11 rahsia untuk kekal bahagia

Sekali lagi saya berpeluang untuk mengikuti webinar bersama Tuan Zuhairi Nupiah baru-baru ini. Dalam kesempatan tersebut, Tuan Zuhairi berkongsi dengan para peserta tentang 11 cara untuk kekal positif. Saya ubah tajuknya menjadi 11 rahsia untuk kekal bahagia. Istilah kekal positif tidak lari dari maksud bahagia. Sejujurnya webinar ini memang menarik. Bukan sahaja bermanfaat kepada kami malah … Read more 11 rahsia untuk kekal bahagia

Bersenam untuk bahagia atau bahagia dengan bersenam

Mana lebih baik, bersenam untuk bahagia atau bahagia dengan bersenam? Dua-dua boleh diguna pakai. Bersenam adalah cara alternatif untuk mengeluarkan peluh. Lain la kalau pekerjaan rutin seseorang itu memang sentiasa berpeluh. Tak bersenam pun tiada masalah. Sebab paling utama ada aktiviti mengeluarkan peluh. Bila badan berpeluh kita akan rasa ‘lain macam’. Perasaan ini akan lebih dirasai … Read more Bersenam untuk bahagia atau bahagia dengan bersenam

Nak jumpa jodoh serasi, 3 perkara ini wajib tahu

Baru-baru ini saya ada mengikuti satu Group Coaching online bersama Tuan Zuhairi Nupiah.  Tajuk yang dibincangkan amat menarik. Tak lain dan tak bukan tentulah berkaitan jodoh serasi. Apakah itu jodoh serasi ? Oh ya sebelum tu perlu faham bahawa jodoh serasi adalah salah satu bentuk rezeki yang amat didambakan oleh semua pasangan yang akan dan sudah berkahwin. … Read more Nak jumpa jodoh serasi, 3 perkara ini wajib tahu

7 cara memulihkan tenaga batin dengan bahan semulajadi

Saya ada jumpa cara memulihkan tenaga batin dalam sebuah buku. Boleh semak dalam buku 1001 Petua-petua Ajaib hasil susunan Norizan Abu Samah dan Puan Haiza. Alang-alang dah jumpa ‘barang baik’, saya abadikan dalam artikel ini pula. Mana tahu ada manfaat kepada pembaca yang memerlukan. Kepentingan tenaga batin dan tenaga zahir lebih kurang sama. Keduanya berfungsi … Read more 7 cara memulihkan tenaga batin dengan bahan semulajadi

3 cabaran ‘budak baru’ nak jadi abang sado

Suka saya perkenalkan ‘budak baru’ ialah beginner atau pemula dalam dunia gym. Dunia yang menjanjikan mereka bakal jadi abang sado. Namun fungsi gym lebih daripada itu yakni untuk fitness dan kesihatan optimum. Oh ya, ini info yang baru saya terima. Rabu adalah hari terakhir ( ketika artikel ini ditulis) saya pergi gym. Selepas ini gym … Read more 3 cabaran ‘budak baru’ nak jadi abang sado

Tiga ciri pekerja disukai majikan

Baru-baru ini saya selesai membaca buku Sekilas Pandang Gaya Pengurusan Masa Kini. Saya tertarik dengan perkongsian penulis tentang ciri pekerja disukai majikan. Jadi dengan kesempatan ini, saya cuba kongsikan sepintas lalu apakah ciri pekerja yang disukai majikan. Saya faham tidak kira apapun pekerjaan kita, ia tetap tergolong sebagai pekerja. Lebih-lebih lagi jika bekerja makan gaji … Read more Tiga ciri pekerja disukai majikan

%d bloggers like this: