Untuk Kaya Apa Perlu Buat

Untuk Kaya Apa Perlu Buat…Soalan yang menarik.Mrhanafi pun bertanya begitu biarpun dah nampak banyak jalan untuk kita lalui supaya boleh menjadi kaya.

cara untuk kaya

kredit : blogcredit.com

Kaya yang nak mrhanafi kongsikan ini berkaitan dengan duit.Banyak duit dan duit tak putus-putus masuk kesan dari penjanaan pendapatan pasif.

Pertama sekali perbetulkan niat,Sebab niat yang bagus dan baik akan membantu kita mencapai impian menjadi kaya dengan lancar.Malah kaya yang kita nak ialh  kaya yang berkat.Dapat di dunia dan dapat juga di akhirat.

Orang Kaya Samarahan ada memberi beberapa panduan dan amalan untuk kita mejadi kaya.Antaranya seperti berikut.

1.Suka bersedekah

Bersedekah boleh menyebabkan kita kaya.Sebelum kita kaya,mula  tabiat suka bersedekah.Ganjaran orang bersedekah ialah murah rezeli dan dibalas sedekahnya itu berkali-kali ganda.Pengalaman sendiri ada membuktikan bagaimana sedekah telah mendatang rezeki berlipat kali. ganda

WAJIB BACA :   Cabaran Tulis Blog Guna Handphone

2.Berimpian besar

Jangan pandang ringan kepada setiap impian yang ada.Impian yang besar,realitik dan jelas adalah tenaga untuk bergerak menuju kejayaan.Luangkan beberapa minit sehari untuk berimaginasi tentang gambaran kekayaan yang kita miliki.Diam-diam pun tak kisah kerana ada orang kurang gemar kepada impian kita.

3,Belajar ilmu kaya

Ilmu ada pelbagai.Ada ilmu yang menyebakan kita disukai ramai,pandai berkata kata dan sebagainya,Dalam artikel ini kita beri perhatian kepada ilmu pengurusan kewangan.Dari sumber kewangan dari pelbagai mantap dan sahih,Antaranya di Program FISH .Dah dapat wang yang banyak belajar pula bagaimana berbelanja secara berhemah.

4.Buat bisnes kecil-kecilan

Perniagaan yang kecil akan mendedahkan kita ilmu perniagaan.Modal juga kecil.Ada perniagaan kecil yang boleh anda ceburi seperti bisnes bakeri.Pemulaan bisnes yang kecil tidak memberi kesan teruk jika belum berjaya.Rata-ratanya jarang ada orang terus berjaya dalam buat perniagaan.Jatuh dan bangun adalah perkara biasa bagi orang nak kaya.

WAJIB BACA :   Kalau dah jodoh….eh bukan, kalau dah rezeki tak akan ke mana ?

5.Pelaburan yang betul

Tidak dinafikan pelaburan yang menguntung boleh menyebabkan kita kaya.Persoalanya ada banyak tempat yang boleh kita cuba untuk melabur modal.Mungkin pelaburan yang sesuai untuk kita wang atau emas.Itu terpulang kepada kemampuan masing-masing.

{catatan blogger}

Mrhanafi melihat kekayaan dari sudut positif.Kaya adalah nikmat sedikit yang boleh kita rasai di dunia ini berbanding nikmat yang besar diakhirat kelak.

Ada banyak lagi cara untuk kaya namun 5 cara tersebut sudah memadai sebagai langkah pertama untuk menjadi orang kaya.

p/s: Produk  FISH atau Formula Income Seumur Hidup baru dilancarkan.Ada sesiapa yang teringin nak belajar dan mengetahui ilmu mendapat pendapatan pasif buat tindakan pantas dengan melayari >>https://goo.gl/QrMI0O

WAJIB BACA :   Kerja Sambilan Di Rumah 2017 Versi Kemaskini

Comments 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge