5 Sebab Untuk Pilih BestMobile

Sebenarnya ada lebih banyak kebaikan pilih Bestmobile.Cuma lebih baik saya nak senaraikan 5 sebab  untuk pilih BestMobile.Saya harap dengan pendedahan ini maka ada pembaca terbuka hati untuk memilih BestMobile menggantikan perkhidmatan yang sedia ada.Tak salah kerana kuasa pilihan itu terletak pada tangan pengguna untuk memilih hanya yang terbaik.

my best

Kredit : Mybestmobile Berhad

Sebelum kita melangkah lebih jauh adalah lebih elok saya ceritakan sepintas lalu tentang Bestmobile.Ia adalah satu talian perkhidmatan telefon prabayar yang terbaru di pasaran.Talian Bestmobile akan mempunyai signal mybest pada paparan telefon anda.Buat ini bestmobile akan berkongsi isyarat melalui Maxis dan Umobile.Syarikat ini adalah berhad dan mempunyai modal berbayar RM10 juta sebagaimana dibenarkan oleh SKMM.

Bestmobile berbeza`dalam banyak perkara berbanding perkhidmatan talian telefon yang sedia ada.Untuk pencerahan minda berhubung perkara ini jom kita lanjutkan pembacaan sebab utama kita memilih Bestmobile.

1.Pendapatan pasif

Pendapatan pasif merupakan pendapatan  berterusan yang kita perolehi dari perkara seperti penulisan buku,karya seni dan sewa rumah.Buat sekali tetapi penghasilannya berkali-kali.Ia sama dengan Bestmobile.Melalui konsep penajaan dan pembinaan rangkaian kita boleh memperolehi komisyen yang berterusan selagi mereka menggunakan talian Bestmobile untuk top up,data internet dan sebagainya.

Kita buat kerja promosi dan setiap ahli buat duplikasi maka proses penajaan akan berterusan.Rangkaian membesar dan jumlah jualan turut berganda.Komisyen akan berterusan seperti paip duit ke dalam akaun bank anda.Saya tidak bermaksud anda boleh goyang kaki kerana situasi ini hanya untuk mereka rajin,tidak kenal erti putus asa dan gigih membina pendapatan pasif.

2.Perlindungan takaful.

Saya faham semua mahu ambik polisi takaful untuk masa depan dan pelindungan kepada waris sekiranya perkara buruk berlaku kepada si pencari rezeki iaitu anda.Sayangnya faktor kewangan kurang mengizinkan.Ada yang tak sempat menabung.Apatah lagi berupaya untuk memperuntuk bajet untuk polisi takaful.

Jadi ada berita baik untuk mereka yang berpendapatan rendah dan tidak mampu untuk membeli polisi takaful.Dalam polisi Bestmobile, setiap pengguna yang ada akaun aktif dan jumlah point terkumpul minima 180 sudah layak berlindung bawah polisi takaful RM100 ribu.Lebih menarik lagi perlindungan takaful termasuk kepada penunggang motosikal.

3.Perniagaan modal kecil

Saya tahu ramai yang nak buat perniagaan.Malah ramai yang sekadar berimpian kerana kekangan modal untuk berniaga.Mereka fikir modal nak berniaga adalah duit semata-mata.Sebenar tidak begitu.Modal duit adalah penting tetapi modal usaha itu lebih utama mengatasi segala-galanya.

Sebab itu Bestmobile didatangkan dengan pakej paling jimat untuk memulakan perniagaan sebagai Brand Partner.Kos permulaan adalah RM49.Selain itu kad STK iaitu Servis Top Up Kredit juga termurah dengan permulaan RM60.Dengan pemegang Brand Partner anda boleh menaja dan dibayar insentif RM20 setiap penajaan yang baru.Begitu dengan kad STK maka anda boleh membuat urus niaga top up kredit dengan komisyen tertinggi 8 peratus.

4.Pemasaran dua dimensi

Apalah erti sesuatu perniagaan tanpa aktiviti pemasaran.Dalam Bestmobile pemasaran berbentuk promosi sangat mudah.Ada yang menggunakan teknik offline.Promosi dilakukan dengan menyebarkan risalah,mendirikan banner dan kuasa mulut.Lagi kuat lagi berkesan.Pendekatan begini memang berkesan terutama kepada produk yang menjadi keperluan seperti talian telefon Bestmobile.

Tidak dinafikan ada juga cara yang sesuai untuk si pemalu melakukan pemasaran iaitu online.Dengan penulisan blog,hebahan media sosial Whatsapp,Wechat dan Facebook dan sebagainya sangat mudah buat promosi.Janji ada kesungguhan untuk berjaya.Soal cepat atau lambat anda tak perlu fikirkan sangat kerana ia bergantung rezeki masing-masing.Setiap manusia rezekinya lain-lain.

5.Penyumbang zakat 2.5 peratus.

Sangat beruntung kerana tauke besar BestMobile adalah orang Islam.Beliau memahami soal zakat dalam memperolehi keberkatan rezeki.Secara mudahnya dunia dapat dan akhirat pun dapat.Dalam Bestmobile sumbangan zakat akan dikenakan kepada para usahawan yang mempunyai pendapatan minima RM100 dalam akaun bulanan mereka.Bagi bukan Islam mereka dapat 100 peratus pendapatan yang diperolehi.

Saya berharap kepada umat Islam yang celik hati untuk merebut peluang ini.Anggap sahaja ini sumbangan kerdil kita kepada agama dan menjadi bukti di hadapan Allah SWT sewaktu berada pada hari Pengadilan kelak.Malah tidak susah pun untuk memperolehi jumlah RM100 sebulan iaitu menaja ahli baru seramai 5 orang setiap bulan.

[Admin]

Kelima-lima sebab ini sangat penting dan saling berkait antara satu sama lain.Harapan saya agar pembaca yang belum lagi mendaftar sebagai ahli biasa Bestmobile boleh melakukan di —–>>> SINI

Jika nak memperolehi kad sim BestMoblile sila upgrade keahlian biasa menjadi ahli VIP agar 5 sebab tadi anda boleh nikmati tanpa rasa sesal.Sebaliknya bersyukur telah menemui pilihan terbaik hanya di Bestmobile.

 

>>>>> Dapatkan Info Best Mobile <<<<<

33 thoughts on “5 Sebab Untuk Pilih BestMobile”

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: