Cara Mrhanafi Bina Jenama Sendiri

Hari Ahad.Saya dalam dilema.Nak tulis blog ke tidak atau biarkan sahaja saya bercuti hari ini. Sehari sebelum itu, saya membeli barang di kedai hardware.Kedai lain banyak dah tutup.Kedai hardware ini sahaja tidak tutup.Hari Ahad pun buka tapi petangnya saya tak pasti. Hari cuti umum. Hari Sarawak. Tarikh jatuhnya pada 22 Julai 2017.Sejujurnya tak nampak sangat sambutan.Ramai yang … Read more

Stori Kelas Memandu Jadi Kenangan Terindah

Terimbau pula kenangan ketika belajar di kelas memandu di Sarawak suatu ketika dahulu.Saya pun tak ingat bila tarikh tepatnya.Apa yang saya ingat pada masa itu saya masih solo dan awek pula suka jeling-jeling dekat saya [perasan je] Saya seperti pemuda hensem yang lain.Mereka terlebih hensem.Saya terkurang hensem.Tak pelah kan.Nak buat macam mana?Itukan kejadian Tuhan.Terima sahaja … Read more

Bersihkah Air Yang Kita Minum Setiap Hari?

Satu soalan yang bukannya mudah untuk dijawab.Memang soalan biasa namun memberi impak luarbiasa kepada kesihatan kita secara tuntas.Persoalannya kita mesti minum air bersih.Namun jangan lupa ada juga mereka  yang kurang bernasib baik. Mereka tiada peluang untuk mendapatkan air bersih.Selain tidak mampu mereka juga tiada pilihan kerana desakan hidup. Oh ya! Saya sangat kasihan. Saya juga … Read more