5 Punca Kalah Teruk Dalam Contest SEO

Terlebih dahulu admin mengucapkan sejuta tahniah kepada para pemenang yang telah berjaya dalam Contest SEO Pakej Fotografi Perkahwinan tempohari. Berbilion terima kasih kepada pihak penganjuran iaitu blogger Tuan Annuar Marsib yang bekerja keras dalam menjayakan contest SEO tersebut. Tidak lupa juga ucapan Trillion terima kasih kepada penaja Orange Photography kerana bermurah hati menyumbang hadiah yang … Read more5 Punca Kalah Teruk Dalam Contest SEO

Percubaan Guna Plugin SmartCrawl SEO

Sekali lagi admin bermain risiko untuk menggunakan plugin yang rare iaitu SmartCrawl SEO.Nak kata risau tidak juga kerana trafik yang ada sekarang ini bagaikan hidup segan mati tak mahu. Kalau ikutkan hati yang frust menonggeng  wajar tutup sahaja blog ini. “Tak de trafik tak de maknanya berblogging.” Sungguhpun begitu.. Admin teringat pesan blogger Pendekar Berkuda … Read morePercubaan Guna Plugin SmartCrawl SEO

9 Teknik SEO 2018 Yang Terbaik

cabar mencabar

Teknik SEO 2018 menjadi topik keterujaan ramai termasuk saya sendiri.Saya masih merangkak dan bertatih dalam bidang SEO.Namun saya cekalkan hati untuk belajar tanpa kenal berputus asa. [ SEO = Optimasi Enjin Carian ] Inilah hasil kupasan saya selepas menekuni artikel dari blog http://thelifetech.com Saya cuba mengupas isi kandungan artikel tersebut dalam bahasa Melayu.Bahasa asal memanglah bahasa Inggeris. … Read more9 Teknik SEO 2018 Yang Terbaik

Kerja Sambilan Di Rumah

Kerja sambilan di rumah adalah kata kunci yang sukar dan mencabar.Pening juga nak fikir bagaimana naikkan kata kunci kerja sambilan di rumah. Wisel permulaan cabaran SEO WCB telah ditiupkan pada 18 October 2017 yang lepas. [saya agak -agak je.Mana ada pakai wisel pun hehehe] Berikut adalah kronologi perjalanan cabaran tersebut. Alhamdulillah. Saya berjaya siapkan 5 … Read moreKerja Sambilan Di Rumah

Belajar Buat Blog Yang Power SEO

Belajar buat blog adalah proses berterusan.Orang dulu-dulu kata,belajar buat blog sehingga ke liang lahad.Boleh pakai ke kata-kata begitu.Saya rasa boleh.Anda rasa bagaimana ? Artikel ini ditulis khas untuk blogger naif macam saya tetapi minat mempelajari SEO.Perkongsian yang naif ini pasti menyebab anda lebih naif lagi. hehehehe. Alaa. Saya gurau je Belajar buat blog dengan teknik … Read moreBelajar Buat Blog Yang Power SEO

4 Kata Kunci SEO Paling Mencabar

Kata kunci  SEO menjadi signal utama untuk berada di halaman Google.Tanpa kata kunci yang bagus dan berkualiti artikel kita menjadi pekasam.Selain itu jadi jeruk pun boleh. Namun anda jangan pula sedih dan risau jika menulis artikel tanpa kata kunci yang hebat. Media sosial kan ada sebagai tempat untuk sharing.Pengguna media sosial suka baca artikel yang … Read more4 Kata Kunci SEO Paling Mencabar