Telefon Meragam Hati Tak Tenteram

Telefon Meragam Hati Tak Tenteram…Sejak kehilangan telefon tempohari menyukarkan  aktiviti promosi saya dalam Bestmobile.Tentunya sedikit sebanyak hati saya tak tenteram dibuatnya.Kini saya menggunakan telefon lama yang disahkan bermasalah pada keypad.

telefon meragam

Dah tahu bermasalah saya memang tak mampu buat apa-apa dah.Rasa  nak sembat handphone baru pun ada tetapi bajet belum ada masa ini.Nak hantar kedai takut pulak kena charge yang pelik-pelik terutama kalau ada GST.

Saya pasrah dan berikhtiar dengan cara lain pula untuk buat promosi.Kini saya cuma membuat promosi dengan cara termurah menggunakan blog dan media sosial.Nak kata terlalu murah tak boleh juga kerana talian broadband syarikat M yang saya gunakan ini cepat penggunaan kouta internet.Sehari boleh guna 200MB.Sebulan dah jadi 6GB.

Itu penggunaan yang biasa..Ada masa penggunaan yang lebih banyak dari itu.Pada masa ini saya menggunakan pelan internet syarikat M.Insya Allah dalam bulan hadapan saya akan tukar kepada Bestmobile pulak.

Mari kita lihat perbandingan  antara pelan internet syarikat M.

1.RM48 –2GB untuk 30 hari

2.RM68 –4GB untuk 30 hari.

Berikut ialah dari Pelan internet Bestmobile.

1)RM22 –500MB untuk 30 hari

2)RM38 -1GB untuk 30 hari

3)RM57–1.5GB untuk 30 hari

4)RM99 –3GB untuk 30 hari

Daripada perbandingan tersebut saya boleh buat kesimpulan bahawa pelan internet Bestmobile lebih banyak pilihan.Meskipun tak ketara penjimatannya saya yakin pilihan itu amat sesuai untuk mereka yang kadang-kadang sahaja untuk online.

Jika penggunaan  data tak kuat saya memilih untuk pakej RM99.Memang mahal namun saya boleh tampung kos itu dengan menaja 5 orang Bestmobile Brand Partner yang baru.Komisyen yang bakal saya dapat ialah RM100.

Kalau tak pun saya boleh dapat komisyen dari kad STK iaitu cara untuk reload top up.Komisyen dalam 8 peratus.Bayangkan dalam sebulan dapat sales RM1000 dan komisyen adalah RM80.Betul tak?

Walau apapun alasannya menggunakan BESTmobile memberi pulangan pendapatan kepada saya berbanding syarikat M yang telah saya sumbangkan RM selama 3 tahun.Tiada apa yang saya dapat selain dompet sentiasa nipis setiap bulan.Malah akses internet selalu sahaja terganggu.

Oleh itu jangan fikir panjang lagi.Jom kita berhijrah ramai-ramai ke Bestmobile Prabayar Yang Best.

Untuk daftar Online boleh dibuat di >>>>[ SINI ]

Artikel berkaitan

14 thoughts on “Telefon Meragam Hati Tak Tenteram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge