Cabaran Tempat Kerja Kian Terasa

Cabaran Tempat Kerja Kian Terasa…Beberapa hari yang lepas semangat mrhanafi bekerja sudah menjunam.Ada masalah dalaman pihak pengurusan menyebabkan lunturnya semangat,Namun mrhanafi tidak boleh tunjukkan secara langsung kepada staff yang lain.

Sekiranya semangat mereka menjunam maka lebih teruk jadinya.Mungkin keadaan berada diluar kawalan.

cabaran kerja

Mulai sekarang mrhanafi sudah merangka dan bersedia dengan plan B serta plan C.Apa yang bakal berlaku memang berada dalam jangkaan sama ada negatif maupun positif.

Namun bersangka baik lebih baik dari bersangka buruk.Jika perkara buruk yang bakal berlaku tentu ada hikmahnya.Apatah lagi perkara baik.Tentunya itu yang kita harapkan kepada pihak pengurusan.

Cabaran bekerja makan gaji memang perkara biasa jika diketemukan dengan kes-kes tak puas hati,pengurusan lemah dan sebagainya.

Sebagai pekerja memang kita tiada pilihan melainkan mengikut rentak dan tari mereka.Memprotes bermakna mempertikaikan komitmen yang telah kita serah kepada mereka sewaktu menerima jawatan dahulu.

{sekilas pandang}

Apa yang sering bermain dalam fikiran mrhanafi ketika ini ialah peluang untuk mencipta kejayaan lain.Paling manis sebagai blogger yang menjana pendapatan lumayan sebagai modal permulaan kepada bisnes yang lain pula.

Misalnya dalam Fanpage Superstar :

16 thoughts on “Cabaran Tempat Kerja Kian Terasa”

  1. Betul tue bro! Kerja dalam mana2 sektor sekalipon pon, masalah seperti tak puashati, cerita2 belakang mmg susah nak elak…

    Lagi2 kalo tempat kita kerja ramai yg senior kan..kita plak budak mentah…lagi aa macam2 cabaran.

    Berniaga secara part time @ kecil-kecilan dapat membantu kita utk cuba berdikari dalam mencari wang utk keluarga. Semoga bro dapat lakukan bisnes dengan sukses!

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: