Alangkah Bestnya Jadi Seorang Jutawan

Alangkah Bestnya Jadi Seorang Jutawan…Kisah ini bakal berlaku.Bukan khayalan tetapi impian terindah.Bila dan dimana tak penting.Apa yang penting perasaan yakin dan menyakini impian bakal menjadi kenyataan.Usah diragui walaupun rezeki kita memang Allah tetapkan.Namun sekiranya itu yang kita nak dengan doa serta ikthiar sehabis baik maka yakinlah Allah boleh mengabulkan impian untuk menjadi jutawan.

Ada yang sangat sinis.Nak jadi jutawan senang sahaja.Bawa duit RM300 dalam ringgit Malaysia dan kemudian tukar kepada nilai Rupiah.Itu sahaja.Betapa senang jadi jutawan dengan cara begitu.Namun saya suka mengingat bahawa pekerjaan yang mudah begini merencatkan potensi yang ada pada diri sendiri.

BESTnya Jadi Jutawan

Seorang jutawan yang realistik mempunyai kekayaan lebih sejuta ringgit dalam bank,syarikat,aset dan sebagainya,Proses membina kejayaan setaraf jutawan mengambil masa yang lama.Memang sesuai dengan nilai kekayaan itu sendiri.Lebih banyak lebih bagus.Lebih lama lebih berharga.

Mari saya ajak anda semua membuat imaginasi tentang kehidupan seorang jutawan…

Kelebihan menjadi jutawan memudahkan kita beribadah dengan penuh khusyuk dan sempurna.Tiada hutang.Tidak risau memikirkan urusan dunia yang pernah habis-habis.Beribadah,berzakat,bersedekah dan beriktikaf di masjid lama-lama.Tiada satupun nak dirisaukan lagi kecuali memikirkan bagaimana nak membantu orang susah.Ya.Memang best jadi jutawan.Kekayaan berada di tangan dan bukannya terletak di hati.

Seorang suami yang bergelar jutawan pasti disayangi isteri.Makan serta minum suami  disediakan sebaik mungkin.Si isteri boleh menemani suaminya setiap masa.Si isteri boleh menemani  suaminya  ketika diluar rumah atau di dalam rumah.Pakaian disediakan,Keperluan bawah perut dipenuhi dengan ketaatan.Ya.Alangkah bestnya dah jadi jutawan.Hidup penuh kasih sayang.Si isteri tak pandang orang lain selain suaminya yang tercinta dengan panggilan abang jutawan.

Jutawan memandu kereta  sport mewah.Dari pandangan  luar macam membazir tetapi hakikatnya memberi imej bahawa jutawan itu ada kuasa ekonomi.Jutawan yang beragama Islam akan menaikkan imej Islam dengan status kuat,kaya raya dan pemurah untuk berbakti kepada masyarakat.Pandu kereta mewah sekalipun tetapi hatinya masih menganggap ia adalah harta pinjaman daripada Allah SWT untuk disyukuri.Menikmati kekayaan salah satu cara untuk mensyukurinya.

Status seorang jutawan biasa juga digambarkan dalam rumah agam.Halaman luas terbentang.Ruang tamu bersih dan tersusun perabut.Maklum sahaja ada ‘bebek’ yang sudi berkhidmat dengan keluarga jutawan.Dengan kemudahan rumah agam yang tersergam indah itu,kita boleh membawa anak yatim,orang miskin dan orang kurang bernasib baik makan malam di rumah jutawan.Biar menjadi inspirasi untuk mereka serta dalam masa yang sama boleh membuang persepsi bahawa jutawan bukan tamak,sombong dan angkuh.

Jika anda berimpian untuk menjadi jutawan jangan lupa untuk membaca artikel Tips Untuk Mengaktifkan Kuasa Bayangan.Sebab impian menjadi jutawan bisa menjadi kenyataan jika itu yang hendak sepenuh hati dan perasaan.

Malah jalan untuk menjadi jutawan pasti terbuka kepada mereka yang sudi,sungguh-sungguh dan bijak bertindak merebut peluang  Kerjaya Impian Jana Pendapatan Berterusan

p/s :Runding cara percuma boleh anda hubungi saya melalui SMS,WhatsApp dan WeChat ke nombor 011-38-228-381. Apa tunggu lagi.Jomlah berusaha untuk menjadi seorang jutawan bermula hari ini juga.

28 thoughts on “Alangkah Bestnya Jadi Seorang Jutawan”

  1. Seronoknya jadi jutawan kan.. Siapa yang tidak mahu? Tapi, pastinya memerlukan keringat dan kesungguhan tinggi untuk menjadi seorang jutawan. Moga kita semua menjadi seorang jutawan yang beriman..^_^

    Reply
  2. menjadi jutawan muslimah sangat di tuntut. Alangkah indahnya jika impian menjadi jutawan sholeh menjadi nyata. Boleh mendapat kebahagian di dunia dn juga di akhirat.

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: