Tenang itu pilihan

Saya ada menulis artikel pendek bertajuk Jiwa tenang itu mahalKali ini saya terjumpa lagi poster daripada Public Health Mental tentang Pilih untuk ketenangan dalam kehidupan.

Saya faham beberapa point penting dalam poster tersebut dan saya harap anda juga faham agar kita ada pilihan untuk tenang.

Jom pilih tenang

 

WAJIB BACA :   Rutin pagi yang menjadikan kita seorang pemenang [siri 2]

Comments 14

  • Selalu terlajak marah anak2

  • memang mau tenang tu mahal…banyak hal yg sering buat kita gak tenang dalam keseharian,yang di atas itu memang betul, semoga saya pun bisa dapat ketenangan batin, sedang belajar.

  • ahhhhh setujuuu sangat dengan semua poin nya.❤️👍

    semakin tua usia, saya semakin sadar tak suka lagi cari2 keributan. kalau ada teman yg beda pandangan dengan saya, dah laaah, biarkan saja. palingan, kalo saya tak kuat baca atau dengar ocehan dia di medsos (IG, FB ) , tinggal klik block 🤣.

    bagus untuk ketenangan jiwa dan pikiran saya kan ☺️.

    pernah baca di suatu sumber, tak perlulah kita ribut dengan orang yang memang tak bisa menerima pendapat orang lain. itu bodoh namanya. nanti malah buat pikiran kita makin panas dan gelisah.

    • Wah…betul la pendapat Dan

      Hidup perlu diisi dengan cara yang santai dan cool

      Udah terburu-buru kerana ia akan menghalang keterangan

  • Tenang itu pilihan bila kita ada kesedaran bila kita memerlukannya 😀

  • Ketenangan ni subjektif juga. Pokok pangkalnya macam mana kita menangani situasi yang membuatkan kita tak tenang.

  • semakin usia meningkat
    kita cuma nak ketenangan je
    penat dah melayan hiruk pikuk drama kehidupan
    yang ntah bila akan habis…

  • Tidak perlu bertindak balas atas semua perkara. Yang ni saya setuju. Takde respond juga adalah sejenis respond. Hehe.. atau bahasa kasarnya, buat bodo. Baru hati tenang. 🙂

    • Alhamdulillah..kalau faham apa yang cuba disampaikan dalam poster tersebut…kita tiada respon bukan untuk orang lain tetapi untuk diri sendiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge