Nak Cari Kerja Dari Rumah Online 2018

Assalamualaikum.

Selamat sejahtera para pembaca.

Jika pertama kali singgah ke blog ini saya ucapkan selamat datang dan selamat berkenalan.

Pembaca boleh follow blog ini secara email,group whatsapp dan fanpage.Boleh rujuk pada bahagian terakhir sekali.

Tak lama lagi tahun 2018.Ketika artikel ini ditulis dah masuk November 2017.Maknanya dalam sebulan lebih lagi kita akan berada dalam tahun 2018.

In shaa Allah.

Dalam artikel ini saya nak kongsikan perkara sangat penting.Jadi saya harap pembaca boleh teruskan bacaan.

kerja dari rumah online

Ada ada dengan kerja dari rumah online

Kerja dari rumah online mempunyai permintaan yang tinggi.Penyebab utama kerana perubahan dunia digital memaksa kerja dari rumah online menguasai kita.

Kerja online boleh mengurangkan kadar pengangguran.Sementara mendapat kerja tetap, para siswazah yang lepas graduate boleh mencuba rezeki dengan hanya kerja online dari rumah.

Mereka boleh melakukan kerja-kerja seperi berikut:

  • kerja online input data
  • data entry part time
  • kerja di rumah lipat kotak
  • clixsense
  • kerja sampingan hanya dengan sms

Ramai yang update status di media sosial dengan gambar  lepas graduate.

Seronok tengok.

Lelaki nampak hensem.

Perempuan kelihatan cantik.

Ibubapa yang ada bersama dalam gambar pun sangat gembira.

Secara tidak langsung saya pun tumpang gembira dan berdoa supaya mereka terus berjaya.

Aamiin.

Pembaca juga nak mereka berjaya.

Mungkin ada pembaca yang nak cari kerja online dari rumah.

Anda boleh mencuba kerja sampingan online bersama  Ecomerce Marketing Platform InvolveAsia  

Bayaran dalam US Dollar.Siapa yang tak nak tu akan menyesal tak sudah.

hehehehe.

Tak la sampai begitu sekali.

Saya acah-acah je.

Banyak pintu untuk dimasuki sebagai usaha mencari rezeki dengan kerja dari rumah online

Namun syaratnya berminat.Kalau tak berminat tak dapat juga.

Misalnya saya letak duit RM100 atas jalan.Ramai orang lalu lalang.Mereka nampak tetapi tidak peduli kerana tidak berminat untuk dapat duit cara begitu.

Nak buat macamlah.

Dalam artikel yang rushing ini saya belum cerita secara detail bagaimana nak buat duit di InvolveAsia.

Cuma nak beri gambaran awal bahawa kerja-kerja promosi banyak melibatkan blog.

Pembaca boleh selongkar kisah seorang mamak nie.

Dia berjaya mendapat untung jualan RM1000 sehingga RM2000 setiap minggu.

Oh ya.

Pembaca yang tak nak ada blog tetapi ingin juga buat kerja part time online boleh cuba Niaga FB

Promosi guna Facebook sudah memadai.Tanpa kos dan tanpa iklan yang mahal lagi tu.

Wajib dicuba.

Tak cuba tak tahu.

Dah cuba pasti mahu.

Ok tak.

layan on9

Kesimpulan

Semoga pembaca dapat manfaat walaupun sedikit dari perkongsian kerja dari rumah online.

Pembaca boleh mencuba di InvolveAsia dan Niaga FB.

Kedua-dua platform ini berbeza namun perlukan usaha sampingan modal kecil.

Penerangan yang lebih lanjut pembaca boleh usha dalam >> 7 Kerja Sambilan Di Rumah Paling Popular

(Visited 134 times, 1 visits today)

22 thoughts on “Nak Cari Kerja Dari Rumah Online 2018

  1. Yang best keje sambilan online kat umah ialah masa yang fleksibel dan rasa diri bebas ckit. hihi. Kalau rajin usaha, InsyaAllah rezeki pasti melimpah ruah nanti. 🙂

  2. Untuk permulaan tu mungkin agak struggle kot sebab nak cari yang betul-betul leh buat income. Once dah dpt yg ok, mesti seronok. Apa yang penting usaha sahaja.

Leave a Comment

CommentLuv badge