Belajar Dari Pesaing Untuk Berjaya

Belajar Dari Pesaing Untuk Berjaya…Saya amat sarankan kepada sesiapa sahaja yang berada dalam dunia bisnes.Nak berjaya belajar dari pesaing anda.Tak salah.Sebab ilmu itu milik Allah SWT dan wajar sekali ia dikongsikan.Perlu ingat dan tanamkan dalam hati bahawa bukan bisnes anda yang bagi anda REZEKI tetapi Allah SWT.

Bisnes terutama dalam networking memerlukan ramai orang.Semua bisnes sama.Kedai makan pun macam tu.Dah tak ada orang macam mana hendak bisnes.Betul kan.

belajar bersaing

Apabila menceburi bidang usahawan perkara pertama hendak difikirkan ialah ilmu.Bagaimana dan dimana nak dapatkan ilmu.Sudah tentu ilmu itu berlegar-legar disekeliling kita.Apa yang perlu dilakukan ialah belajar meskipun dari pihak pesaing bisnes anda.Ada tempat yang berbayar untuk dapat ilmu  iaitu beli ebook dari blog Buku Online.

Kaji dan teliti bagaimana mereka boleh bertahan dan berjaya.Buka minda dengan luas dan bersihkan.Hati kotor ilmu susah nak masuk.

Jika ada website,emel atau Fanpage yang mempromosi bisnes lain jangan susah hati.Baca dengan teliti dan fahamkan konsep yang ingin disampaikan.Ambil pendekatan meniru cara orang berjaya.Walaupun kita tahu perkataan meniru dikaitkan perkara negatif.Lihat negara Jepun.mereka menjadi maju walaupun permulaan dengan konsep meniru.

Seandainya ada pembaca yang mencari peluang bisnes telco atau bahasa mudahnya bisnes jana duit dari handphone boleh lihat sendiri info dalam link INI.Jangan malu atau segan.Tak bayarpun untuk meninjau-ninjau peluang yang ada.

Sekiranya ada pembaca yang merasakan bisnes telco sebelum ini kurang serasi dengan jiwa maka boleh bertukar.Tak salah kerana hidup ini sentiasa ada pilihan terbaik.Pilih yang terbaik sebagaimana dalam bisnes BEST Mobile

Saya bukan nak mendabik dada bahawa Best Mobile terbaik dalam serba serbi.Ada kelemahan dan kekurangan.Namun saya percaya kelemahan dan kekurangan itu boleh diatasi dengan pelbagai kelebihan dan manfaat yang terbaik dalam Best Mobile.

Sebab itu saya ajak pembaca sekalian tak kira anda siapa.Anda usahawan.Anda blogger atau sesiapa sahaja yang mempunyai pemikiran waras untuk belajar.Tolong belajar dari pesaing untuk berjaya,Mungkin para pesaing anda tak akan bagi anda ilmu secara langsung.Namun dalam dunia online ia adalah open source atau ‘sumber terbuka’

[Nota admin]

Saya ada seorang downline terawal.Maka saya bertanggungjawab untuk mempromosi bisnes beliau.Anda boleh lihat atau sertai beliau dengan mendatfar di Usahawan Best Mobile Negeri Sembilan

p/s: Sekiranya anda berminat untuk saya promosi bisnes Best Mobile jom sertai rangkaian saya.——- [Info lanjut klik kat SINI ]

Artikel berkaitan

22 thoughts on “Belajar Dari Pesaing Untuk Berjaya

  1. Belajar dari pesaing..
    Pernah baca tentang ni di satu artikel. Memang perlu untuk mengetahui strategi mereka dan juga mengkaji kekurangan kita berbanding mereka..

    1. blog ini adalah sumber kekuatan untuk berjaya dalam bisnes..lagi pun saya sudah jadikan tuan sumber inspirasi untuk berjaya dalam bisnes..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge