Cinta Beralih Arah Ada Hikmahnya

Cinta Beralih Arah Ada Hikmahnya…Ternyata bukan mudah untuk jatuh cinta.Walaupun bukan semua  orang ada ciri-ciri demikian.Namun untuk melupakan cinta terlebih payah dan terasa gentir.Itulah satu ujian kepada hati agar terus kuat dan tabah menghadapi dugaan yang bertali arus.

gembira - Copy

Orang kata sekali air bah maka sekali pantai berubah.Ewah.Intro bukan main lagi.Itulah yang sering bermain dalam hati dan perasaan orang-orang muda sekarang ini.Maaf la ye.Mrhanafi tidak termasuk dalam orang muda.Cuma hati muda sahaja.

Apa yang bagusnya kalau cinta beralih arah ialah proses pembelajaran tentang erti kehidupan.Kita belajar untuk mendapat yang terbaik.Kita belajar untuk sesuatu yang baru.Kita belajar untuk menilai mana yang baik dan mana yang buruk.

Akhir kalam,hidup adalah pentas untuk mencari cinta,menikmati cinta dan mensyukuri cinta terutama cinta kepada Allah SWT.

[nota admin]

Cinta sewajarnya diletak pada tempat yang sesuai.Tiada tempat yang paling sesuai kecuali kepada sang Pencipta seterusnya kepada pembawa Risalah.

Selepas itu barulah kepada kedua orang tua dan akhirnya sekali kepada kekasih hati yang sudi menemani hidup kita di dunia dan akhirat,

Namun sebelum itu pastikan ada duit dulu.Ada duit maka ada cinta.Nak cari duit boleh sangat terjah “Aplikasi Duit

Artikel berkaitan

14 thoughts on “Cinta Beralih Arah Ada Hikmahnya

  1. Ada apa dengan cinta? Manusia seringkali dikecewakan dengan cinta kepada manusia… tetapi cinta kepada Allah kekal abadi, membawa ke akhirat

  2. Lama tak singgah sini. Melankolik tajuk dan bahasa kali ni. Duit tetap penting. Kalau tak, tak adalah orang bergaduh sana sini cari duit. Tapi pentingkan tuhan dulu sebab rezeki tu dia yang bagikan?

  3. Wah…dah bleh jadi tajuk lagi aiman tino single no2 jek nie bro…1st single dier asik sebut menunggu mati jek…yang 2nd single cinta beralih arah..bleh meletup punya nie… bro bleh makan royalti jekk.. teknik cari duit gak nie bro… 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge