Cara Memutihkan Baju Sekolah Bagi Pelajar Sekolah Asrama

Cara memutihkan baju sekolah memang mencabar bagi sesetengah orang.Lebih-lebih lagi jika baju sekolah yang dipakai seharian terutama kepada pelajar asrama sekolah agama.Kita sedia maklum bahawa pelajar muslimah asrama sentiasa menjaga aurat sesempurna yang mungkin.

Mereka bertudung litup dan berstokin hampir setiap masa.

Tidak lama dulu anak  admin yang bersekolah asrama  ada mengadu sukar untuk mencuci pakaian dengan cucian tangan.Ketiadaan mesin basuh memang menyukarkan mereka untuk membersihkan baju sekolah.

Ada yang merendam semalaman dengan serbuk pencuci biasa.Sayangnya hasil cucian kurang menyerlah dan tidak berbaloi dengan usaha tersebut.

Anak admin terus mengusul idea untuk mencuba serbuk pencuci delourva.

Cara memutihkan baju sekolah

Katanya alang-alang dah ada dekat rumah.Apa kata bawa sahaja ke asrama.Tak payahlah nak berbeli serbuk pencuci yang lain pula.Niat awalnya untuk penjimatan.

Rupa-rupanya lain yang berlaku.

Anak admin mengadu kesan yang amat menakjubkan.Baju sekolah yang biasanya kusam dan kotoran degil mudah sahaja kembali putih bersih.

Sayangnya anak admin tidak boleh merakam gambar tersebut kerana sekolah mereka dilarang  menggunakan telefon bimbit.

Untuk tidak menghampakan pembaca, admin terpaksa meminjam gambar testimoni delourva berikut sebagai bukti kata-kata anak admin.

Sebagai ayah yang prihatin,admin memang percaya katanya kerana nampak perubahan ketara.

Jika dulu balik sahaja selepas 2 minggu anak admin akan membawa selonggok pakaian yang banyak untuk dibasuh dirumah.

Sebaliknya kini,dia cuma bawa berapa  pakaian sahaja.Pakaian yang lain ditinggalkan di asrama kerana katanya senang cuci dan mudah kembali putih biarpun dipakai seharian.

Tiada rahsia lain yang cuba untuk disembunyikan.Anak admin cuma menggunakan serbuk pencuci Delourva sebagai solusi kepada masalah pakaiannya sebelum ini.

Serbuk pencuci Delourva diakui berkesan sebagai cara memutihkan baju sekolah terutama kepada pelajar asrama.Mereka mana ada masa yang banyak untuk memberus bagai nak rak.

Masa mereka padat dengan kelas harian,aktiviti kokurikulum,beribadah dan sewaktu dengannya.Yang penting untuk mereka pantas,jimat masa dan memberi hasil yang mengkagumkan.

Bertepatan sekali dengan budaya sekolah agama yang menyanjung tinggi budaya kebersihan.Para pelajar wajib kelihatan berpakaian bersih,putih dan wangi setiap masa

Jom rehat sebentar.

Admin ajak pembaca untuk menonton video ini :

Kesimpulan

Anak admin berharap pengalamannya menggunakan serbuk pencuci Delourva sebagai cara memutihkan baju sekolah boleh beri manfaat kepada golongan pelajar asrama sepertinya.

Biar seluruh pelajar asrama di Malaysia ini menjadikan jenama Delourva sebagai bekalan wajib ke sekolah.Tanpa Delourva tiada maknanya mencuci baju sekolah untuk kelihatan putih,bersih dan wangi.

Ingat tu !

 

Website : http://www.delourva.com/

Facebook https://www.facebook.com/sabunbasuh.bajusekolah

30 thoughts on “Cara Memutihkan Baju Sekolah Bagi Pelajar Sekolah Asrama”

  1. Zaman saya dulu, nak nampak baju dan tudung berseri, pakai nila. Tapi bila fikir bukan berseri pun, biru je lebih. Bagus produk ini, memudahkan pelajar.

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: