Kata-Kata Cinta Seorang Lelaki Sejati

Kata-Kata Cinta Seorang Lelaki Sejati Oh ya.Sekali sekala mrhanafi nak bercerita  tentang cinta.Mrhanafi ingatkan bahawa cerita ini rekaan semata-mata.Tidak berkaitan kepada watak sama ada yang masih hidup atau telah meninggal dunia.

[Gambar Hiasan Dari Google]

Firdaus merupakan seorang lelaki sejati.Sangat hebat dan tahan sabar.Kelakiannya sangat  terserlah dengan akhlak terpuji dan aksi lelaki yang terhebat menggunakan TURBO MEN GEL.

Hidayah pula seorang wanita yang terpelihara dengan adat ketimuran. Belum ternoda  dan yang belum tercemar Kewanitaannya. Persona kewanitaannya terpancar dengan haruman ACACIA PERFUMES Memang memikat jiwa dan menawan kalbu.

Awas jangan tergoda pula sang suami berhidung belang.( jangan sentap)

Suatu hari Firdaus tergerak hati untuk ke pekan Sabtu.Biasanya hari Sabtu sahaja buka.Hari lain tutup.Senang nak faham lebih kurang seperti pasar minggu.Hari biasa Firdaus sangat sibuk.

Pekerjaannya sebagai Digital Marketer memang mencabar.Tugas dan tanggungjawabnya sekarang ini untuk membina sistem FISH.Sistem ini membantu ramai usahwan online dan blogger menjana Pendapatan Pasif minimum RM5K hingga ke RM7K sebulan.

Entah mengapa, tanpa rasa dipaksa  Hidayah juga ke Pasar Sabtu yang jauhnya 15 mint dari rumah.Dengan pakaian muslimah dengan gaya terbaharu,Hidayah memulakan langkah kanan dengan yakin.Hatinya ceria dan bahagia.

Nak dijadikan cerita Firdaus dan Hidayah telah diketemukan di satu kedai.Mereka memang kenal tetapi belum rapat.Kemesraan mereka dibatasi akhlak dan sopan santun budaya kampung.

Firdaus cuba menyapa Hidayah sebagai seorang insan biasa.Tidak tergerak dalam hatinya untuk niat yang kurang elok.Hidayah pun begitu.Sambil tersipu-sipu malu  Hidayah hanya tersenyum dan lantas beredar meninggalkan tempat tersebut.

Jauh dalam hati Firdaus terdetik sekelumit rasa pelik sambil hatinya ada kata kata aku sayang kamu selamanya.Eleh.Baru terserempak cuma seketika lalu terfikir kata-kata cinta seorang lelaki sejati.

Lelaki sejati tidak gopoh.Biasanya beriman dan sentiasa menjaga tutur kata.Lebih menarik, ada kata kata bijak renungan untuk wanita semua.Misalnya aku ingin bersamamu hingga ke Jannah dan menjadikan dirimu sebagai suri  kedua  dalam hidupku.

Hidayahmelupakan seketika pertemuan mereka.Dia tahu kelemahan lelaki dengan cinta.Yang pasti wanita adalah cinta sejati seorang lelaki.Dengan cinta, lelaki sanggup bekerja keras membina kekayaan.

Bersambung……

p/s : Pendaftaran Percuma untuk program Sistem FISH dan ingat sistem ini boleh menjadi permulaan hidup bebas kewangan seperti orang Kaya Saramahan

4 thoughts on “Kata-Kata Cinta Seorang Lelaki Sejati”

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: