Peribadi

Selfie Bersama Murid Cemerlang UPSR

Selfie Bersama Murid Cemerlang UPSR…Nampaknya saya beruntung.Ada tuah kerana tumpang gembira dengan kejayaan murid yang telah berjaya cemerlang dengan 5A dalam UPSR 2015.Kejayaan murid ini telah mengharumkan nama sekolah dan nama keluarga.Mesti ibubapanya kembang hidung dan hati yang berbunga-bunga.

Dalam pada itu,saya sempat menuramah rahsia murid tersebut yang telah menempatkan diri sebagai murid cemerlang UPSR 2015.Beliau antara 7 orang murid yang mendapat  5A dalam UPSR 2015 di sekolah SK Dato Mohd Musa Kota Samarahan.

{sekilas pandang}

Saya sejak kecil memang mengidam kejayaan cemerlang.Sebab kejayaan cemerlang begini akan menjadi kenangan terindah dalam hidup.

Kelebihan meraih kejayaan cemerlang akan menyebabkan ramai yang kagum dan bangga.Pesan saya kepada murid cemerlang yang sebelah lelaki macho berbaju biru tu ialah jangan bangga diri sebaliknya mensyukuri apa yang diperolehi.

Ikut resmi padi.Makin berisi makin tunduk jadinya.Jika langgar pesanan ini lain kali tak nak selfie lagi tau!

Melalui kesempatan ini saya mengingatkan kepada mereka yang kurang berjaya dalam UPSR jangan sedih-sedih.Ada banyak lagi peperiksaan awam yang boleh anda tunjukkan kemampuan selepas ini.Perjalanan hidup ini terlalu jauh dan ujian kehidupan lebih mencabar dari peperiksaan sekolah.

Akhir kata tahniah kepada semua murid cemerlang UPSR 2015 seluruh negara dan terima kasih kepada mereka yang terlibat dengan kejayaan tersebut.Doa anda dimakbulkan dan saya amat menghargainya sepenuh hati.

Sumber rujukan:

1.Panduan Jana Pendapatan Pasif

2.Cara Tarik Rezeki Melimpah Ruah

3.Panduan Dapat Duit Cepat

4.Cara Meroketkan Jualan Di Facebook

5.Produk Tahan Lama Untuk Lelaki

6.Software Terbaru Untuk Peniaga Instagram

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
%d bloggers like this: