Tips Atasi Rasa Malas Menulis Artikel Menarik

Artikel menarik memang dambaan pembaca.Sejujurnya mrhanafi  suka tip ini.Namun boleh juga dicuba sekiranya ada perasaan malas sedang anda alami.Sebab hati manusia ini berbolak balik.

Ada masa ok.

Ada masa masnya tak ok.

Malas la tu.

Bila malas bagaimana hendak menulis artikel menarik.

Betul kan?

menulis artilkel

Caranya mudah sahaja.Tulis apa yang patut.Tidak perlu fikir sangat kata kunci.Yang penting tulis sahaja  artikel menarik blog sebagaimana kita menulis di wall Facebook.

Motif penulisan cara begini untuk dapatkan mood menulis.

Ada atau tidak pembaca tidak pasti.Mereka suka atau tidak pun tak pasti.Mungkin ada pembaca yang malas membaca akan baca artikel tersebut.

Taipkan sedikit beberapa ayat untuk melawan perasaan malas.Lama  kelamaan akan timbul perasaan rajin.

Bila perasaan rajin datang semula boleh edit balik dan terus menulis.

Itu sahaja tipnya.

Untuk lebih yakin dan kepastian saya syorkan pembaca untuk mengkaji ” >>World Class Blog Case Study Versi Percuma<<

(Visited 82 times, 1 visits today)

22 thoughts on “Tips Atasi Rasa Malas Menulis Artikel Menarik

  1. Idea ada cua nak tulis tu terasa berat.

    Keduanya, dulu rajin sebab ada PC (desktop).

    Sekarang ni guna mini laptop, keyboard dia pulak rosak dan tukar guna external pula rosak. Bila taip keluar hurufffffff macam ini.

    Harap pada smarphone je tulis blog. Di smartphone pula selalu typo.

    Harap-harap mood tulis blog tak hilang terus.
    Kamil Salleh recently posted…Myrezki Global Labur RM30 Dapat RM19KMy Profile

    • harap tuan bersabar…

      kalau ada rezeki lebih..

      in shaa Allah.

      Beli lah gajet PC atau laptop..

      sebab kalau tuan tidak menulis lagi…kehilangan besar blogger yang mempunyai penulisan hebat hehehe

  2. Banyak sebenarnya yabg boleh kita tulis.dalam kehidupan seharian kita ni banyak benda berlaku yang boleh kita tulis.nak atau taknak je.saya tak kisah orang kata blog syok sensiri.sebab blog saya memang menceritakan kisah harian saya,bukan bergantung kepada produk review semata-mata..kalau rajin boleh kaitkan jugak aktiviti kita dengan tips…heheh..

Leave a Comment

CommentLuv badge