Kerja Sambilan Di Rumah 2017

Kerja Sambilan Di Rumah 2017…Desakan hidup akan memaksa ramai daripada kita buat kerja sambilan.Tak kisahlah di rumah atau mana-mana tempat.Yang penting kerja sambilan.

kerja sambilan dari rumah

Mrhanafi nak ceritakan pengalaman mrhanafi buat kerja sambilan di rumah.Pada masa itu mrhanafi masih bekerja di sebuah syarikat multinasional.Gaji boleh tahan.Nasib baik bukan boleh blah.Hehehe.

Balik dari kerja hakiki mrhanafi akan memulakan pekerjaan tersebut.Ketika itu mrhanafi belum lagi jadi blogger.Jika tak silap sekitar tahun 2005.Internet susah nak dapat.Tidak seperti sekarang.

Sungguhpun begitu mrhanafi ada dua PC.Entah mengapa dari dulu sehingga sekarang semua barang rata-ratanya dua.Mrhanafi ada dua kamkoder.Satu jenis analog ( guna tape) dan satu lagi guna digital dalam mode MPEG.

Pada masa lapang mrhanafi ambil upah edit video.Ada pelanggan yang terdiri dari kawan sendri yang hantar.Mereka nak mrhanafi edit video dalam bentuk VCD dan DVD.Masa edit video letak lagu,translation,judul,sub title dan sebagainya.

Musim cuti sekolah mrhanafi ambik video orang kahwin cara amateur.Boleh tahan juga sibuk dan boleh tahan juga income masuk.Sungguhpun begitu kerja sambilan ini tidak begitu best sangat sebab bukan pendapatan pasif.Ada job maka ada duit.

Mrhanafi buat untuk suka-suka.Tak kira sangat untung dan rugi.Lama-kelamaan kerja sambilan ini semakin ditinggalkan.Mood bosan untuk buat video dan  edit video menjadi-jadi tahap gaban.Itu jelah istilah yang senang faham.

Akhirnya PC berdebu tak terpakai.Kamkoder simpan dalam stor yang kemudiannya bagi saja dengan kawan yang berminat.Jelas di sini kerja sambilan bukanlah yang terbaik.

Alhamdulillah tuah kepada pembaca yang menemui artikel ini.Mrhanafi akan dedahkan kerja sambilan di rumah iaitu dengan Formula Income Seumur Hidup.

Anda tidak perlu seperti mrhanafi yang susah payah buat video editing dan akhirnya berkubur begitu sahaja.

Formula Income Seumur Hidup akan merealisasikan impian ada untuk ada kerja sambilan di rumah.Malah berpotensi besar untuk terus bekerja dari rumah tanpa perlu ke pejabat atau sebagainya.Maupun tidak bekerja lagi sambil makan keropok layan drama Jadikan Aku Yang Kedua.Maaf budaya ini kurang digalakkan.

Mungkin artikel ini tidak menceritakan dengan lengkap dan sempurna berkenaan kerja sambilan tersebut.Namun mrhanafi tidak akan mengecewakan anda.

Mrhanafi telah sertakan link yang boleh anda layari untuk mengetahui bagaimana Formula Income Seumur Hidup boleh dijadikan panduan untuk bekerja dari rumah.

Jom kita layari segera tanpa rasa malu-malu kucing di >>Program FI$H

p/s : mrhanafi juga ingin war-war kepada pembaca untuk mendapat ilmu dan rahsia dapat duit cepat dalam.

(Visited 2,557 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Kerja Sambilan Di Rumah 2017

Leave a Comment

CommentLuv badge