Hari Ibu Sangat Bermakna Jika…

Hari Ibu Sangat Bermakna Jika…Ya,sengnaja saya tak habiskan ayat tersebut untuk ajak anda berfikir sejenak.Fikirkan dengan hati nurani.Fikir secara alami.Kalau boleh fikir secara flash back.Pada ketika anda dalam kandungan lagi.Anda dilahirkan dan dibesarkan oleh ibu.Bukan itu sahaja dididik menjadi manusia,Dicurahan kasih dan disayangi melebihi diri sendiri. Sehingga saya pernah terbaca ada yang berpendapat seorang ibu … Read more Hari Ibu Sangat Bermakna Jika…

Susahnya Kalau Tak Ada Duit

Susahnya Kalau Tak Ada Duit..Ramai yang mengeluh perkara ini.Tak ada duit bagaikan trauma yang boleh menghantui seseorang.Sebab mana ada barang yang boleh diperolehi secara percuma sekarang.Masuk tandas awam pun perlu bayar. Orang bekerja kerana nak duit.Orang berbisnes pun kerana duit.Malah orang yang tipu orang pun kerana duit,Semua mahukan duit.Namun jangan pulak bertuhankan duit.Tanpa duit hidup … Read more Susahnya Kalau Tak Ada Duit

Gaji Tak Cukup Hutang Keliling Pinggang

Saya akur ada golongan dalam  kategori gaji tak cukup dan hutang pula keliling pinggang.Mereka tidur tak lena tidur kerana sibuk memikirkan cara untuk mengubah kehidupan.Demi menampung kesukaran hidup, ada yang terpaksa bekerja dalam tempoh yang sangat panjang.Sungguhpun begitu taraf hidup mereka masih tak berubah kerana selagi makan gaji, kais pagi makan pagi maka keletihan yang … Read more Gaji Tak Cukup Hutang Keliling Pinggang

Media Sosial Lubuk Mencari Kawan

Kawan sangat penting.Tanpa kawan hidup akan rasa kesunyian melainkan anda sudah ada teman istimewa.Yalah kan.Ada teman istimewa yang sudi untuk berkepit dengan anda siang atau malam.Opss.Teman istimewa tidak semestinya merujuk orang berlainan jantina.Paling bagus kalau ada kawan yang sudi menangis dan ketawa bersama.Cuma elakkan kawan kalau makan ramai-ramai tapi bayar sorang je.Lainlah dah jadi tauke.Kira … Read more Media Sosial Lubuk Mencari Kawan

Rahsia Handphone Yang Bikin Duit

Ketahuilah  rahsia handphone yang bikin duit.Dulu-dulu orang tak fikir sangat.Tapi sekarang dah macam fenomena pulak.Tambahan pulak kos hidup meningkat.Perbelanjaan bertambah tetapi gaji susah bertambah.Akhirnya manusia berfikir untuk mencari cara bagaimana handphone boleh bikin duit hari-hari.Senang cerita mesin ala-ala cop duit. Dunia hari ini macam pelik kalau tiada handphone.Hampir semua orang ada handphone.Baik kanak-kanak maupun orang … Read more Rahsia Handphone Yang Bikin Duit

%d bloggers like this: