Isu Duit Hantaran Dalam Perkahwinan

Isu Duit Hantaran Dalam Perkahwinan…Baru-baru heboh dalam media sosial.Sebab majlis pernikahan dibatalkan kerana wang hantaran perkahwinan tidak mencukupi seperti yang dijanjikan.Sejujurnya mrhanafi tak nak ulas dengan lanjut perkara ini.Apatah lagi menulis selengkap yang mungkin berkenaan kekecohan tersebut.Benda yang tak elok  lebih manis jangan diperbesarkan.

Namun begitu izinkan mrhanafi memberi pandangan berkenaan isu duit hantaran dalam perkahwinan secara umum.Mrhanafi sudah berkahwin.Bahkan perkahwinan mrhanafi dibuat secara sederahana dengan adat Melayu yang perlu bersanding dipelamin.Memang seronok menjadi pengantin kerana kita adalah raja sehari.Sungguhpun begitu keseronokan tersebut tidak akan kekal dalam perkahwinan jika terlalu fokus kepada keperluan material dunia semata-mata.Bab akhirat wajib diseimbangkan.

Kehidupan pasca perkahwinan lebih mencabar.Nak beli rumah ataupun nak bayar kereta,minyak dan servis kenderaan tersebut perlu duit yang banyak.Ini belum termasuk belanja bayi yang bakal dilahirkan selepas pernikahan tersebut.Semua ini memerlukan duit sebagai medium utama.Tak akan lah nak minta dengan ibubapa atau sanak saudara untuk membiayai keperluan sebegini.Jadi secara logiknya jika nak kahwin perlukan rezeki yang lebih terutama soal duit.Bukan bermaksud mrhanafi nak takut mereka yang nak berkahwin sekiranya belum mempunyai kewangan yang kurang mantap sekarang ini.

Soal jodoh dan rezeki dalam pengetahuan Allah SWT.Kita cuma merancang,berusaha dan berikthiar sebaik mungkin untuk menjadikan perkahwinan itu lancar dan dipermudahkan.Untuk itu kita sebagai orang lelaki tiada pilihan lain selain menjana duit dengan banyak setiap bulan.Jika anda makan gaji usahakan untuk naik  pangkat dan kenaikan gaji.Sekiranya peluang kat situ terhad usahakan pula untuk menjana pendapatan sampingan di >>> LUBUK DUIT.

Lupakan dulu soal malu,tak pandai bisnes,tiada minat dan pelbagai alasan negatif yang lain.Jika nak juga kahwin dengan duit yang mencukupi maka cubalah untuk mencari pendapatan lebih.Kalau bukan sekarang maka bila lagi.Nak tunggu buah hati dikebas orang baru nak bermula.Sudah tentu anda tak keruan dibuatnya.Jadi apa tunggu lagi.Tak faham boleh dapatkan khidmat runding percuma untuk jana duit lebih dengan mrhanafi di talian +6011-3464-6975.Amat digalak melalui sms atau Whatsapp.

{sekilas pandang}

Mrhanafi amat faham keinginan untuk berkahwin bagi orang bujang melonjak-lonjak bagaikan letusan gunung berapi.Jika duit hantaran perkahwinan  menjadi halangan utama maka izin mrhanafi memberi solusinya di Lubuk Duit.

Usahakan sebaik yang mungkin.Boleh hubungi mrhanafi melalui Whatsapp melalui nombor yang telah dinyatakan di atas atau layari pautan yang disertakan.

Bertindak sekarang sebelum terlambat.Kasihanilah bakal isteri anda yang kini tengah menunggu pinangan.Lagi cepat selesainya pengumpulan duit hantaran maka lagi nikmatnya alam perkahwinan yang bakal anda tempuhi.

Terima kasih kerana sudi membaca.

20 thoughts on “Isu Duit Hantaran Dalam Perkahwinan

  1. duit lepas kawin tu memang paling penting kan bro.

    harap isu ini jadi pengajaran buat semua. harap tiada la mana-mana pihak mengaibkan kedua dua pihak yang telah jadi viral baru baru ni

  2. setuju dengan pandangan anda. namun amat tidak setuju dgn pandangan sesetengah masyarakat yg seperti menyalahkan adat melayu. Adat melayu tidak pernah ajar utk letakkan sesuatu pada yg tidak mampu. sebab itu lah wujud pepatah ukur baju di badan sendiri dahulu.
    sekadar pendapat seorang picisan
    MDHAFiZ.NET recently posted…Misi Adsense Bahagian Empat (Hasil Eksperimen)My Profile

Leave a Comment

CommentLuv badge