7 Sebab Bestmobile Pilihan Ramai

7 Sebab Bestmobile Pilihan Ramai…Sejak pra pelancaran lagi saya sudah nampak aura Bestmobile.Heboh satu Malaysia memperkatakan Bestmobile sekarang ini.Ketika entri ini ditulis jumlah keahlian menjadi keluarga besar Bestmobile hampir mencecah 80 ribu orang.Ini bermakna fenomena sudah melanda  dunia telekomunikasi negara.

Saya duduk terfikir buat seketika.Apa sebab talian Bestmobile menjadi pilihan ramai sehingga boleh menarik pelanggan begitu ramai.Sedangkan ia baru sahaja dilancarkan pada 1 Mei 2015 yang lepas.Berikut adalah hasil analisis spontan yang berlegar dalam pemikiran saya.

Bestmobile terbaik

1.Penggunaan kata nama ‘Best’

Sebenarnya kata nama ‘best’ sangat mudah diingat dan masuk dalam fikiran.Sebut sahaja best pasti orang akan terbayangkan sesuatu yang terbaik,berkualiti dan memberi kepuasan.Secara tidak langsung mudah diterima oleh semua orang.

2.Viral media sosial

Media sosial sangat berpengaruh dan boleh diakseskan oleh jutaan manusia dalam masa yang amat singkat.Dengan promosi oleh leader-leader yang hebat telah menyemarakkan reputasi Bestmobile secara agresif.Apa lagi meledak jenama tersebut kepada rakyat di negara ini.

3.Inspirasi dari pesaing terdahulu.

Ada syarikat telco menggunakan program seperti ini sejak tahun 2010.Sebab itu ada yang berjaya meraih kejayaan.Tak terkecuali pula yang tertewas lalu mencari alternatif seperti Bestmobile.Dengan pengalaman mereka yang luas telah membantu mempercepatkan perkembangan bisnes ini.Yalahkan mereka sudah ada networking dan cuma perlu berhijrah atau tukar jenama sahaja.

4.Pengaruh Islamik dalam bisnes

Sebagai orang Islam adanya zakat dan takaful pasti mudah menarik perhatian mereka.Kebetulan pula para pelanggan yang disasarkan memang orang Islam.Dalam pada itu orang bukan Islam turut tertarik dengan konsep yang diperkenalkan.Tiada isu yang boleh menyebab  rasa tidak puas hati.

5.Harga promosi yang mampu milik

Bayangkan nak memulakan perniagaan perlukan modal sebanyak RM49 sahaja.Selepas itu boleh kembangkan dengan kemampuan kewangan masing-masing.Sedangkan potensi bisnes ini sangat tinggi dan menakjubkan.

6.Bisnes keperluan masa kini

Saya tidak nafikan ada yang tersempit dengan GST.Penambahan 6 peratus ke atas barangan pengguna siapa yang tanggung kalau bukan rakyat.Pemilik syarikat cuma wakil untuk mengutip GST daripada rakyat.Sebab itu adanya bisnes Bestmobile telah memberi harapan kepada mereka untuk mencari pendapatan lebih.Siapa yang tak nak sertai bisnes ini akan rasa rugi dikemudian hari.

7.Sekadar nak cuba barang baharu

Logiknya sesuatu yang baru memang seronok.Misalnya rumah baru,kereta baru,pakaian baru ataupun baru kahwin.Mesti best dan menjadi kesukaan ramai atau baru tahu ilmu tentang cara wanita cari bakal suami.Sebab itu dengan pengenalan Bestmobile yang baru dipasaran mudah diterima oleh semua orang.Mereka nak rasai sendiri apa yang bestnya kalau guna talian yang baharu walaupun ragu-ragu nak tinggalkan telco yang lama.

[admin]

Apapun 7 sebab Bestmobile yang menjadi pilihan ramai adalah pendapat peribadi saya sendiri.Ada sebab yang anda setuju atau tidak itu terpulang kepada anda.Dalam perkara ini saya tidak boleh mendabik dada bahawa saya betul dalam semua perkara.

Jika percaya dan yakin dengan pendapat saya ini apa kata anda rasai sendiri dengan mendaftar dan menempah kadsim Bestmobile di >>>>SINI

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

28 thoughts on “7 Sebab Bestmobile Pilihan Ramai

 1. saya tahu pasal borang tu tapi nak isi saya tak tahu…silap isi kena reject pulak nanti. Mohon admin bestmobile boleh beri penerangan lebih lanjut mengenai perkara ni.

  Sekian, terima kasih

  • tuan boleh rujuk penerangan ini..saya ambik dari Facebook..

   INFO MNP :

   M.N.P, Port-In @ KEKAL NOMBOR LAMA

   SEMAK TALIAN SEBELUM MNP :

   CELCOM –

   TAIP MESEJ: BDAY STATUS>jarak< ID >jarakjarakNO.IC dan hantar ke 28011

   DIGI –
   TAIP MESEJ: CHECKID >jarak

 2. Assalamualaikum…

  Saya ingin tahu bagaimana cara nak port-in untuk kekalkan nombor lama dalam bestmobile? Harap dapat penerangan lebih lanjut lagi dari tuan.

  Sekian, terima kasih.

Leave a Comment

CommentLuv badge