Perunding Takaful Terbaik Sarawak

Tak kenal maka tak ada bisnes.Sebab itu saya nak Kenali  Perunding eTiQa Takaful Kuching Sarawak.Sewaktu ketika dahulu perunding takaful keluarga terpaksa mencari klien mereka secara manual yakni guna teknik senarai nama,buat panggilan telefon dan buat temujanji untuk berjumpa.

Sejujurnya teknik tersebut masih relevan sehingga ke hari ini.Peratusan kebarangkalian kejayaan adalah 10 peratus bagi mereka yang baru bermula.Semakin lama semakin mahir sehingga keberangkalian kejayaan dapat kes boleh mencecah 90 peratus.

Perunding Takaful Terbaik Sarawak
Perunding Takaful Bertauliah

Perunding eTiQa Takaful Kuching Sarawak

Dunia sudah berubah.Zaman Gelombang maklumat telah mewarnai dunia takaful dan insuran di Malaysia secara amnya dan secara khususnya di Kuching Sarawak.Maklumat perunding takaful boleh diakses di Internet dan media sosial.Pada masa kini Perunding takaful dicari bukan lagi mencari.

Kesedaran bidang takaful di Malaysia semakin memberangsangkan.Masyarakat sudah ada minat untuk mencarum takaful keluarga kerana banyak didedahkan kebaikan dan manfaat.

eTiQa Insuran & Takaful  Berhad

Dalam artikel ini saya nak memperkenalkan diri sendiri.Saya merupakan perunding takaful yang sudah mendapat tauliah dari pengendali takaful terbesar di Malaysia iaitu eTiQa Insuran & Takaful Berhad.

Untuk pengetahuan semua eTiQa Insuran dan Takaful Berhad adalah bawah Maybank dan Ageas.Dua entiti ini sangat kuat dan kukuh dari segi kewangan,sistem dan jenama.Sebab itu tidak hairan ada yang mengaitkan eTiQa takaful dengan Maybank Takaful  atau Maybank eTiQa.

Pelantikan saya sebagai perunding eTiQa Takaful melalui syarat yang ketat dan profesionalisme yang tinggi.Saya telah lulus TBE atau Ujian Asas Takaful dari Persatuan Takaful Malaysia (MTA).

Setelah lulus saya membuat permohonan bertulis ke eTiQa Takaful Berhad untuk menjadi perunding takaful bertauliah di Sarawak.Alhamdulillah saya diterima sebagai Perunding eTiqa Takaful yang sah dan mempunyai kod rasmi.

Takaful Keluarga

Dalam memastikan saya menjalankan aktiviti takaful keluarga  penuh profesional,saya diwajibkan menghadiri kursus khas selama 3 hari oleh eTiQa Academy.Alhamdulillah saya berjaya menghadiri kursus khas tersebut dengan jayanya.Selain itu saya turut menghadiri latihan rasmi dari pihak agensi Nur Ikhwan eTiQa Takaful wilayah Sarawak selama beberapa minggu dari masa ke masa.

Melalui pendedahan dan latihan yang berterusan, pihak pelanggan boleh meletakkan kepercayaan kepada saya sebagai wakil takaful anda.Biarpun kita belum bertemu secara bersemuka,saya yakin memberi komitmen kerana saya merupakan perunding takaful sepenuh masa.

eTiQa Takaful Berhad

Saya mengganggap bakal  klien dan klien itu seperti ‘keluarga’.Kita boleh membina ukhuwah selama yang boleh.Selagi nyawa saya masih ada dan diizinkan bersama eTiQa Takaful Berhad maka selama itulah kita boleh berurusan sampai bila-bila.Jaminan saya adalah komitemn jangka panjang in shaa Allah.

Demi mengikis stigma negatif terhadap wakil takaful terus terang saya katakan kerjaya kami untuk membuka minda dan kesedaran masyarakat bahawa takaful adalah instrumen kewangan untuk pelindungan,simpanan dan pelaburan.Kami mengurus hal ehwal takaful dari A hingga Z pihak klien.

Jika masyarakat belum mencari kami maka kami wajib mencari anda demi rasa prihatin,peka dan tanggungjawab untuk kebaikan anda.Kami berjuang dalam takaful kerana niat dan tujuan kami cuma satu iaitu nak membantu anda mengurus  5 risiko kehidupan yang boleh berlaku kepada anda bila-bila masa.

Saya tidak minta dan tidak berdoa 5 perkara ini berlaku ke atas anda.Seandainya berlaku setelah kita mencarum dalam takaful maka kita adalah orang bijak dan waras.Kita beroleh ketenangan fikiran menghadapi risiko tersebut.

Mencarum dalam takaful

Ada 5 perkara yang boleh merisaukan benak fikiran sekiranya kita belum mencarum dalam takaful.Saranan saya ialah sertai takaful kerana itulah keperluan wajib selepas keperluan asas.

1.Kemalangan

Dari kemalangan kita berpotesi untuk meninggal dunia atau lumpuh ataupun cacat anggota.Kita tidak boleh lagi bekerja macam biasa.Persoalanannya adakah cukup wang simpanan Tabung Haji,Amanah Saham atau deposit tetap untuk menyara kehidupan kita selepas musibah tersebut.

2.Kematian

Kematian adalah pasti.Persoalannya bila dan di mana atau bagaimana kita mati.KIta mati selepas mencarum takaful akan memberi kemudahan yang terbaik waris.Sanggupkah kita meninggalkan anak dan isteri dengan hutang berlambak dan kesengsaraan ekonomi.Sudah tentu tidak kan.

3.Sakit

Siapa yang boleh memberi jaminan kita akan sihat selama-lamanya?Kalau terus sihat syukur alhamdulliah.Kalau sakit kita terpaksa mengeluarkan duit simpanan untuk rawatan dan perubatan.Dalam takaful ada Medical Card yang kos caruman sangat berpatutan.Gunakan jika disahkan ada 36 jenis penyakit.Kalau tidak sakit lagi bagus kerana kita membantu peserta takaful lain sebagai amal jariah yang tidak disedari.

4.Cacat

Hari ini kita sangat beruntung kerana sempurna anggota badan.Malang tidak berbau dan kita ditakdirkan semalam ditimpa musibah.Kaki sebelah kudung atau lumpuh seluruh badan maka caruman takaful menjadi pengganti kepada pendapatan.Tak kiralah sama ada suami atau isteri.Yang penting tidak menyusahkan sesiapa kerana wang dari takaful boleh menjadi pengganti sumber pendapatan.

5.Tua

Hidup kita sangat beruntung kerana 4 perkara diatas belum kunjung tiba.Itulah doa kita setiap hari.Namun realtinya kita tetap akan tua dan tidak mampu lagi bekerja.Nasib baik ketika masa muda ada mencarum takaful sehingga tempoh matang.

Kita sudah ada duit sebagai pendapatan persaraan.Kita tidak perlu mengharapkan wang anak-anak.Wang yang sepatutnya diberi kepada kita lebih baik dicarumkan dalam takaful untuk masa tua mereka sendiri.

[nota admin]

Sekarang pembaca sudah mengenali apa tanggungjawab seorang perunding eTiQa Takaful.

Saya sebagai perunding takaful diberi tugas dan amanah pihak eTiqa Takaful Berhad dan para klien dalam melancarkan urusan takaful.Dalam erti yang lain sebagai pemudahcara.

Masa,idea dan titik peluh perunding takaful keluarga amat bernilai dalam memastikan kehidupan anda dilindungi oleh instrumen takaful agar hidup lebih tenang dan tenteram pada masa kini dan masa akan datang.

Usah ragu lagi.Hubungi perunding eTiQa takaful yang berdekatan atau saya yang berdekatan anda sedia untuk dihubungi iaitu ditalian 019-8068007 atau melalui www.wasap.my/601134646975 ataupun email sahaja ke hanafiabdullah@agent.etiqa.com.my.

 

(Visited 145 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Perunding Takaful Terbaik Sarawak

Leave a Comment

CommentLuv badge