sesiapa yang dah terbeli Aplikasi Duit mrhanafi dah tak tahu cakap apa dah.Mrhanafi cadangkan kita guna Aplikasi Duit untuk menjadi agen affiliate.Daftar percuma sahaja.

Sebelum itu saya nak minta tolong pembaca yang disayangi untuk pilih antara satu daripada pilihan dibawah sebagai tanda sokongan kepada saya.

Akhir kata terima kasih tak terhingga buat pembaca semua.

1.Tolong Like Fanpage 

2.Sertai Group Whatsapp 

3.Sumbangkan komen ikhlas

4.Sebarkan konten ini

Sumber rujukan :

1.Panduan Jana Pendapatan Pasif 

2.Cara Tarik Rezeki Melimpah Ruah

3.Panduan Dapat Duit Cepat

4.Cara Meroketkan Jualan Di Facebook

5.Produk Tahan Lama Untuk Lelaki

6.Software Terbaru Untuk Peniaga Instagram

(Visited 12,880 times, 75 visits today)

154 thoughts on “Aplikasi Duit Itu Tipu Kalau….”

  1. SY DAH BELI,,RASE MACAM APE TAH,,,XTAW NK CAKAP APE,,,TAPI SY XCRI ORNG,,BIAR LA XBALIK MODAL,,DARIPADA MENIPU ORNG MAKAN DUIT HARAM,,,BILE PROMOTE KAT ORNG PON SY CKP,,ALA,,YG BISNES CARI2 ORNG SRUH BELI BRG TU,,,TPI SY TNGOK ORG YNG OTAI2 DPAT BNYK BERIBU2,,AYAT PANCING APE XTAW LA,,,KESIAN ORNG BWH,,LAW ADE DUIT BOLEY LA TRY,,,LAW XDE DUIT XYAH LA,,,,TPI MMG KESIAN LA KAT ORNG BWH,,,LAW SY ADE ORG BWH PON,,SY AKAN PASTIKAN DYE PON DPT MODAL DYE BALIK,,,TAKOT LA KITE DPT DUIT ORG…TAH HALAL KE TIDAK LAW ORG TU XDPAT BALIK MODAL..

          1. maknanye mrhanafi xbeli lg la fi$h tu…mcm mn mrhanafi kt ok??slh tu promote bnda yg mrhanafi xbeli lg

          2. kalau nak promote barang tak semestinya beli.

            orang beli ikut keperluan..

            saya berani kata ok kerana testimoni positif dan saya percaya Zamri Nanyan as a Internet Marketer yang dah lama buat kerja online..

            saya juga faham sangat memang ada yang akan serang saya dari sudut ini namun logiknya tak semua barang yang kita nak kena promote perlu beli sendiri melainkan produk kesihatan..

            kalau saya ada 100 jenis produk yang nak promote maka saya terpaksa juga beli 100 jenis produk.

            itu memang susah nak masuk akal juga kerana saya bertindak sebagai affiliate untuk padankan kepada pembeli yang ada keperluan..

            wah..panjang juga jawapan saya..hehehe

  2. Kahkah aku mmg x caya benda2 gini sbb da biasa sgt trik2 dorg. Ade ke org sng buat duit dgn APP pastu nk share? Mmg xla..hahaha sbb susah tula dia cri org utk jual APP dia.. Lg cepat dia dpt duit… Mcm forex, trading asyik loss, jual teknik la cpt untung…haha pdehal sampah. Aku lbih rela beli ilmu2 prniagaan,tgkatkan sales… Lg brbaloi…biar sush dlu senang kmudian…ckup2 la trkena kawan…xde benda senang dalam bisnes

  3. info yang sangat menarik. perbincangan yg amat positif.
    teruskan usaha. tingkatkan PROMOSI

    usaha yg gigih

    INSYA ALLAH akan diberi ganjaran

  4. Assalamualaikum semua.
    Nasib baik saya belum lagi membeli applikasi yg dikatakan sgt sgt ajaib utk menjana duit. Dok saja dpt duit. Ada org kata Bill gate dok saja dpt duit berbilliun. Xpa la dia dh bekerja keras lepas tu dpt duit atas kejayaan utk membanggunkan microsoft. Sebelum membuat pembelian mana mana jua pun produk.,harus buat pencarian atau investigate dulu. Takziah kepada yg terkena dan berwaspada selalu.

  5. Saya ada baca app jutawan tu..sama lebih kurang cam app duit yg sy beli dec 2016..rugi jer rm290 tp tk ada hasil apa pun..pd yg menipu tu ingatlah di dunia anda lepas tp akhirat anda tk lepas..setiap sen yg anda tipu akn dipersoalkan pd anda nanti…

  6. Assalammualaikum.. Terima kasih banyak2 atas perkongsian.. Saya hampir terpedaya.. Syukur alhamdulillah otak saya kata, baik cari maklumat dulu sebab org yg perkenalkan produk jutawan apps tu mcm terlalu memaksa.. Dan bila baca kat website dia pun jadi mengantuk.. >.< saya doakan semoga encik maju jaya dan memperoleh rezeki yg melimpah ruah kerana telah membantu org lain.. Teruskan berkarya..

    1. Wsalam..

      sama-sama dan aamiin atas doa.

      Saya yakin siapa yang terbaca artikel ini sebelum membeli ..memang tak jadi beli..

      sebaliknya siapa yang membaca selepas membeli akan rasa menyesal..kasihan sunggguh saya

  7. Tertipu jugak dengan app tu. Kata nak bagi refund . Dah ikuk smua step2 refund. Senyap terus. Geram betul la dgn penipu tu.

  8. Pala hotak dia.aku buang masa berejam baca artikel si afiq ni.ayat manis mcm nenek dia.memalukan bangsa je.pndai la cakap,bkn spt.skim,mlm,pak man telo.kutuk org pandai mcm biz dia dh ckup bagus.ajaib telur mu afiq.xyah rujuk panduan la,xyah wat website la..hnya klik.klik kejadah nenek lu.siap sebut insyaallah,alhamdulillah bagai.jual agama plk tu.agak2 la siapa nk bg korg duit membuta tuli?seumur hidup ke bleh dpt?afiq klau nk kencing,sila kencing nenek lu sndiri ye.kata xperlu modal,just download,install n start.huduh perangai lu ni afiq.xkena modal hotak lu.nk bniaga buat cara btul2.bg terang produk tu.biar yg beli produk tu puas hati.tahu nk buat apa/guna produk tu.ni x,kencing duit masuk trus kepul2.kepul2 najis nenek lu afiq.sesudah la makan duit haram.nnti xpepasal lu jd haram jadah.nasib aku xbeli.dan tpikir nk rujuk sumber dulu.yg mna yg dh terbeli,xtahu la nk kata apa.next jgn terpedaya dgn jnji taik kucing mcm ni.(hrap si najis tu masuk ke sini,n baca).thanks mrhanafi buat ruangan ini utk info yg tepat.bkan apa,xsuka org jenis nk hidup tp menipu org.insaflah afiq.jgn krn p.m myeksa rakyat,brg tu naik,barang ni naik,ditambah gst lg,lu pulak nk jd sawan babi mnipu duit org ramai.

  9. Menyesal Aku join jjutawan app…kimak Tul..lemang kene menipu bru le Cari org…ayat dia siap kan pun smua menipu..babi Tul…Aku join dah 30 hari lebih seposen tahi pun xde Sbb Aku xmenipu…sial la

  10. Sy dh agk dh…. Kita tertipu & harus menipu utk dpt income…. Bila berjya tipu org utk bli apps ni… Mka ada lh duit msuk…

    1. kalau sudut negatif memang tipu tetapi sebagai penjual perlu terangkan kepada pembeli sejelas yang mungkin..

      pembeli redha ..

      rezeki berkat..

      tak gitu.

  11. Betul tu!!! kalau betul dia jutawan dan banyak duit kenapa tak bagi free jer ebook tu kan? buat apa nak jual2 lagi dengan harga yang tak seberapa baginya??? kata dah kaya??? kan? sepatutnya kalau betul dia kaya dan ada niat baik untuk bantu orang2 yang terdesak sedekahkan jer lah dekat mereka2 yang memerlukan tu!!! kasi nombor whatspp kau cakap kau nak bantu golongan yang memerlukan!!! hantar nombor akaun bank kat kau dan masukkanlah duit dalam bank tu!!! tidak gitu? kan?

  12. Assalamualaikum wbt.

    Terima kasih atas perkongsian. Saya jumpa blog ni setelah saya menerima banyak email dari Jutawan App ni. Entah daripada databse pihak mana entah yang Afiq Jutawan App ni ambil hinggakan saya sentiasa menerima email darinya.

    Saya memang lansung tak berminat membaca tawaran2 nya sebab bagi saya nampak ketidak jujuran apabila sembang gebang bagai nak rak app dia mampu menjana income bla bla tapi sampai ke bawah saya masih tak jumpa apakah app yang dia maksudkan dan bagaimana app tu berfungsi. Tengok2, sampai ke bawah suruh bayar pula.

    Saya kasihan jika ada orang lain yang mungkin tak sempat berfikir sehingga terus sahaja bank in RM390 itu.

    Sentiasa ada yang memperdaya selagi mana ada yang sanggup diperdaya.

    Yang dah terbayar, anggaplah ini kesilapan kecil untuk meraih kejayaan di masa akan datang. Sebab dulu saya juga begitu. Pantang melihat peluang menjana pendapatan yang macam-macam, hingga join macam2 skim, MLM dan entah apa-apa lagi.

    Now, saya fikir, untuk berjaya dalam dunia bisnes, saya mesti masuk ke dalam dunia bisnes itu sendiri. Bukan sekadar join, letak wang modal dan tunggu, tunggu dan tunggu. Saya mesti menjual sesuatu dengan niat untuk menolong orang lain membeli produk yang mereka perlukan.

    Kehidupan ini semakin lama, semakin akan diberi kefahaman. Lalui hidup ini dengan redha dan bersyukur.

    Safa
    TilamHotel.com

  13. Saya dah bli… Kena promote sma je tggu org daftr bru dpt duit atau promote brg…. Saya sarankn…jgn beli… Xda cara mudah nak dptkn duit…. Smpi skrg x blik modal… Itu nasihat saya… Korg xkn dapat refund klu sudh daftr…

    1. Tengah cari maklumat sebelum membeli. Rupanya begini keadaan nya., adoi. Whatsap saya 019-9568869… mana mana yg nak jual balik app tu dengan harga murah. Saya nak try beli dgn kamu dan cuba benda ni.

  14. Jutawan app ni bg saya sama je dgn mana2 sistem yg kononnya boleh meraih pendapatan berlipat kali ganda dgn cara mudah. Hakikatnya app tu sendiri hanyalah alat bg menjual harapan setinggi gunung kpd mereka2 yg kemaruk nk jd kaya dgn cara mudah.

    Statement/promosi yg dibuat diwebnya jg bertentangan dgn Terms yg dibuat oleh mereka. Terms yg dibuat jg tidak blh diguna pakai didlm mahkamah, bahkan nama syarikat pn tidak wujud didlm Terms tersebut.. diorang tau dh semua ni. Nama domain website bukanlah suatu entiti syarikat perniagaan berdaftar.

    Perniagaan yg dijalankan pn tidak telus dan tiada penerangan tentang app, tiada nama, no. tel. & alamat syarikat.. yg ada hanya janji berapi2.. itulah produk sebenar yg dijualnya.

    Dia jg mendakwa sumber pendapatan sistemnya itu adalah halal, walhal terdapat unsur yg tidak jelas yakni gharar.. mufti mana yg bg fatwa kat dia tu.. blh buktikan? Benda yg halal blh menjadi haram disebabkan cara pelaksanaannya.

    Yg peliknya ada ke seorang yg hanya keje sbg bellboy kat hotel menyimpan duit dlm poketnya sebyk GBP5K! seperti yg didakwanya dan sanggup pulak bg kat mamat jutawan ni semata2 utk mengetahui rahsianya? Kalo betul kasi la no fon dan alamat mamat bellboy kat London tu.

    Lg satu dia cakap sistem app tu dia dpt drpd seorang rakan kerjanya yg berasal dr India yg memegang jawatan sbg programmer ditempat kerjanya dan memiliki kereta mewah. Kalo programmer tu dh hidup mewah dgn aplikasi appnya, kenapa masih nk jd kuli kerja dgn org lain pulak? Xlojik la lu.. lu sendiri pn cakap lu pn xsuka keje dgn org lain.

    Yg bg testimoni pn smuanya xde contact no. dan ayat2 pn mcm ayat2 script je. Harta kekayaan yg dipamerkan pun bukanlah bukti harta pemilikan, bahkan mungkin ada yg hanya disewa atau dipinjam.. siapa tau ye x? No. plet kereta dia pun dia xberani nk tunjuk.. sbb takut orang cek kot. Pastu dia xde pulak public profile mcm fb, tweeter, g+, instagram dan sebagainya.. ni pn mngkin sbb takut dijejaki atau takut org bagi komen udoh2.

    Dia cakap kalo kita bayar kat dia RM390, kita berpeluang utk meraih pendapatan sehingga berpuluh2 ribu ringgit sebln dan akan berterusan sepanjang hayat. Dari RM390 tu affiliate dia buta2 dpt RM200, jd dia dpt RM190. Ok skrg saya nk offer kat pemilik jutawan app tu idea saya yg lebih bernas utknya. Kita tengok dia ada confident x dgn appnya tu.. jgn cakap xserupa bikin bro. Ok apa kata awk melabur dgn saya RM390.. (awk kan jutawan, sikit je ni), pastu saya beli pulak app awk tu. Bila saya dapat puluh2 ribu seperti dakwaan yg awak buat tu, saya kasi balik duit yg awk labur kat saya tu dgn keuntungan sebyk 100% eh bukannn.. 200%? bukannn.. 500% pun bukan, tp saya akan kasi kat awk 1000%.. bank negara pn xleh kasi mcmni. Cam tu.. lebih baik awak kasi kat saya je duit simpanan awak kat bank tu.. duit tu pn xkemana, dapat kat awk jugak.. betul tak?

    Xpun awk promote je kat Najib, xyah mintak RM390 xcerdik la gitu, mintak berbillion2 terus, nanti awk dpt untung bertrillion2 sbb Najib lg byk cabel. Xyah dh dia nk tunggu TN50, minggu depan pn Malaysia dh blh jd negara maju berpendapatan tinggi hasil drpd penat lelah jutawan app yg awk buat tu!

    Saya pn dh penat dh nk menaip ni, ada byk lg point2 yg blh saya bagi. Senang cite mcmnilah.. kalo ada rasa curiga, tinggalkan sahaja atau rujuk terlebih dahulu dgn PDRM cawangan jenayah komersial atau KPDNKK.

    Cara paling senang utk menjadi kaya adalah dgn cara mengambil kesempatan keatas org2 yg kemaruk nak jd kaya sbb jumlah mereka ni memang ramai berbanding org2 yg benar2 kaya kerana usahanya.

    Dan ingatlah diakhirat kelak, setiap harta itu akan ditanya dari mana ia diperolehi walaupn ianya hanyalah sebatang pencungkil gigi dan setiap amal perbuatan itu akan ditimbang walaupn seberat zarah. Firman Allah yg bermaksud.. kebanyakan org yg kaya itu adalah penghuni neraka. Dan org2 kaya yg memperoleh syurga akan memasuki syurga secara perlahan2 akibat hisab yg dikenakan keatas harta2nya. Wallahualam.

    1. alhamdulillah..panjang lebar penerangan ini..

      semoga ianya bermanfaat dan menginsafkan mereka yang terlalu mengejar duit semata-mata

      terima kasih tuan..

  15. Jutawan app ni bg saya sama je dgn mana2 sistem yg kononnya boleh meraih pendapatan berlipat kali ganda dgn cara mudah. Hakikatnya app tu sendiri hanyalah alat bg menjual harapan setinggi gunung kpd mereka2 yg kemaruk nk jd kaya dgn cara mudah.

    Statement/promosi yg dibuat diwebnya jg bertentangan dgn Terms yg dibuat oleh mereka. Terms yg dibuat jg tidak blh diguna pakai didlm mahkamah, bahkan nama syarikat pn tidak wujud didlm Terms tersebut.. diorang tau dh semua ni. Nama domain website bukanlah suatu entiti syarikat perniagaan berdaftar.

    Perniagaan yg dijalankan pn tidak telus dan tiada penerangan tentang app, tiada nama, no. tel. & alamat syarikat.. yg ada hanya janji berapi2.. itulah produk sebenar yg dijualnya.

    Dia jg mendakwa sumber pendapatan sistemnya itu adalah halal, walhal terdapat unsur yg tidak jelas yakni gharar.. mufti mana yg bg fatwa kat dia tu.. blh buktikan? Benda yg halal blh menjadi haram disebabkan cara pelaksanaannya.

    Yg peliknya ada ke seorang yg hanya keje sbg bellboy kat hotel menyimpan duit dlm poketnya sebyk GBP5K! seperti yg didakwanya dan sanggup pulak bg kat mamat jutawan ni semata2 utk mengetahui rahsianya? Kalo betul kasi la no fon dan alamat mamat bellboy kat London tu.

    Lg satu dia cakap sistem app tu dia dpt drpd seorang rakan kerjanya yg berasal dr India yg memegang jawatan sbg programmer ditempat kerjanya dan memiliki kereta mewah. Kalo programmer tu dh hidup mewah dgn aplikasi appnya, kenapa masih nk jd kuli kerja dgn org lain pulak? Xlojik la lu.. lu sendiri pn cakap lu pn xsuka keje dgn org lain.

    Yg bg testimoni pn smuanya xde contact no. dan ayat2 pn mcm ayat2 sendiri je.

    Dia cakap kalo kita bayar kat dia RM390, kita berpeluang utk meraih pendapatan sehingga berpuluh2 ribu ringgit sebln dan akan berterusan sepanjang hayat. Dari RM390 tu affiliate dia buta2 dpt RM200, jd dia dpt RM190. Ok skrg saya nk offer kat pemilik jutawan app tu idea saya yg lebih bernas utknya. Kita tengok dia ada confident x dgn appnya tu.. jgn cakap xserupa bikin bro. Ok apa kata awk melabur dgn saya RM390.. (awk kan jutawan, sikit je ni), pastu saya beli pulak app awk tu. Bila saya dapat puluh2 ribu seperti dakwaan yg awak buat tu, saya kasi balik duit yg awk labur kat saya tu dgn keuntungan sebyk 100% eh bukannn.. 200%? bukannn.. 500% pun bukan, tp saya akan kasi kat awk 1000%.. bank negara pn xleh kasi mcmni. Cam tu.. lebih baik awak kasi kat saya je duit simpanan awak kat bank tu.. duit tu pn xkemana, dapat kat awk jugak.. betoi tak?

    Xpun awk promote je kat Najib, xyah mintak RM390 xcerdik la gitu, mintak berbillion2 terus, nanti awk dpt untung bertrillion2 sbb Najib lg byk cabel. Xyah dh dia nk tunggu TN50, minggu depan pn Malaysia dh blh jd negara maju berpendapatan tinggi hasil drpd penat lelah jutawan app yg awk buat tu!

    Saya pn dh penat dh nk menaip ni, ada byk lg ni point2 yg blh saya bagi. Senang cite mcmnilah.. kalo ada rasa curiga, tinggalkan sahaja atau rujuk terlebih dahulu dgn PDRM cawangan jenayah komersial atau KPDNKK.

    Cara paling senang utk menjadi kaya adalah dgn cara mengambil kesempatan keatas org2 yg kemaruk nak jd kaya sbb jumlah mereka ni memang ramai berbanding org2 yg benar2 kaya kerana usahanya.

    Dan ingatlah diakhirat kelak, setiap harta itu akan ditanya dari mana ia diperolehi walaupn ianya hanyalah sebatang pencungkil gigi dan setiap amal perbuatan itu akan ditimbang walaupn seberat zarah. Firman Allah yg bermaksud.. kebanyakan org yg kaya itu adalah penghuni neraka. Dan org2 kaya yg memperoleh syurga akan memasuki syurga secara perlahan2 akibat hisab yg dikenakan keatas harta2nya. Wallahualam.

  16. ALHAMDULILLAH… SY HMPIR2 Nk BANK IN DUIT LAM JUTAWAN APP…NASIB BAIK TERBACA YG MRHANAFI TULIS…
    THANKS MRHANAFI

      1. Terima kasih sebab bagi penerangan..saya pun hampir nak join..yela kita bukan nak kondemkan bisnes org tapi kita sebenarnya nak membantu insan lain…

        1. sama-sama..

          artikel yang saya tulis ini menyebabkan ramai yang dah beli menyesal..

          yang belum beli rasa bersyukur..

          malah sales untuk aplikasi itu sendiri yabg saya promote dah zero..

          hehehehe

  17. Hmm sy dh bli jutawanapps sbulan.. sesen pun x nmpk msk acc.. mntk refund bnyk songeh.. xpe ah.. menipu duit kita di dunia senang la..akhirat nnti……

  18. Hmmm saya dh bli jutawanapps sebulan.. sesen pun x dpt.. ckp nlh refund tpi bnyk sgt”procedure” konon nye.. smoga Allah baya balik kt die la nnti menipu org mcm tu..

  19. Salam.sy pun baru ja nak keluaq umah pergi bank in duit untuk appsjutawan en afiq…rm390.56..huhuhuuu…allah gerakkan hati sy suruh cari2 dulu kelebihan n keburukan sistem ni…memang bernasib jugak jumpa blog en hanafi.😂 tima aksih en hanafi…

    1. wsalam …

      saya pun tidak tahu bagaimana hati anda semua tergerak untuk baca, sebelum ini ramai yang beli dan lepas itu baca artikel ini..

      p.s Sama-sama ja.

  20. Baru terasa nak beli..hahaha…info penting ni….lebih baik buat kerja digital skrang..xnmpak kerja ade hasil..kerja digital pun perah otak..sakit kepala..inikan tekan butang mule pastu duit masuk sendri…xlogik…sy sendri pun berbulan baru dpat rm14…lain lah kalo buat investment beranakkan duit…yg tu boleh percaya jgak sikit.

  21. Sy pn baru nak bayar jutawanapp..guna duit tuk beli baju raya..tp bila baca feedback korang sy mula fikir second thought…kehidupan yg senang..mewah menjadi keinginan semua org tmasuk sy..berangan dpt langsai kan suma hutang tp sy harus bsyukur apa yg sy ada skg ne..xjadi la nak beli app tue..tkut sy xberaya hehe

    1. saya tak berani kata jutawapanapp tu tak bagus..

      apa yang pasti kalau nak duit mesti ada sesuatu nak dijual..

      tiada perkara yang mudah

      logik sahaja ..

      ada tak orang nak bagi duit kita senang-senang..

      sedekah lain cerita la.

  22. Assalam…sy baru tahu wujudnya jutawan app baru hari ini…katanya xperlu bt apa2 pun duit masuk…kalau kita xnk promosi nti robot yg akan promosikan… betul ker? lg satu kena pakai hp samsung dan internet sentiasa kena ada….modal kena bayar RM390…

    1. Wsalam.. Sejujurnya saya tiada info lanjut sebab saya belum beli..

      Jadi tidak boleh saya katakan sesuatu yang berada diluar pengetahuan saya.. Hehehe

      1. Jawapannya mrhanafi ada beli dan ada alami sendiri betapa mencabarnya nak dapat duit dari Aplikasi Duit.Sejujurnya mrhanafi sudah dapat komisyen dan berjaya menjual aplikasi ini.

  23. Wah, baguslah blog ni.
    Saya baru nak transfer RM390.58 untuk Jutawan App daripada Afiq, Jalur Gemilang Maju Enterprise.
    Nasib baik hati saya tergerak untuk buat rujukan dan terjumpa blog ni. Bahasa iklan memang menggiurkan, kena fikir logik untuk mengalahkan keghairahan hati.
    Saya ingatkan install apps ni di hp, tekan MULA, terus duit masuk akaun tak henti-henti seperti yang diiklankan. Rupanya Jutawan App ni sama saja dengan Rahsia Jutawan Mohd. Nizam. Saya dah beli yang versi Nizam tapi saya dapati bahawa kita hanya akan dapat duit dengan menjual semula formula tersebut. Jadi saya tidak iklankan semula sebab saya memikirkan nasib pembeli yang seterusnya….
    Saya hampir-hampir mengulangi kesilapan lama.
    Thanks Mr. Hanafi.

  24. Sy nak share isu penting, siapa yg buat apps ni bila org dowload org yg buat apps tu sahaja akan dpt duit. Itu sebab byk apps walaupun merepek. Hakikat, tiada duit yg datang bergolek, kekadang ada sahaja yg sangup menipu untuk meraih keuntungan.. Jgn mudah terpedaya, jika nak cuba try dowload atau lakukan apa yg penipuan ni galakkan dgn ayat manis mereka.. Jika tertipu share pada semua agar lebih ramai sedar penipuan ni hanya merugikan bangsa sendiri..

    1. terima kasih kerana sudi berkongsikan pendapatan ini..

      saya harap pembaca sedar bahawa tiada duit datang bergolek melainkan dengan usaha

  25. Alhamdulillah….
    Baru 3 hari join dah balik modal. Cuma program ni sangat bergantung kpd kejujuran admin membayar komisyen. Kita tak tahu berapa ramai yang membeli melalui link kita . Kalau 100 orang yang membeli tapi admin bayar untuk 10 orang sahaja, kita tak boleh detect. So admin tolong jujur……

    1. tentang kejujuran saya tidak pastilah tuan..

      itu urusan dia demgan Allah SWT.

      yang penting orang membeli puas hati dan orang jual akan seronok

  26. Aplikasi duit ni kita just promote lpastu dpat duit ke kne ada yg beli produk dari kita bru dpat duit

  27. Nk Tanya .. adakah admin appduit ni masih mmbayar komisyen.. sbb ada kwn saya yg dh buat jualan tk dpt komisyen… setau saya.. bnda ni bleh jalan btul selagi admin jujur… kalau Tuan yakin admin yg Tuan ikut ni jujur… sy brminat nk beli melalui Tuan..

    1. saya lama juga tak dapat sales…

      saya juga tak boleh nak pastikan admin jujur atau tidak ..

      kerana apabila ada sales cuma admin yang dapat detect terlebih dahulu..

      sepanjang saya promosi dan dapat jualan..memamg admin bagi konisyen dalam masa yang sangat cepat

    1. saya belum beli dan saya sendiri tidak mampu memberi pendapat yang tepat..

      namun berdasarkan logik akal..

      konsepnya ialah jual jutawan App untuk dapat komisyen..

  28. Dalam marketing, ayat promosi kena “WIN”! sebab tu ada sifu yang buat kelas atau panduan menulis ayat promosi.. “copywriting”.

    Content dalam web aplikasi duit memang power.. Boleh cair siapa yang baca… Yang “nampak duit” saja memang akan beli le walau tengah tak de duit.. Huahuahua…

  29. Klu stakat utk jana side income sja tkda mslh bgi sy. Dpt 150 sehari pn dh ok. Pasif income.. nk jadi jutawan itu x realistik klu stakat guna aplikasi duit..

  30. baru nak berangan beli app duit ni.. betul juga kata awak. mencari rezeki bukannya senang.. setiap pencarian rezeki harus kena lalui cabaran.. kalau tak sanggup lalui cabaran maka kita pun tak tahu seperti apa cabaran itu.. dalam kesusahan/kesilapan/kesalahan, akan buat kita lebih pandai.. kerana dari itu kita sudah tahu macam mana nak terus berdepan. setiap kesenangan kena lalui rintangan.. tak ada yang buat begitu senang. selamat pagi pada anda semua..

  31. Nak tanya… aplikasi duit nie just boleh dapatkan duit dengan promote je ke? ke, ada kene completekan survey mcm toluna, global market test sekali.. ataupun app nie macam ptc website, clixsense. boleh tuan terangkan….

    1. Aplikasi duit adalah satu aplikasi henpon jenis android…ia sangat sesuai digunakan untuk tujuan promosi dalam dunia online..apa yang saudari aina katakan tidak perlu..

      senang cerita..aplikasi ini untuk memudahkan kerja copy and paste

  32. Trima ksh tuan share psl aplikasiduit ni.. sy dh brminat tp mujur survey dulu utk feedback apps ni.. xde rezki mudah yg dtgnye brgolek hehe

  33. Sy baru terbaca ni.. Dah 5 hari beli app. Duit ni..dah buat ikut panduan yg diberi…mmg benar bukan senang nak dpt duit ni, kalau baca aplikasi duit cam senang jer tp tk semudah itu..sb dah beli kena cuba ler smp dpt.. Cuma terkilan gak citer cam senang jer dpt duit..kesian org2 yg dah beli tp tk jd2 buat duit cam saya..

  34. Nasibla..terbaca blog mrhanafi ni..klw xdak..sudah ku transfer duit ke apps ni..huhu..lgipun saya tengah run biz on9 yg lain..nnti pening nk fokus..ingatkan bli trus dapat duit..rupenye..indah kabar dri rupa

    1. betul bagi yang suka keja promosi namun jangan mencuba bagi yang kurang rajin buat kerja promosi..duit tak akan datang melayang atau bergolek.

  35. Bru jea nak cuba .. last last org cmmnd cm tu pulak .. tak jadi lah nak bli .. bru brangan mcm mcm .. adoiii ..

  36. En.Muhammad Syazwan Bin Mazlan

    Aplikasi duit penipu je bagi kat pelanggan. Orang di luar sana jangan beli aplikasi duit ini? Sbb saya dh beli dan sudah mencubanya tidak dapat hasil. Dalam iklan, nampak senang dpat duit…..tapi penipu. Harga dh lah mahal? Menyusahkan orang je, minta refund balik senyap je……takut ke. Apalah pihak admin penjual aplikasi ini tak ada kerja lain ke yang munasabah. Bagi orag keliru je. Lain kali buat iklan jelas sikit…..jgn menyusahkan orang. Tq!!!!

  37. Blog yang anda maksudkan adakah harus website.com atau blog blogspot yg percuma tu untuk”medium promosi terbaik”

  38. mariam mohamad

    Ada kah benar selepas masuk je berkepuk2 duit masuk acc tnpa kita sedar…adakah bnr byran nya rm 290

      1. Assalamualaikum tn.. Saya baru beli aplikasi duit tu. Bagaimana sy nk tahu kalau dah ada org yg beli aplikasi duit tu melalui iklan yg sy buat mohon pencerahan ya tn t.kasih

  39. mariam mohamad

    Maksud nya tidak spt yg d kata ,hari2 berkepuk duit masuk..ada yg semnggu bole buat 5 k..,itu ada kah mustahil..betul ke kna byr sebnyk 290

  40. Semoga apa yang En. hanafi kongsikan memberi nilai kepada semua pembaca. Bukan mudah untuk berjaya jika kita tiada ilmu dan usaha. Keduanya perlu seiring.

    Saya amat akui, baik dari segi manapun ilmu mencari pendapatan ianya memerlukan kesabaran dan kesungguhan. Semua itu tidak datang dengan sekelip mata. Samalah juga dengan aplikasi ini, aplikasi ini memudahkan 50% dalam promosi. Jadi medium aplikasi ini benar-benar akan membantu anda.

    Terima kasih En. Hanafi dengan artikel yang amat jujur ini.
    Che Rizal recently posted…Rahsia Dropship Untung 5 Angka dengan MudahMy Profile

    1. terima kasih juga kerana sudi membaca artikel saya..

      saya tulis untuk memastikan mereka betul-betul faham dan tidak terpedaya dengan ayat-ayat promosi yang begitu manis

    1. betul tuan..ramai yang tanya senang ke nak dapat duit dengan aplikasi tu..

      jawapan saya memang susah dan ia cuma senang digunakan untuk buat promosi

      1. Tak der citer pun kena buat promosi kat website dia? Si Ameer tu cakap guna App buat duit, bukan buat promosi. Kan dah salah paham dengan pembeli-pembelinya. Apalagi melentinglah semua! Bila mintak refund terus senyap macam tikus.

      1. terbaik aplikasi duit ni.. hari2 saya dpt duit. paling minima pun rm150 sehari.. mmg sistem affiliate bisnes yg terbaik dan mudah.. hari ni pun dah dpt 150.. janji jgn malas promote je..

  41. semoga apa yang diusahakan membuah kan hasil, ya bukan mudah nak cari duit waima rm10 pun. berniaga pun pesaing tinggi,jadi beranikan mencuba. mulakan dengan paling bawah

      1. Salam..tuan hanafi..sy nak tnya bagalimana sy nak buat promosi,maksud sy penaja tk mencari bwh sy,dia ada bg kod penaja ke,sblm kta buat promosi??mohon pencerahan tuan

        1. Wsalam.. Dalam sistem affiliate dua level.. Kod penaja adalah link affiliate kita..

          Downline tak sesuai juga.. Kalau agen kita tu yang betul.

          Maksudnya kita boleh melantik agen. Affiliate bawah kita sekiranya mereka mendaftar melalui link kita yg ada kod unik..

          Soal promosi..baca sahaja blog ini..dah banyak juga saya bagi tip

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge