5 Sebab Untuk Buat Bisnes

5 Sebab Untuk Buat Bisnes…Mari saya kongsikan sebab apa ada orang sanggup buat bisnes dan tak nak berkerja makan gaji seumur hidup.Saya cuba kupas dengan ringkas.Padangan ini bersandarkan pendapatan saya sendiri.Wajar juga kalau ada yang kurang bersetuju.Jika setuju saya belanja gambar buah yang manis dan sedap.

sebab buat bisnes

1.Nak jadi kaya

Majoriti nak kaya.Ada bisnes ada peluang nak jadi kaya.Itu hakikat biasa yang tidak boleh dinafikan.Sekali lagi siapa yang tak nak kaya.

2.Jadi bos diri sendiri.

Ego manusia ini pelik,Mentang-mentang nak jadi bos.Sebab itu nak buat bisnes supaya dapat jadi bos.

3.Gaji tidak cukup

Dalam keadaan sekarang ramai yang kesempitan duit.Gaji tidak cukup.Sebab itu ada yang berjinak-jinak buat bisnes untuk menampung apa yang kurang,

4.Bagi peluang pekerjaan

Tidak dinafikan ada insan hebat yang suka membuat kebajikan.Mereka memikirkan hal orang lain dahulu sebelum diri sendiri,Oleh itu ada yang nak  buat bisnes agar memberi peluang pekerjaan kepada orang lain.

5.Terikut dengan trend semasa

Inilah sebab paling femes sekali.Terutama  bulan ramadan.Tambahan pula ada yang menyatakan bulan Ramadan adalah bulan rezeki.Jadi ketika ini ramai sekali buat bisnes.Apa apa bisnes pun ada.

{sekilas pandang}

Buat masa sekarang saya tidak terlibat secara langsung buat bisnes,Namun  ada membuat promosi Program Terpantas Jana Income Online

Jika ada yang berminat dalam bisnes tentu ada sebabkan.Oleh itu kongsikan sebab itu kepada saya dalam ruangan komen.

(Visited 16 times, 1 visits today)

10 thoughts on “5 Sebab Untuk Buat Bisnes

 1. setuju sangat bro…

  Semua tu cabang-cabang untuk alasan nak buat bisnes.

  Dr. Azizan pesan, kalau niat bisnes sebab untuk membantu lebih ramai lagi manusia insyaAllah dipermudahkan.

  So, aku niat nak bisnes kerna Allah telah gerakkan aku untuk mulakan bisnes, bagi membantu lebih ramai makhluk-makhluknya.

  Telah dipertanggungjawabkan untuk disoal nanti.

  Semoga bro berjaya.

Leave a Comment

CommentLuv badge