Alangkah bestnya jadi seorang jutawan…nak tahu wajib baca !

Bayangkan anda semua yang membaca artikel ini ditakdirkan menjadi seorang jutawan. Kisah ini bakal berlaku. Bukan khayalan tetapi impian terindah. Bila dan dimana tak penting.

Apa yang penting perasaan yakin dan menyakini impian bakal menjadi kenyataan.

Usah diragui walaupun rezeki kita memang Allah tetapkan. Namun sekiranya itu yang kita nak dengan doa serta ikhtiar sehabis baik maka yakinlah Allah boleh mengabulkan impian untuk menjadi jutawan.

Ada yang sangat sinis.  Nak dapat gelaran ini senang sahaja. Bawa duit RM300 dalam ringgit Malaysia dan kemudian tukar kepada nilai Rupiah.

Itu sahaja.

Jutawan

jutawan

Betapa senang dapat gelaran tersebut dengan cara begitu. Namun saya suka mengingat bahawa pekerjaan yang mudah begini merencatkan potensi yang ada pada diri sendiri.

WAJIB BACA :   Demi kerjaya, sanggup memandu lebih 200KM setiap hari

Kekayaan yang realistik  lebih sejuta ringgit dalam bank, syarikat, aset dan sebagainya.

Proses membina kejayaan setaraf jutawan mengambil masa yang lama. Memang sesuai dengan nilai kekayaan itu sendiri. Lebih banyak lebih bagus. Lebih lama lebih berharga.

Mari saya ajak anda semua membuat imaginasi tentang kehidupan seorang jutawan…

Kelebihan ini memudahkan kita beribadah dengan penuh khusyuk dan sempurna.
Tiada hutang. Tidak risau memikirkan urusan dunia yang tidak pernah habis-habis.

Beribadah, berzakat, bersedekah dan beriktikaf di masjid lama-lama. Tiada satupun nak dirisaukan lagi kecuali memikirkan bagaimana nak membantu orang susah.

Ya. Memang best jadi jorang begini.

Kekayaan berada di tangan dan bukannya terletak di hati.

Seorang suami yang akan disayangi isteri.

Makan serta minum suami disediakan sebaik mungkin. Si isteri boleh menemani suaminya setiap masa.

WAJIB BACA :   Kisah jutawan jadi papa kedana

jutawan

Si isteri boleh menemani suaminya ketika di luar rumah atau di dalam rumah. Pakaian disediakan, keperluan bawah perut dipenuhi dengan ketaatan.

Ya. Alangkah bestnya dah jadi orang kaya. Hidup penuh kasih sayang. Si isteri tak pandang orang lain selain suaminya yang tercinta dengan panggilan abang sayang.

Jutawan memandu kereta sport mewah. Dari pandangan luar macam membazir tetapi hakikatnya memberi imej bahawa mereka itu ada kuasa ekonomi.

Mereka yang beragama Islam akan menaikkan imej Islam dengan status kuat, kaya-raya dan pemurah untuk berbakti kepada masyarakat.

Pandu kereta mewah sekalipun tetapi hatinya masih menganggap ia adalah harta pinjaman daripada Allah SWT untuk disyukuri.

jutawan

Menikmati kekayaan salah satu cara untuk mensyukurinya. Status mereka juga digambarkan dalam rumah agam. Halaman luas terbentang. Ruang tamu bersih dan tersusun kemas .

WAJIB BACA :   Siapa Sofyank ?

Maklum sahaja ada ‘bibik’ yang sudi berkhidmat dengan keluarga jutawan.

Dengan kemudahan rumah agam yang tersergam indah itu, kita boleh membawa anak yatim,orang miskin dan orang kurang bernasib baik makan malam di rumah jutawan.

Biar menjadi inspirasi untuk mereka serta dalam masa yang sama boleh membuang persepsi bahawa jmereka bukan tamak,sombong dan angkuh.

Jika anda berimpian untuk menjadi jutawan jangan lupa untuk membaca artikel Langkah dan cabaran kejayaan di Volten

Jutawan

Sebab impian menjadi jutawan bisa menjadi kenyataan jika itu yang hendak sepenuh hati dan perasaan.

Malah jalan untuk menjadi jutawan pasti terbuka kepada mereka yang sudi, sungguh-sungguh dan bijak bertindak merebut peluang

  • Kemas kini 18/5/22
  • Kemas kini 4/6/23

Comments 28

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge