Cabaran Tempat Kerja Kian Terasa

Cabaran Tempat Kerja Kian Terasa…Beberapa hari yang lepas semangat mrhanafi bekerja sudah menjunam.Ada masalah dalaman pihak pengurusan menyebabkan lunturnya semangat,Namun mrhanafi tidak boleh tunjukkan secara langsung kepada staff yang lain.

Sekiranya semangat mereka menjunam maka lebih teruk jadinya.Mungkin keadaan berada diluar kawalan.

cabaran kerja

Mulai sekarang mrhanafi sudah merangka dan bersedia dengan plan B serta plan C.Apa yang bakal berlaku memang berada dalam jangkaan sama ada negatif maupun positif.

Namun bersangka baik lebih baik dari bersangka buruk.Jika perkara buruk yang bakal berlaku tentu ada hikmahnya.Apatah lagi perkara baik.Tentunya itu yang kita harapkan kepada pihak pengurusan.

Cabaran bekerja makan gaji memang perkara biasa jika diketemukan dengan kes-kes tak puas hati,pengurusan lemah dan sebagainya.

WAJIB BACA :   Gaji minimum baharu bakal diketahui tahun 2022

Sebagai pekerja memang kita tiada pilihan melainkan mengikut rentak dan tari mereka.Memprotes bermakna mempertikaikan komitmen yang telah kita serah kepada mereka sewaktu menerima jawatan dahulu.

{sekilas pandang}

Apa yang sering bermain dalam fikiran mrhanafi ketika ini ialah peluang untuk mencipta kejayaan lain.Paling manis sebagai blogger yang menjana pendapatan lumayan sebagai modal permulaan kepada bisnes yang lain pula.

Misalnya dalam Fanpage Superstar :

Comments 16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge