Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit

Ramai yang tertanya-tanya Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit.Sejujurnya saya tak mampu nak jawap.Sebab saya sendiri belum beli.Belum rasai sendiri bagaimana sistem JutawanApp tersebut menjana duit.

Jika secara logiknya memang boleh menjana duit jika kita berupaya untuk menjual aplikasi tersebut.Dah jual maka dapatlah komisyen yang kita boleh anggapkan buat duit.

JutawanApp

Gambar hiasaan dari Google

Kalau ada yang terbaca ayat promosi ini pasti ramai yang hilang kawalan diri dan terganggu emosi untuk mencuba:

“Hanya muat turun, install dan ia akan jalan sendiri. Tanpa perlu klik-klik lagi. Anda tidak perlu klik setiap hari atau lakukan apa-apa lagi dah selepas itu.Aplikasi telefon bimbit yang boleh berjalan secara automatik dan sendiri tanpa apa-apa bantuan manusia memang suatu rahsia yang cukup besar sekali dan tidak diketahui oleh sesiapa selama ini” >> Mohd Afiq Danial

Sekali lagi saya katakan pada diri sendiri.Jangan terpedaya dengan sesuatu yang terlalu bagus dan terlalu mudah.Saya tidak bermaksud untuk menghalang anda untuk membeli Jutawan App kerana itu duit anda.

Saya pun tidak boleh kata apa-apa yang boleh mempengaruhi anda untuk beli atau tidak jadi beli kerana saya sendiri belum beli.Saya teringin juga nak beli untuk mengetahui kebenaran tersebut.Cuma saya perlu berhati-hati supaya saya tidak terbeli sesuatu yang bersifat indah khabar dari rupa.

Oleh sebab itu kepada sesiapa yang dah terbeli tu boleh la kasi komen dan testimoni anda dengan sejujurnya.Kalau bagus katakan bagus dan berilah galakkan untuk orang lain membeli seperti anda.

Namun saya tidak membenarkan link promosi anda berada dalam blog ini atas sebab-sebab tertentu.Saya sebagai tuan rumah dan anda adalah tetamu.Oleh itu pelihara adab dan akhlak orang yang bertandang.

Sekiranya ada pembaca yang terbeli dan rasa menyesal kerana membayar sesuatu tidak seperti dinyatakan dengan betul,saya juga bagi peluang untuk anda meluahkan sesuatu dalam ruangan komen.

Pesan saya jangan pula mengeluarkan kata-kata yang kesat dan kurang elok.Jika berlaku juga saya memang tidak luluskan komen tersebut.Sebab kita tidak mahu menguris perasaan pembaca lain.

Saya faham perasaan dan hati anda sudah terguris.Adalah kurang elok babitkan dengan orang lain.Berpada-pada dalam berkata-kata adalah cerminan budaya hidup kita.

Akhir kata saya dedahkan pautan Jutawan App dibawah.Biar pembaca sendiri yang membuat penilaian dan pengamatan.Betul atau salah maupun benar atau bohong adalah atas budi bicara anda sendiri.

Kalau betul-betul nak cari duit bagus jadi pemandu Uber

Sebelum itu saya nak minta tolong pembaca yang disayangi untuk pilih antara satu daripada pilihan dibawah sebagai tanda sokongan kepada saya.

Akhir kata terima kasih tak terhingga buat pembaca semua.

1.Tolong Like Fanpage 

2.Sertai Group Whatsapp 

3.Sumbangkan komen ikhlas

4.Sebarkan konten ini


(Visited 2,852 times, 16 visits today)

53 thoughts on “Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit”

  1. Lebih kurang macam surat berantai je. Cuma versi IT.

    Surat berantai dah difatwakan haram. Sebab takde produk/servis yg dijual, dll.

  2. Assalammualaikum,
    Ni sistem MLM. Mmg org yg buat apps ni kaya raya sb dpt duit dr korang yg join. Org yg terawal join blh jgk lah kaya atas duit org bwh. Bila dah tepu org bwh lah yg akn jatuh terduduk x dpt apa2. Berhenti lah menipu bangsa sendiri untuk kaya kn diri sendiri. Dan berhenti lah dr diperdayakan org semata2 nak dpt duit cpt n senang. Klu nak berduit simpan lah emas,perak,beli rmh dan tanah. Simpan n labur atas aset2 ni pn mkn masa utk rasa hasilnya bkn sehr dua.

    1. Wsalam…

      satu pendapat yang bernas juga dan terima kasih kerana sudi bersuara.

      cuma Jutawan App bukan MLM kerana tiada kaitan sistem rekruit orang dan jual produk berdasarkan point-point tertentu.

  3. NOOR FAIZUAN AHMAD

    Saya telah membeli aplikasi jutawan app ni pada 26 April 2017 dan shingga sekarang masih belum memperolehi sebarang pulangan. Jadi saya ada meminta kepada admin jutawan app melalui bahagian yang pertanyaan di dalam aplikasi ni untuk pemulangan modal semula kerana mengikut perjanjian sekiranya tiada hasil modal akan dipulangkan semula selepas 60 hari. Namun malangnya modal tidak dipulang tetapi saya telah dibanned dari sebarang pertanyaan dalam aplikasi ni…sedih, sedih, sedih…dalam aplikasi ni juga ada mengatakan aplikasi ni patuh syariah tetapi saya mempersoalkan sekiranya patuh syariah kenapa perlu ada penipuan dari segi tempoh masa pembelian aplikasi ini yang mana harga aplikasi ni akan berubah selepas tempoh masa yang ditetapkan. Tetapi apa yang berlaku harganya tetap sama juga selepas tamat tempoh masa yang diberikan…jadi ada unsur penipuan di situ..

    1. Saya sangat bersimpati dengan nasib para pembeli Jutawan App..

      saya nak cakap apapun dah tak tahu ..

      cuma saya berharap kes cik/puan menjadi pengajaran kepada bakal pembeli..sila share sahaja artikel ini dan fokus kepada ruangan komen

  4. Ada unsur2 riba tak dalam sistem ni?? Bukannya apa, kalau jadi kaya tapi dari unsur2 riba atau syubahah tak guna jugak!! Baik hidup seadanya saja

    1. kalau tak pinjam tak akan ada riba…

      cuma saya risau para pembeli Jutawan App tak dapat balik modal dan terpesona dengan janji manis sahaja

  5. Mengarut. Orang melayu mmg mudah kena tipu bila dengar konsep dduk diam dpt duit. Bila dh terhantuk, baru nak terngadah. Selagi org kita x sedar, selagi tulah Mastermind 2 yg reka benda2 ngarut ni dok wujud lg

  6. Sy baru tahu hari ni Ahad, 22 jul 17.
    Bila tgk komen di atas yg dah masik 1 bln tak dpt apa2…. jadi ragu2 pulak. Urmmm….. biar dulu utk stahun lagi. Biasanya klu tak betol comfirm kecoh….

  7. Tak tahu nak percaya ke x app macam ni sbb da 2 kali kena tipu…. Jika jutawan app ni betul jalan nya share lah mna yg da beli tu… Xsalah nak tolong bagsa sendiri kan…

  8. So jika seandainya robot yg mengesan email yg x de contact ke mana2 email tu nampaknya sepi je la jwpnnya…Jika dlm 60 hari x de sale..kita claim maka admin akn pulangkan balik duit(tupun jika x byk hal itu ini)..dpt juga la pakai 2 bln….Yg kita dpt apa…
    Cnth: jutawan app ni…
    Betul ke apa yg saya rasa ni..

  9. Kenapa emel ke contact sy shj.. Sy mahu org luar.. Truk emel sy kena banned…

    Dah hampir sebulan.. Masih zero

  10. Memang berbaloi guna jutawan app ni. Hampir saja kilang gulung tikar,Allah maha mendengar dan membantu disaat saya hampir kehilangan segalanya.

    orang yg gagal ada sebabnya
    Orang yg berjaya ada caranya.
    Terima kasih jutawan app.

    1. kalau duit x dpt dlm 60 hari….macam mana nk claim…. n mcm mana duit boleh masuk dr mana datang nya

  11. Alhamdulillah..Aplikasi jutawan ini mmg syok bagi sya..cuba dlu baru tahu..selepas 60 hari tak berhasil claim duit korang Rm390 dgn Admin..

    Alhamdulillah modal dan untung dah..

    Whatsapp 01135327080

  12. knp perlu sangsi.

    ASSALAMUALAIKUM

    saya adalah salah seorang ahli dari aplikasi jutawan app.

    anda tahu sistem affiliate?

    sistem affiliate adalah salah satu sistem untuk kita jana wang.

    sistem ini berunsurkan sistem automatik promote..

    kenapa??

    didalam aplikasi jutawan app terdapat satu klik yg mana klik itu tertulis ” start ”
    bermakna apabila kita click je start tersebut maka sistem automatik akan berjalan dengan sendiri.

    Apa yg dibuat secara automatik?

    sistem automatik di aplikasi jutawan ni adelah mengguna kan sistem robot yg mana dye akan mencari semua info2 contact email dan sebagai nye..setelah dijumpai info email tersebut ia secara automatik merangka satu ayat..yang mana ayat itu adalah sebuah ayat marketing… dan ayat marketing tu akan berserta dengan link si pendaftar tersebut.. dan robot akan post kesemua info contact dan email yg telah dicari seperti yg saya ceritakan sebentar tadi. Dan andai kata post tersebut dibaca oleh tuan punye email yang dapat tadi dan dye dafatr ahli keatas link yang diberikan, secara tidak lansung sebanyak Rm100 – rm 300 akan masuk ke akaun kita.
    itu lah dye sitem jutawan app ni.

    jadi anda x perlu ragu dan x perlu risau. kerana sistem ini adalah sah disisi undang2 dan berdaftar dibawah syarikat suruhanjaya malaysia.

    sekian ini sahaja ulasan saya.

    dari saya,
    Mastermind JutawanApp

    1. Radzi Ahmad

      Andai kata ahli menggunakan emel baru yang dibuat khas untuk keahlian JutawanApp ni dan dalam emel baru tersebut memang tiada rekod contacts langsung, adakah App ini akan gagal untuk mencapai misinya? Maksudnya, tak dapat menjana wang seperti yang kita mahu?

      Adakah wajib guna emel yang sudah mempunyai contacts?

  13. Benda ni beli dgn harga rm390..saya pernah juga teringin nak cuba ..tapi belum sempat lg sebab ade melabur lain.Tapi orang yang share link tu ..sye ade pm dia tanya berapa dah dia gain dr tu,memang boleh buat duit pun komisyen rm200 utk setiap org yg klik link kita promote tu and proceed utk beli..dia mcm jual ebook la..kalau pandai promote and share kat org guna teknik betul memang dalam sminggu boleh dpt beribu.Benda tu kene usaha gak mula2 utk share..bile dah ramai yg tahu..dia jalan sendiri la scara pasif..ni bisnes konvensional .so bagi saya ni adalah salah satu medium juga utk jana side income.

    1. terima kasih kerana memberi padangan yang sangat positif…

      bottom line ia mudah sahaja..

      ada orang beli ada la duit..

      nak pastikan orang beli buatla promosi..

      1. Pendek kata ia tiada beza ngan MLM, still affiliate gak. Ada org beli guna link kita, maka dia dikira sebagai kita punya downline la tu.

        Kalu mcm tu, mmg kena ada 10 org la beli dpd link kita, percentage donline success mungkin 20% saja, maka dpd 10 org yg beli, hanya 2 yg success. Then br bleh goyang kaki pasal sekurang2nya ada kiri-kanan yg active. Betul x?

        1. saya tak pasti Jutawan App guna sistem Binari yang guna kaki kiri dan kanan..

          saya cuma tahu ada robot yang jalankan benda ini..

          itupun saya belum confirm..

          saya tunggu jawapan mereka yang beli

  14. Jom kita buat post artikel. Kalau boleh support from Blogger Community – buat satu post berkaitan Boleh percaya ke Jutawan App atau Kami tunggu Customer yang dah beli bagi feedback thru all media social.

    Okay, bagus tak idea ni ? huhu ..

  15. Macam menarik bila baca salesletter..Tapi betui ke..kena pulak harga boleh tahan juga mahalnya. Tapi kalau berbaloi takda masalah untuk melabur, so sesiapa yang dah beli boleh la kasi review kat sini untuk rakan2 lain

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge