Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit

Ramai yang tertanya-tanya Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit.Sejujurnya saya tak mampu nak jawap.Sebab saya sendiri belum beli.Belum rasai sendiri bagaimana sistem JutawanApp tersebut menjana duit.

Jika secara logiknya memang boleh menjana duit jika kita berupaya untuk menjual aplikasi tersebut.Dah jual maka dapatlah komisyen yang kita boleh anggapkan buat duit.

Gambar hiasaan dari Google

Kalau ada yang terbaca ayat promosi ini pasti ramai yang hilang kawalan diri dan terganggu emosi untuk mencuba:

“Hanya muat turun, install dan ia akan jalan sendiri. Tanpa perlu klik-klik lagi. Anda tidak perlu klik setiap hari atau lakukan apa-apa lagi dah selepas itu.Aplikasi telefon bimbit yang boleh berjalan secara automatik dan sendiri tanpa apa-apa bantuan manusia memang suatu rahsia yang cukup besar sekali dan tidak diketahui oleh sesiapa selama ini” >> Mohd Afiq Danial

Sekali lagi saya katakan pada diri sendiri.Jangan terpedaya dengan sesuatu yang terlalu bagus dan terlalu mudah.Saya tidak bermaksud untuk menghalang anda untuk membeli Jutawan App kerana itu duit anda.

Saya pun tidak boleh kata apa-apa yang boleh mempengaruhi anda untuk beli atau tidak jadi beli kerana saya sendiri belum beli.Saya teringin juga nak beli untuk mengetahui kebenaran tersebut.Cuma saya perlu berhati-hati supaya saya tidak terbeli sesuatu yang bersifat indah khabar dari rupa.

Oleh sebab itu kepada sesiapa yang dah terbeli tu boleh la kasi komen dan testimoni anda dengan sejujurnya.Kalau bagus katakan bagus dan berilah galakkan untuk orang lain membeli seperti anda.

Namun saya tidak membenarkan link promosi anda berada dalam blog ini atas sebab-sebab tertentu.Saya sebagai tuan rumah dan anda adalah tetamu.Oleh itu pelihara adab dan akhlak orang yang bertandang.

Sekiranya ada pembaca yang terbeli dan rasa menyesal kerana membayar sesuatu tidak seperti dinyatakan dengan betul,saya juga bagi peluang untuk anda meluahkan sesuatu dalam ruangan komen.

Pesan saya jangan pula mengeluarkan kata-kata yang kesat dan kurang elok.Jika berlaku juga saya memang tidak luluskan komen tersebut.Sebab kita tidak mahu menguris perasaan pembaca lain.

Saya faham perasaan dan hati anda sudah terguris.Adalah kurang elok babitkan dengan orang lain.Berpada-pada dalam berkata-kata adalah cerminan budaya hidup kita.

Akhir kata saya dedahkan pautan Jutawan App dibawah.Biar pembaca sendiri yang membuat penilaian dan pengamatan.Betul atau salah maupun benar atau bohong adalah atas budi bicara anda sendiri.

Kalau betul-betul nak cari duit bagus jadi pemandu Uber

Sebelum itu saya nak minta tolong pembaca yang disayangi untuk pilih antara satu daripada pilihan dibawah sebagai tanda sokongan kepada saya.

Akhir kata terima kasih tak terhingga buat pembaca semua.

1.Tolong Like Fanpage 

2.Sertai Group Whatsapp 

3.Sumbangkan komen ikhlas

4.Sebarkan konten ini


145 thoughts on “Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit”

  1. saya ade join bisnes yang bermodalkan rm10, alhamdulillah ade hasil jadi kat sini saya nak nyatakan bisnes ni tak memerlukan modal yang besar, kalau hilang pun tak rugi sebab Rm10 je tapi…kalau buat bersungguh sungguh in shaa Allah senang je dapat income yang pasif, tapi ni bukan macam jutawan app yang kononnya ade robot yang membuat semua kerja kita, sebab bisnes ni memang kena usaha lebih dapat lebih, once dah dapat 20 orang, korang dah boleh bersenang lenang, sebab yang 20 orang lagi mesti akan dapat orang lagi, so kat sini macm rantai… kau ikat dia, dia ikat orang lain, dalam ikatan kau makin bertambah orang.. Alhamdulillah lah setakat ni income tu memang tak berkurang lagi…

  2. Sy baru kena maki dgn sorang ejen Japps ni cuma sbb sy komen camni “kenapa perlu berahsia. Kan lagi bagus bg tau terus jd tak perlu pm2 lg.” ejen ni tak bgtau apa yg dia jual, cuma menjanjikan income yg lumayan dlm berapa hari je. dia suruh sape2 berminat pm. Kan ke menyusah cmtu nak pm2. Bila sy stalk fb nya, rupa2nya dia sibuk promosi Japps ni.

    • inilah cara perniagaan yang tidak telus.

      ramai yang terpedaya dengan janji yang amat dan mengiurkan…

      perbuatan awak bagus dan bertabahkan walaupun kena maki..

      kerana menegakkan kebenaran bukan perkara yang mudah

  3. Assalamu’alaikum warohamtullahi wabarokatuuhh dan salam sejahtera.

    Setelah membuat beberapa review mengenai jutawan app ni melalui internet di laman web rasminya, fb, youtube, di google dan sebagainya saya berpendapat bahawa :-
    1) Jutawan app ni bukanlah MLM, money game, skim cepat kaya atau istilah2 yg sewaktu dengannya.
    2) Konsep bisnes yg dijalankan adalah single level. Pendapatan diperolehi adalah melalui komisyen hasil jualan aplikasi berkenaan. Jika pandai mengayat sehingga berjaya memikat hati pembeli utk membuat bayaran maka syarikat akan memberi RM200 sbg komisyen.
    3) Bayaran pula dilakukan terus ke akaun syarikat bukan kepada penjual aplikasi ini.
    4) Pelbagai cara atau medium boleh digunakan utk mempromosikan aplikasi ini samada secara online atau offline.
    5) Robot pula sbg satu kaedah promosi bg mereka yg tiada masa utk mengiklankan aplikasi ini. Bagi mereka yg mempunyai byk masa sudah tentu dpt mengiklankan aplikasi ini dengan pelbagai cara dan kaedah yg dirasakan sesuai dan efektif.
    6) Aplikasi ini juga sgt berguna kpd peniaga2 online utk memasar atau mengiklankan produk mereka.
    7) Jutawan app ini mempunyai data base yg cukup besar merangkumi alamat email, no tel, id fb dan id dari pelbagai media sosial di Malaysia. Data2 inilah yg akan digunakan oleh sistem robot aplikasi ini utk kerja2 pengiklanan.
    8) RM390 bg saya tidaklah terlalu mahal jika nak dibandingkan dgn kos yg perlu kita keluarkan utk membangunkan aplikasi seperti ini.
    9) RM190 yg diberikan kpd founder aplikasi ini akan digunakan utk penyelenggaraan sistem, pembayaran gaji pekerja, bil utiliti dan kos2 lain.
    10) Dari segi mu’amalat pula pada saya bisnes ini tidak melanggar hukum kerana tiada ubsur2 riba, ghoror, penipuan dam sebagainya.
    11) Pengguna aplikasi ini juga diberikan buku panduan 72 halaman dlm bentuk ebook yg cukup lengkap dan beberapa kemudahan lain yg boleh digunakan jika pengguna aplikasi ini menghadapi sebarang masalah.
    Namun begitu aplikasi ini masih ada beberapa kelemahan yg perlu diperbaiki dari masa ke semasa spt landing page atau fanpage rasminya yg mengandungi penerangan yg terlalu pjg lebar. Ayat2 dan kisah2 yg dipaparkan juga tidak begitu sesuai sehingga ada yg berpendapat ianya satu rekaan utk menarik minat pembeli.
    Sbg kesimpulannya kita sbg pengguna sepatutnya perlu kaji dan siasat sesuatu bisnes yg ingin kita ceburi. InshaAllah saya juga akan join bisnes ini cuma buat masa ini saya masih diperingkat mengkaji dan mencari maklumat2 yg sohih sebelum mengambil keputusan utk membuat bayaran.
    Selain itu sbg org Islam kita disarankan utk melakukan solat sunat istikhoroh jika berhadapan dgn situasi yg tidak pasti kebenarannya. InshaAllah Allah akan tunjukkan jalannya.
    Sekian ulasan saya yg agak pjg lebar tentang Jutawan App ini. Wallohua’alam…
    Wassalam.

    • terima kasih kerana sudi memberi ulasan yang panjang lebar…

      saya hormati juga pendapat ini..

      cuma kalau kita dapat data peribadi orang lain dengan cara tidak sah macam mana juga tu..?

      undang-undang salah.

      • Itu jugak 1 persoalan yg wajib dilakukan pihak Jutawan App ni. Dari segi undang-undang di Malaysia perlu teliti Akta SKMM pulak atau boleh dptkan maklumat dr pihak berwajib. Tetapi terdapat pelbagai kaedah dan cara promosi secara sah spt yg saya sebutkan. Terpulang kpd pertimbangan para peniaga aplikasi ini sendiri. Dlm bisnes apa pun ada risikonya. Jika berani ambil risiko teruskan.

  4. Sebenarnya kesimpulan yang saya dapat lakukan ni ialah jutawan apps ini ialah antara online marketing yang mempunyai modal sebanyak 390 kan? Yang hanya promosi di email sahaja. Tetapi apa yang seperti saya buat ialah hanya mencari ilmu tentang online marketing seperti affiliate link dan membuat pemasaran secara online bukan sahaja dihantar melalui email, tetapi saya belajar dengan menggunakan affiliate link melalui media sosial, instagram, facebook,blog,website.Bukanya kena bayar pun nak buat online marketing ni cuma kena korbankan masa sahaja.Dalan seminggu atau lebih untuk cari ilmu dlm benda ni. Tak perlukan Untuk beli jutawan apps pun. Saya belajar sendiri je untuk buat blog website secara PERCUMA sahaja untuk postkan affilate link ini dimana apabila sesiapa beli barang yang dipromosikan dpt la komisen. Ini dinamakan online marketing.
    SAYA CADANGKAN TUAN2 DAN PUAN2 YANG INGIN BUAT DUIT KORBANKAN LA SIKIT MASA UNTUK MENCARI ILMU BUAT ONLINE MARKETING NI CONTOHNYA AFFILIATE LINK.MACAM SAYA DALAM SEBULAN JE BUAT WEB UNTUK AFFILIATE LINK LEPASTU DUIT MASUK TANPA HENTI SAMA JUGAK MCM JUTAWAN APPS JUGAK. TETAPI AFFILIATE LINK BOLEH DAPAT LEBIH,SYA POSTKAN DEKAT MEDIA SOSIAL BUAT BLOG,WEBSITE SENDIRI DAN SEBAGAINYA. YANG BESTNYA IANYA PASSIVE INCOME.BUAT DALAM SEBULAB JE LEPAS TU DAH DAPAT DUIT TANPA BUAT APA2. TIDO PUN DUIT MASUK.

  5. Sy nampak mcm MLM dan sistem piramid kt sini cuma ada apps yg diniagakan. Mmg nama dia jutawanapp..tp yg jutawan en AFIQ sorg je sebab harga app rm390…setiap customer yg beli tak kire dr siapa skalipun…en AFIQ akan dpt rm190. (Yg ddk diam xbuat apa). Tp kite yg pening2 buat sale..kadang dpt kadang xdpt customer hanya dpt rm200 lebih rm10 dr org yg xbuat apa2. Renung2kan la.

    • semua ini adalah cara taktikal untuk dapat duit.

      saya tak galakkan orang guna cara ini sebab ada yang tak reda..

      maka duit tersebut tidak berkat

  6. ASSALAMUALAIKUM WBT.
    sahabat sekalian.. saya adalah salah seorang pembeli app ini.. ingin saya katakan. sy agak terkilan dengan cara pemikiran, cara mengadaptasikan ketidakpuasan hati sahabat2 sekalian di sini.
    Jawapan saya samada perniagaan Jutawan App ini tipu atau tidak adalah TIDAK SAMA SEKALI.
    saya sudah lama menceburi perniagaan ini. dah jadi periuk nasi saya juga..
    langsung tidak merugikan.. malah membantu saya utk menjana pendapatan sampingan demi menanggung diri juga keluarga d dalam era ekonomi kita yang semakin meruncing pada ketika ini..
    sekiranya ada di antara sahabat2 sekalian yang dah beli app ni tp masih belum ada pulangan,
    tolong lah.. tolong rajin2kan diri anda utk usaha lebih. pasti boleh. jujur.. saya sudah menjana rm17,400 dalam biz ni. belum lg termasuk hasil jualan /promosi produk sy sendiri dengan menggunakan app ni.
    sahabat sekalian.. persoalannya sebelum anda katakan perniagaan ini tipu.. bagi yg dah beli.. adakah anda suda berusaha sebaik mungkin? ikut segala cara yg diberikan? ikut segala tunjuk ajar yg di suruh buat?
    bagi yang belum join pula.. teliti dahulu ayat2 juga perkataan yg anda gunakan untuk memberikan komen berkenaan perniagaan ini. adakah ayat2 anda itu mampu utk membina atau merugikan serta menjatuhkan org lain?
    tidak kah kamu terfikir.. bagaimana nasib orangyang dah buat sedaya upaya dalam perniagaan ini.. tetapi akhirnya jatuh dek kerana ayat2 anda di sini?
    mungkin ada baiknya artikel seperti ini.. tetapi sebaiknya di selidik dahulu akibat juga kesan artikel dan komen2 yang ada disini kepada beribu orang yag bersungguh-sungguh buat perniagaan ini..
    harap admin juga sahabat yang lain dapat fikir2kan..
    sampai bila kita nak maju andai kita sendiri asyik ingin dan suka menjatuhkan orang lain?
    tolonglah.. ubah mentaliti.. majukan diri sendiri.. tak perlu jatuhkan sesiapa.
    sekian terima kasih.

    • Assalamualaikum.. Saya HAMDE dan saya sdah menjalankan app jutawanapp ni beberapa hari yng lalu..
      Saya ingin bertanya pasal pendapatan tersebut ya.. Jika tiada seorang yng joint melalui code penaja kita apakah kita tidak akan mendapat apa2 hasil.

    • Boleh saya dapatkan nom ejen ni tak , Berminat lah , sbb mesti ejen ni mampu Guide saya, Sebab sblom ni dah masuk tapi salah pilih ejen , dan ejen tu tak tau macam mana nak bagi penerangan ,So saya left dan ingat nak cari ejen yg betol2 bole guide sehingga berjaya 😍 insya Allah , Rezeki Allah Sangat luas , Whatsapp saya ye hihi

  7. Saya dpt thu psl jutawan app n rs nk try tp lps dpt thu harga 390 sy fikir 10x. Dgn ekonomi skrg sy rs duit tu baik wt blnja beli brg ank. Lps tu sy Google psl jutawan app nk thu feedback org yg dh beli. Xbyk blog2 yg cite psl ni. Tq admin coz dr sni org yg dh beli n baru nk beli dpt kongsi2 mklumat.

  8. Kalau app tu betul boleh generate income utk penggunanya, kenapa saya tgk ramai user app ni bersusah payah utk promote kat org lain utk beli app yg sama? Buat iklan, fb post, letak link komen kt mana2 page.

    Kat mana yg automatednya?

    Pada saya app ni sekadar perantara bisnes je. Jual app dpt duit. Tak jual app takde duit.

    • Saya antara salah sorang yang dah join. Tuan kena faham Bisnes ni sistem affiliate. Ianya promote software dn ebook dr founder apps ni. setiap satu sale founder akn beri komisen rm200. setiap ahli akn diberi apps ni yg ada robot didlmnya yg juga tlg promote secara auto 24/7. selain tu kt juga blh promote manual dimedia sosial.

      Kalau tuan tidak ada masa untuk promote manual, Boleh harapkan robot sahaja buat kerja. Robot ni akan auto emel dkat seluruh orang di malaysia.. semua ayat2 closing dah disiapkan. Tetapi sehari biasanya robot ini hanya akan dapat emel 15-20 orang.. Xboleh terlalu banyak jika tidak emel tuan sendiri diblock sebab dianggap spam. Cth: klau 15emel sehari, sebulan 15×30 = 450 emel akan diposkan. kalau ambil probability 1% sebulan orang join melalui emel autopost. 1/100×450 = 4-5 orang akan beli. Komisyen keatas seorang rm200. kalau 4orang = rm800. Tapi kalau 0.5%? atau 0.2%?

      Sebab itu, dia mention ayat ini antara nya.
      “Dah bersedia utk bermula menjana pendapatan rm200-rm800 sehari dgn santai2 sahaja dari rumah?” Tuan boleh comparekan sendiri dengan perkiraan simple saya diatas. kira berbaloi lah kan masuk jugak walaupun rm200-rm800.

      Tapi tak akan orang dah tngok depan mata income masuk mcam tu nak tngok saja kan?? Kalau tuan apa tuan akan buat? still nak harapkan robot semata-mata?? dah puas hati dengan banyak itu??

      Jawapan nya semestinya tidak! Dan sebab itulah orang pakai cara manual dengan promote sendiri untuk dapat pendapatan lebih seperti yang diajarkan oleh founder sendiri. Harap Tuan/Puan dapat memahami sedikit sebanyak dari penerangan saya. Maaf sebab saya terlalu banyak tengok orang cakap tanpa berasas dan apatah lagi nak kata join sendiri dan lihat. Ada yang join dan tak baca betul2 dan ikut arahan then buat xmenjadi terus maki2 komen sana sini. Kesian lah sikit dekat orang bersusah payah berusaha itu. Maaf kalau ada yang tidak puas hati. Saya cuma nak cakap kebenaran yang terbuku di hati saya.

      Alhamdulillah setakat ini xpernah putus lagi apa yang saya dapat komisyen dari apps ini. Buat ikut arahan seperti yang diajar InshaAllah akan berjaya..

  9. Assalamualaikum..kebanyakkan komen yg mengatakan mereka berjaya adalah juga org2 mereka juga..tp jgn salahkan mereka sebb mereka pun buat sale..sampai ada yg tinggalkan no hp dlm ruangan komen di blogs ini..itu utk apa?strategilah namanya…nama pun dah scamming..surat berantai ala zaman 2020…operandi sama mcm gores dan menang..main no ramal…betul usaha..tp knowledge penting…ni bukan robot yg buat kerja..ads kena kerja sendiri secara manual..jual aplikasi..tu sebab jgn mudah terperdaya..kalau dlm saat2 kesempitan..sy syorkan..390 gunakan sebagai duit backup sara diri sementara waktu.. takut kecewa yg akan datang…kalau yg berduit dan tk tahu nak buat apa..boleh beli app ini..sistem dia sama sahaja dgn yg pernah wujud dlm dunia ini…mlm…pyramid dsbginya..CUMA IA BERBENTUK APPLIKASI DLM ONLINE…kalau anda jenis duit banyak..anda beli 1 app..then anda pump modal pada kawan2…janakan ia sebagai 1 group akan mendatangkan modal tp anda kenalah modalkan dulu…then anda kutiplah balik modal dari keuntungan mereka…tk susah pun buat sale…KIRANYA ANDA ADA MODAL BESAR.. contohnya mcm mlm..sya ambil contoh CNI…tuan ada modal besar boleh lah tuan buka satu premis..beli produk CNI dgn modal besar anda..kemudian anda train..org bawahan yg modal rm 10…masuk bawah anda..cerita manis bagai bahawa dulu anda pun mcm si modal yg rm 10…jadi org yg rm 10 ni akan bekerja keras untuk siapa?…untuk tuan yg modal besarlah brotherrrr..tuan yg modal besar tadi dah kompom dapat point awal sbb dia ada modal dan ambil brg dri CNI..anda yg rm 10 pula duduk bawah dia jual produk yg sama maka bertambahlah modal dan poit dia..sedangkan anda..terkial2…pujuk org sana sini beli produk..suh join jdi org bawahanlah bagai…so kenelah faham sendiri.nak detail susah utk sy terangkan.cuma apa yg sy nk bgthu..apapun buat no 1…kesabaran…2..knowledge…modal pun penting…sbb..sistem ini lebih menjerumus kepada orang yg tersepit…sbbnya..org tersepit ni bila tgk WAH…SENANGNYA BUAT DUIT…tnpa fikir panjang…on jelah..then bila dah on..tk boleh buat sale…mulalah..nak gantung diri…nak report jpamlah…report bombalah..dan sebagainya…kecewalah…papejelah…itulah sikap majoriti bangsa kita…apapun sy cuma kongsi dgn tuan dan puan…sy dulu pun makan gaji..sekarang dah jadi pengusaha santan dan pembekal kelapa..hasil duit simpan keja despatch dulu..kerja separuh gile msa mula2 dulu..sekarang dah tk gila..duk rumah..budak2 janakan income saya sekatang..hampir 14 tahun…sekian…

  10. salam semua.saya rasa pernah terkena sekali sebelum ini tapi bukan app. sebab app ni baru. dulu saya dapat link dari kawan oleh kerana minat sangat nak tahu saya sangup beli yang dinama ebook dengan harga rm.90.00 tapi apa bila dah download apa yang ada dalam itu hanya cara daftaf dan buka akaun untuk kita dapat jual pula ebook itu kepada orang lain. kalau ada orang yang tahu seperti kita nak tahu dari awal tadi
    sesimpulan nya bagi adalah game.

  11. Dah hampir sebulan lebih saya install app ni…tiada seperti yang dijanjikan…mungkin bukan rezeki saya..terkilan tu ada juga rasa..rasa tertipu pon yea juga..lepas ni saya beringat la dan selidik sebelum mengambil tindakan seperti ini..peringatan untuk diri sendiri.

    • Betul ka u dah join ini apps dan tak dpt apa apa pun? Saya fikir mau join tapi belum tau mau cuba tak, jadi tengok review dulu😢, tak sanggup duit yang susah untung buang dan tak dpt apa apa pun. Sekarang duit susah nak untung.