Perasaan Cinta Tidak Bisa Dipaksa

Perasaan Cinta Tidak Bisa Dipaksa …Sekali lagi mrhanafi  luahkan sesuatu.Bukan kisah peribadi.Malah bukan juga kisah benar.Apa yang pasti pandangan peribadi yang tiada kaitan dengan sesiapapun.Baik yang masih hidup atau tiada lagi di dunia yang fana ini.Anggap sahaja coretan ini satu imaginasi yang kebetulannya ada berlaku kepada manusia yang jauh nun di sana.

DSC_2677

Cinta mesti ikhlas.Cinta bukan kerana lain-lain.Cinta pada sesorang kerana Allah SWT  sangat tinggi nilainya.Namun tiada makna juga jika tiada unsur saling mencintai.Cinta memerlukan reaksi yang sama kedua pihak.Sehingga terbitnya rasa saling sayang dan saling rindu.Akhir cerita bersedia untuk berkongsi hidup sama ada dalam masa senang maupun masa susah.

Ada sesuatu yang wajar kita pelajari.Perasaan cinta tidak bisa untuk dipaksa.Kalau dipaksa jadi tak ikhlas.Jadi seperti hipokrit.Hidup bagaikan duit syiling.Sebelah lain dan sebelah lagi muka lain.Sebab soal perasaan terlalu sukar untuk diduga.Tiada pilihan kecuali kita mesti berlapang kalau ada orang yang kita cintai tidak membalas cinta kita.

Cinta tidak boleh  dikecuali dari duit.Ada duit yang banyak pasti mengkaburi perasan cinta itu sendiri.Rasa cimta begitu tebal dan hangat jika pasangan ada banyak duit.

Apabila dah tiada duit maka cinta akan pudar dan seterusnya mati.Cinta begini bertahan untuk luaran.Mungkin logiknya manusia sendiri tidak sanggup sengsara.Kalau boleh sentiasa senang,seronok dan gembira,Tambahan pula jika bersama orang sengkek,serba kekurangan dan kurang menarik seperti mayat bergerak.

Nak datangkan ‘feel’ pun tidak dapat kerana tiada sesuatu pun yang boleh dibanggakan.

Andai kata ada jejaka sebegini diluar sana,tolonglah buat sesuatu yang berharga pada pandangan dan perasaan seorang wanita.Caranya cukup mudah iaitu miliki segera Aplikasi Duit .

Aplikasi ini bakal mengubah penampilan,perasaan dan keinginan mereka.Tidak lagi wujud perkara remeh seperti tiada perasaan untuk mencintai.

Rasanya perasaan cinta yang real adalah saling mencintai,saling melengkapi dan sanggup susah senang bersama.Yang penting cinta pada jasad dan hati.

Kalau jumpa orang begini sekalipun , maka kemampuan duit boleh jadi penghalang juga.Nak bernikah dan hidup bersama perlukan SUMBER DUIT.

 

Artikel berkaitan

18 thoughts on “Perasaan Cinta Tidak Bisa Dipaksa

    1. ia perlu dikawal dengan akal yang waras dan iman..

      kalau cinta bertempat redha sahaja..

      kalau cinta terlarang maka sebaiknya bertaubat dan beristighfar sahaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge