Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit

Ramai yang tertanya-tanya Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit.Sejujurnya saya tak mampu nak jawap.Sebab saya sendiri belum beli.Belum rasai sendiri bagaimana sistem JutawanApp tersebut menjana duit.

Jika secara logiknya memang boleh menjana duit jika kita berupaya untuk menjual aplikasi tersebut.Dah jual maka dapatlah komisyen yang kita boleh anggapkan buat duit.

Gambar hiasaan dari Google

Kalau ada yang terbaca ayat promosi ini pasti ramai yang hilang kawalan diri dan terganggu emosi untuk mencuba:

“Hanya muat turun, install dan ia akan jalan sendiri. Tanpa perlu klik-klik lagi. Anda tidak perlu klik setiap hari atau lakukan apa-apa lagi dah selepas itu.Aplikasi telefon bimbit yang boleh berjalan secara automatik dan sendiri tanpa apa-apa bantuan manusia memang suatu rahsia yang cukup besar sekali dan tidak diketahui oleh sesiapa selama ini” >> Mohd Afiq Danial

Sekali lagi saya katakan pada diri sendiri.Jangan terpedaya dengan sesuatu yang terlalu bagus dan terlalu mudah.Saya tidak bermaksud untuk menghalang anda untuk membeli Jutawan App kerana itu duit anda.

Saya pun tidak boleh kata apa-apa yang boleh mempengaruhi anda untuk beli atau tidak jadi beli kerana saya sendiri belum beli.Saya teringin juga nak beli untuk mengetahui kebenaran tersebut.Cuma saya perlu berhati-hati supaya saya tidak terbeli sesuatu yang bersifat indah khabar dari rupa.

Oleh sebab itu kepada sesiapa yang dah terbeli tu boleh la kasi komen dan testimoni anda dengan sejujurnya.Kalau bagus katakan bagus dan berilah galakkan untuk orang lain membeli seperti anda.

Namun saya tidak membenarkan link promosi anda berada dalam blog ini atas sebab-sebab tertentu.Saya sebagai tuan rumah dan anda adalah tetamu.Oleh itu pelihara adab dan akhlak orang yang bertandang.

Sekiranya ada pembaca yang terbeli dan rasa menyesal kerana membayar sesuatu tidak seperti dinyatakan dengan betul,saya juga bagi peluang untuk anda meluahkan sesuatu dalam ruangan komen.

Pesan saya jangan pula mengeluarkan kata-kata yang kesat dan kurang elok.Jika berlaku juga saya memang tidak luluskan komen tersebut.Sebab kita tidak mahu menguris perasaan pembaca lain.

Saya faham perasaan dan hati anda sudah terguris.Adalah kurang elok babitkan dengan orang lain.Berpada-pada dalam berkata-kata adalah cerminan budaya hidup kita.

Akhir kata saya dedahkan pautan Jutawan App dibawah.Biar pembaca sendiri yang membuat penilaian dan pengamatan.Betul atau salah maupun benar atau bohong adalah atas budi bicara anda sendiri.

Kalau betul-betul nak cari duit bagus jadi pemandu Uber

Sebelum itu saya nak minta tolong pembaca yang disayangi untuk pilih antara satu daripada pilihan dibawah sebagai tanda sokongan kepada saya.

Akhir kata terima kasih tak terhingga buat pembaca semua.

1.Tolong Like Fanpage 

2.Sertai Group Whatsapp 

3.Sumbangkan komen ikhlas

4.Sebarkan konten ini


137 thoughts on “Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit

  1. Assalamu’alaikum warohamtullahi wabarokatuuhh dan salam sejahtera.

    Setelah membuat beberapa review mengenai jutawan app ni melalui internet di laman web rasminya, fb, youtube, di google dan sebagainya saya berpendapat bahawa :-
    1) Jutawan app ni bukanlah MLM, money game, skim cepat kaya atau istilah2 yg sewaktu dengannya.
    2) Konsep bisnes yg dijalankan adalah single level. Pendapatan diperolehi adalah melalui komisyen hasil jualan aplikasi berkenaan. Jika pandai mengayat sehingga berjaya memikat hati pembeli utk membuat bayaran maka syarikat akan memberi RM200 sbg komisyen.
    3) Bayaran pula dilakukan terus ke akaun syarikat bukan kepada penjual aplikasi ini.
    4) Pelbagai cara atau medium boleh digunakan utk mempromosikan aplikasi ini samada secara online atau offline.
    5) Robot pula sbg satu kaedah promosi bg mereka yg tiada masa utk mengiklankan aplikasi ini. Bagi mereka yg mempunyai byk masa sudah tentu dpt mengiklankan aplikasi ini dengan pelbagai cara dan kaedah yg dirasakan sesuai dan efektif.
    6) Aplikasi ini juga sgt berguna kpd peniaga2 online utk memasar atau mengiklankan produk mereka.
    7) Jutawan app ini mempunyai data base yg cukup besar merangkumi alamat email, no tel, id fb dan id dari pelbagai media sosial di Malaysia. Data2 inilah yg akan digunakan oleh sistem robot aplikasi ini utk kerja2 pengiklanan.
    8) RM390 bg saya tidaklah terlalu mahal jika nak dibandingkan dgn kos yg perlu kita keluarkan utk membangunkan aplikasi seperti ini.
    9) RM190 yg diberikan kpd founder aplikasi ini akan digunakan utk penyelenggaraan sistem, pembayaran gaji pekerja, bil utiliti dan kos2 lain.
    10) Dari segi mu’amalat pula pada saya bisnes ini tidak melanggar hukum kerana tiada ubsur2 riba, ghoror, penipuan dam sebagainya.
    11) Pengguna aplikasi ini juga diberikan buku panduan 72 halaman dlm bentuk ebook yg cukup lengkap dan beberapa kemudahan lain yg boleh digunakan jika pengguna aplikasi ini menghadapi sebarang masalah.
    Namun begitu aplikasi ini masih ada beberapa kelemahan yg perlu diperbaiki dari masa ke semasa spt landing page atau fanpage rasminya yg mengandungi penerangan yg terlalu pjg lebar. Ayat2 dan kisah2 yg dipaparkan juga tidak begitu sesuai sehingga ada yg berpendapat ianya satu rekaan utk menarik minat pembeli.
    Sbg kesimpulannya kita sbg pengguna sepatutnya perlu kaji dan siasat sesuatu bisnes yg ingin kita ceburi. InshaAllah saya juga akan join bisnes ini cuma buat masa ini saya masih diperingkat mengkaji dan mencari maklumat2 yg sohih sebelum mengambil keputusan utk membuat bayaran.
    Selain itu sbg org Islam kita disarankan utk melakukan solat sunat istikhoroh jika berhadapan dgn situasi yg tidak pasti kebenarannya. InshaAllah Allah akan tunjukkan jalannya.
    Sekian ulasan saya yg agak pjg lebar tentang Jutawan App ini. Wallohua’alam…
    Wassalam.

    • terima kasih kerana sudi memberi ulasan yang panjang lebar…

      saya hormati juga pendapat ini..

      cuma kalau kita dapat data peribadi orang lain dengan cara tidak sah macam mana juga tu..?

      undang-undang salah.

      • Itu jugak 1 persoalan yg wajib dilakukan pihak Jutawan App ni. Dari segi undang-undang di Malaysia perlu teliti Akta SKMM pulak atau boleh dptkan maklumat dr pihak berwajib. Tetapi terdapat pelbagai kaedah dan cara promosi secara sah spt yg saya sebutkan. Terpulang kpd pertimbangan para peniaga aplikasi ini sendiri. Dlm bisnes apa pun ada risikonya. Jika berani ambil risiko teruskan.

  2. Sebenarnya kesimpulan yang saya dapat lakukan ni ialah jutawan apps ini ialah antara online marketing yang mempunyai modal sebanyak 390 kan? Yang hanya promosi di email sahaja. Tetapi apa yang seperti saya buat ialah hanya mencari ilmu tentang online marketing seperti affiliate link dan membuat pemasaran secara online bukan sahaja dihantar melalui email, tetapi saya belajar dengan menggunakan affiliate link melalui media sosial, instagram, facebook,blog,website.Bukanya kena bayar pun nak buat online marketing ni cuma kena korbankan masa sahaja.Dalan seminggu atau lebih untuk cari ilmu dlm benda ni. Tak perlukan Untuk beli jutawan apps pun. Saya belajar sendiri je untuk buat blog website secara PERCUMA sahaja untuk postkan affilate link ini dimana apabila sesiapa beli barang yang dipromosikan dpt la komisen. Ini dinamakan online marketing.
    SAYA CADANGKAN TUAN2 DAN PUAN2 YANG INGIN BUAT DUIT KORBANKAN LA SIKIT MASA UNTUK MENCARI ILMU BUAT ONLINE MARKETING NI CONTOHNYA AFFILIATE LINK.MACAM SAYA DALAM SEBULAN JE BUAT WEB UNTUK AFFILIATE LINK LEPASTU DUIT MASUK TANPA HENTI SAMA JUGAK MCM JUTAWAN APPS JUGAK. TETAPI AFFILIATE LINK BOLEH DAPAT LEBIH,SYA POSTKAN DEKAT MEDIA SOSIAL BUAT BLOG,WEBSITE SENDIRI DAN SEBAGAINYA. YANG BESTNYA IANYA PASSIVE INCOME.BUAT DALAM SEBULAB JE LEPAS TU DAH DAPAT DUIT TANPA BUAT APA2. TIDO PUN DUIT MASUK.

  3. Sy nampak mcm MLM dan sistem piramid kt sini cuma ada apps yg diniagakan. Mmg nama dia jutawanapp..tp yg jutawan en AFIQ sorg je sebab harga app rm390…setiap customer yg beli tak kire dr siapa skalipun…en AFIQ akan dpt rm190. (Yg ddk diam xbuat apa). Tp kite yg pening2 buat sale..kadang dpt kadang xdpt customer hanya dpt rm200 lebih rm10 dr org yg xbuat apa2. Renung2kan la.

    • semua ini adalah cara taktikal untuk dapat duit.

      saya tak galakkan orang guna cara ini sebab ada yang tak reda..

      maka duit tersebut tidak berkat

  4. ASSALAMUALAIKUM WBT.
    sahabat sekalian.. saya adalah salah seorang pembeli app ini.. ingin saya katakan. sy agak terkilan dengan cara pemikiran, cara mengadaptasikan ketidakpuasan hati sahabat2 sekalian di sini.
    Jawapan saya samada perniagaan Jutawan App ini tipu atau tidak adalah TIDAK SAMA SEKALI.
    saya sudah lama menceburi perniagaan ini. dah jadi periuk nasi saya juga..
    langsung tidak merugikan.. malah membantu saya utk menjana pendapatan sampingan demi menanggung diri juga keluarga d dalam era ekonomi kita yang semakin meruncing pada ketika ini..
    sekiranya ada di antara sahabat2 sekalian yang dah beli app ni tp masih belum ada pulangan,
    tolong lah.. tolong rajin2kan diri anda utk usaha lebih. pasti boleh. jujur.. saya sudah menjana rm17,400 dalam biz ni. belum lg termasuk hasil jualan /promosi produk sy sendiri dengan menggunakan app ni.
    sahabat sekalian.. persoalannya sebelum anda katakan perniagaan ini tipu.. bagi yg dah beli.. adakah anda suda berusaha sebaik mungkin? ikut segala cara yg diberikan? ikut segala tunjuk ajar yg di suruh buat?
    bagi yang belum join pula.. teliti dahulu ayat2 juga perkataan yg anda gunakan untuk memberikan komen berkenaan perniagaan ini. adakah ayat2 anda itu mampu utk membina atau merugikan serta menjatuhkan org lain?
    tidak kah kamu terfikir.. bagaimana nasib orangyang dah buat sedaya upaya dalam perniagaan ini.. tetapi akhirnya jatuh dek kerana ayat2 anda di sini?
    mungkin ada baiknya artikel seperti ini.. tetapi sebaiknya di selidik dahulu akibat juga kesan artikel dan komen2 yang ada disini kepada beribu orang yag bersungguh-sungguh buat perniagaan ini..
    harap admin juga sahabat yang lain dapat fikir2kan..
    sampai bila kita nak maju andai kita sendiri asyik ingin dan suka menjatuhkan orang lain?
    tolonglah.. ubah mentaliti.. majukan diri sendiri.. tak perlu jatuhkan sesiapa.
    sekian terima kasih.

    • Assalamualaikum.. Saya HAMDE dan saya sdah menjalankan app jutawanapp ni beberapa hari yng lalu..
      Saya ingin bertanya pasal pendapatan tersebut ya.. Jika tiada seorang yng joint melalui code penaja kita apakah kita tidak akan mendapat apa2 hasil.

    • Boleh saya dapatkan nom ejen ni tak , Berminat lah , sbb mesti ejen ni mampu Guide saya, Sebab sblom ni dah masuk tapi salah pilih ejen , dan ejen tu tak tau macam mana nak bagi penerangan ,So saya left dan ingat nak cari ejen yg betol2 bole guide sehingga berjaya 😍 insya Allah , Rezeki Allah Sangat luas , Whatsapp saya ye hihi

  5. Saya dpt thu psl jutawan app n rs nk try tp lps dpt thu harga 390 sy fikir 10x. Dgn ekonomi skrg sy rs duit tu baik wt blnja beli brg ank. Lps tu sy Google psl jutawan app nk thu feedback org yg dh beli. Xbyk blog2 yg cite psl ni. Tq admin coz dr sni org yg dh beli n baru nk beli dpt kongsi2 mklumat.

  6. Kalau app tu betul boleh generate income utk penggunanya, kenapa saya tgk ramai user app ni bersusah payah utk promote kat org lain utk beli app yg sama? Buat iklan, fb post, letak link komen kt mana2 page.

    Kat mana yg automatednya?

    Pada saya app ni sekadar perantara bisnes je. Jual app dpt duit. Tak jual app takde duit.

    • Saya antara salah sorang yang dah join. Tuan kena faham Bisnes ni sistem affiliate. Ianya promote software dn ebook dr founder apps ni. setiap satu sale founder akn beri komisen rm200. setiap ahli akn diberi apps ni yg ada robot didlmnya yg juga tlg promote secara auto 24/7. selain tu kt juga blh promote manual dimedia sosial.

      Kalau tuan tidak ada masa untuk promote manual, Boleh harapkan robot sahaja buat kerja. Robot ni akan auto emel dkat seluruh orang di malaysia.. semua ayat2 closing dah disiapkan. Tetapi sehari biasanya robot ini hanya akan dapat emel 15-20 orang.. Xboleh terlalu banyak jika tidak emel tuan sendiri diblock sebab dianggap spam. Cth: klau 15emel sehari, sebulan 15×30 = 450 emel akan diposkan. kalau ambil probability 1% sebulan orang join melalui emel autopost. 1/100×450 = 4-5 orang akan beli. Komisyen keatas seorang rm200. kalau 4orang = rm800. Tapi kalau 0.5%? atau 0.2%?

      Sebab itu, dia mention ayat ini antara nya.
      “Dah bersedia utk bermula menjana pendapatan rm200-rm800 sehari dgn santai2 sahaja dari rumah?” Tuan boleh comparekan sendiri dengan perkiraan simple saya diatas. kira berbaloi lah kan masuk jugak walaupun rm200-rm800.

      Tapi tak akan orang dah tngok depan mata income masuk mcam tu nak tngok saja kan?? Kalau tuan apa tuan akan buat? still nak harapkan robot semata-mata?? dah puas hati dengan banyak itu??

      Jawapan nya semestinya tidak! Dan sebab itulah orang pakai cara manual dengan promote sendiri untuk dapat pendapatan lebih seperti yang diajarkan oleh founder sendiri. Harap Tuan/Puan dapat memahami sedikit sebanyak dari penerangan saya. Maaf sebab saya terlalu banyak tengok orang cakap tanpa berasas dan apatah lagi nak kata join sendiri dan lihat. Ada yang join dan tak baca betul2 dan ikut arahan then buat xmenjadi terus maki2 komen sana sini. Kesian lah sikit dekat orang bersusah payah berusaha itu. Maaf kalau ada yang tidak puas hati. Saya cuma nak cakap kebenaran yang terbuku di hati saya.

      Alhamdulillah setakat ini xpernah putus lagi apa yang saya dapat komisyen dari apps ini. Buat ikut arahan seperti yang diajar InshaAllah akan berjaya..

  7. Assalamualaikum..kebanyakkan komen yg mengatakan mereka berjaya adalah juga org2 mereka juga..tp jgn salahkan mereka sebb mereka pun buat sale..sampai ada yg tinggalkan no hp dlm ruangan komen di blogs ini..itu utk apa?strategilah namanya…nama pun dah scamming..surat berantai ala zaman 2020…operandi sama mcm gores dan menang..main no ramal…betul usaha..tp knowledge penting…ni bukan robot yg buat kerja..ads kena kerja sendiri secara manual..jual aplikasi..tu sebab jgn mudah terperdaya..kalau dlm saat2 kesempitan..sy syorkan..390 gunakan sebagai duit backup sara diri sementara waktu.. takut kecewa yg akan datang…kalau yg berduit dan tk tahu nak buat apa..boleh beli app ini..sistem dia sama sahaja dgn yg pernah wujud dlm dunia ini…mlm…pyramid dsbginya..CUMA IA BERBENTUK APPLIKASI DLM ONLINE…kalau anda jenis duit banyak..anda beli 1 app..then anda pump modal pada kawan2…janakan ia sebagai 1 group akan mendatangkan modal tp anda kenalah modalkan dulu…then anda kutiplah balik modal dari keuntungan mereka…tk susah pun buat sale…KIRANYA ANDA ADA MODAL BESAR.. contohnya mcm mlm..sya ambil contoh CNI…tuan ada modal besar boleh lah tuan buka satu premis..beli produk CNI dgn modal besar anda..kemudian anda train..org bawahan yg modal rm 10…masuk bawah anda..cerita manis bagai bahawa dulu anda pun mcm si modal yg rm 10…jadi org yg rm 10 ni akan bekerja keras untuk siapa?…untuk tuan yg modal besarlah brotherrrr..tuan yg modal besar tadi dah kompom dapat point awal sbb dia ada modal dan ambil brg dri CNI..anda yg rm 10 pula duduk bawah dia jual produk yg sama maka bertambahlah modal dan poit dia..sedangkan anda..terkial2…pujuk org sana sini beli produk..suh join jdi org bawahanlah bagai…so kenelah faham sendiri.nak detail susah utk sy terangkan.cuma apa yg sy nk bgthu..apapun buat no 1…kesabaran…2..knowledge…modal pun penting…sbb..sistem ini lebih menjerumus kepada orang yg tersepit…sbbnya..org tersepit ni bila tgk WAH…SENANGNYA BUAT DUIT…tnpa fikir panjang…on jelah..then bila dah on..tk boleh buat sale…mulalah..nak gantung diri…nak report jpamlah…report bombalah..dan sebagainya…kecewalah…papejelah…itulah sikap majoriti bangsa kita…apapun sy cuma kongsi dgn tuan dan puan…sy dulu pun makan gaji..sekarang dah jadi pengusaha santan dan pembekal kelapa..hasil duit simpan keja despatch dulu..kerja separuh gile msa mula2 dulu..sekarang dah tk gila..duk rumah..budak2 janakan income saya sekatang..hampir 14 tahun…sekian…

  8. salam semua.saya rasa pernah terkena sekali sebelum ini tapi bukan app. sebab app ni baru. dulu saya dapat link dari kawan oleh kerana minat sangat nak tahu saya sangup beli yang dinama ebook dengan harga rm.90.00 tapi apa bila dah download apa yang ada dalam itu hanya cara daftaf dan buka akaun untuk kita dapat jual pula ebook itu kepada orang lain. kalau ada orang yang tahu seperti kita nak tahu dari awal tadi
    sesimpulan nya bagi adalah game.

  9. Dah hampir sebulan lebih saya install app ni…tiada seperti yang dijanjikan…mungkin bukan rezeki saya..terkilan tu ada juga rasa..rasa tertipu pon yea juga..lepas ni saya beringat la dan selidik sebelum mengambil tindakan seperti ini..peringatan untuk diri sendiri.

    • Betul ka u dah join ini apps dan tak dpt apa apa pun? Saya fikir mau join tapi belum tau mau cuba tak, jadi tengok review dulu😢, tak sanggup duit yang susah untung buang dan tak dpt apa apa pun. Sekarang duit susah nak untung.

  10. semua jangan risau. jangan tengok halangan d depan , tapi cuba rintangan halangan tersebut.

    jutawan apps mmg terbaik. modal rm390. anda punya ayat kow2, maka pembeli pn akan beli. senang bkn.
    stakat ni apps ni bagi sy rm1200.. okay lah tu, balik modal dah.

    tapi if nak join bisnes low risiko jum join sy . modal rm30 .

  11. Tkasih MrHanafi krn menyediakan ruang kongsi info yg baik & neutral ni.
    Saya pun tgh mengkaji utk beli atau tidak.
    Pada pandangan saya,
    Cons:
    Email marketing stail JutawanApp ni sgt outdated dan risky. Mungkin berbentuk spamming. Spamming… Skrg ni dah diwartakan illegal di Msia. Kalau tertangkap… bahaya. Harap2 pembeli J.A diajar teknik email marketing terkini yg LEGAL.
    Pros:
    Sistem affiliate J.A berkesan. Memang sgt pantas boleh buat duit jika pembeli pandai social media marketing.
    Afiq Danial pun kelihatan jujur dgn menampilkan foto keluarga walaupun risikonya Sgt Tinggi. Hype nya bijak dan tidak keterlaluan. Disclaimernya jelas. Salespage nya sgt berkesan. Risiko modal & maruah yg diambilnya sgt tinggi, jadi dia mmg layak dpt pulangan yg besar. Affiliates pun tidak mustahil boleh capai jualan spt testimoni2 yg diberikan.
    Nasihat saya…
    Mereka yg tiada asas dlm online marketing atau takde masa nak belajar online marketing… elok jgn beli…
    Buat diri saya… Mungkin saya beli… masih study reviews dari berbagai sumber.
    Ikhlas FB@sifuasry

    • bagi mereka yang mampu memasarkan dengan baik..boleh beli

      bagi mereka yang tak kisah dengan keadaan pembeli..rasa bersalah diabaikan

      terima kasih kerana sudi berkongsi padangan yang panjang lebar tuan Asry

  12. Bila membaca komen disini & website Jutawanapps, saya boleh buat kesimpulan berikut:

    1. Penerangan di website mislead. Penceritaan tidak penuh dan hanya bermain emosi.

    2. Pendapatan yang diperoleh adalah dari penyertaan orang baru.

    3. Ini 1 bentuk money game. Tiada penyertaan baru maka tiada pendapatan.

    4. Pembeli yang merasakan tertipu boleh membuat tuntutan di tribunal pengguna.

    5. Ini bukanlah 1 pelaburan. Hanya jualan apps.

    Sekian, hati-hati semua.

  13. Assalamualaikum. Sy dh beli Jutawan Apps ni. Secata jujur. Apa yg dikatakan di laman web founder tidak seperti realiti. Pulangan wang selepas 60 hari jgn haraplah. Sebenarnya apa yg dijual ialah satu applikasi untuk memudahkan promosi sesuatu iklan. Apps ni untuk yg dh ada produk sendri dan ejen affiliate ok ler. Kelebihan apps ini akan buat promosi secara auto ke alamat2 email yg tertentu. Tp kalau fikir balik. Berapa kerat je org tgok email skrg ni. Apps ini pon boleh buat promosi iklan ke FB, whatsapp, twitter dan SMS secara bulk. Tp pd sy trik utk promosi ke FB boleh je kot dpt free kat internet. Pasal komisen plak. Siapa yg dpt jual ke prospek baru dapatlah RM200 utk satu kepala. Secara jujur sy x berpuas hati dengan ayat marketing yg putar belit dalam web Jutawan Apps tu. Sepatutnya founder berterus terang produk yg dijual ialah apps utk memudahkan pengiklanan dengan mengunakan hp je. Tp marketing kaw2 ckp robot buat duit hari2. Utk yg ade produk dan ada mslh utk mengiklan boleh cubalh. Utk pon klu ade duit lebih. Utk yg x berape nk ade duit tu abaikanlah yer. Dan apa yg kelakarnya otai2 Jutawan apps tetap promosi dengan ayat marketing yg robot ajaib ni boleh buat duit hari2. Tapi dorg promosi iklan pon manual juga. Mne peginye sistem robot tu seperti yg di war2kn kat website. Adoyaii…

    • Wsalam tuan Jebat.

      terima kasih kerana bagi feedback yang sangat bagus..

      saya faham ramai yang terpesona dengan janji yang manis..

      tambahan pula tak perlu kerja keras..

      duit senang masuk

    • Betulke…ada seorang jurujual JAaps mengadu kt saye susah nk dapat costumer menggunakan robot JApps..mane de senang…install duit terus masuk sendiri perhhhh!!! Ayat maniss

  14. Saya pun dah beli apps ni. Memang betul jugak. Apps ni x tipu. Tapi kena usaha la. Mental kena kuat, sebab ramai orang akan kecam, and sometimes that kecaman akan buat kita down.. especially sblum kita dapat apa2. Selepas dapat komisen pertama, semangat untuk promote apps ni akan membuak2.. apapun, semua terpulang dengan pembeli.. jangan cepat putus asa. Sebab hasil x sama. Ada buyer yg trus dpt komisen lepas install n setting apps ni. Ada yg bebulan install tp xdpat apa2. Kena usaha lebih lg la.

    • yang penting hati kering untuk promote benda ini..

      hati kering untuk tidak berputus asa..

      hati kering untuk tidak peduli keadaan siapa pembelinya

  15. Dh berkali-kali dh nmpk post yg sma di fb.. bila bca rasa nk tau je.. nk try pn ada.. tp sblm nk try, nk jg siasat dlu kn.. btl ke org2 yg join tu dh kaya raya.. tpi klau dh kaya, alhamdulillah la.. jgn lupa pdagologan yg ssh.. bersedekah byk2.. bru berkat rezeki tu..

  16. Assalammualaikum..
    Hi semua..
    Saya salah seorang pembeli Jutawan App ni..secara jujur saya akui,baru 2 minggu saya menggunakan app ni..masih belum ada apa² pulangan modal lagi..akan tetapi anda semua janganlah cepat membuat kesimpulan bahawa app ni adalah penipu..saya katakan TIDAK sama sekali,kenapa saya kata tidak ?? Sebab saya mula tahu kewujudan App ni daripada jiran saya sebab jiran saya tu memang dah dapat pulangan modal dan untuk pun tapi untungnya tak ada lah banyak mana sangat,paling tinggi dia pernah dapat RM2600(itu dia buat promosi secara tak agresif tau)Memang betul Jutawan App ni boleh automatik mempromosikan ke contact² email kita,tetapi jika hendak dapatkan pulangan yang cepat,selebihnya tu atas usaha keras kita sendirilah..secara logik akalnya mana ada orang duduk diam boleh terus kaya macam tu ja kan..sekali lagi saya nyatakan bahawa app ni memang memberikan kita duit beribu² ringgit seperti yang diperkatakan..tetapi anda semua harus ingat..Jutawan App adalah salah satu Platform untuk anda belajar dan usaha memikirkan bagaimana untuk mempromosikan iklan/ebook anda secara kreatif serta agresif di media² sosial,media² cetak mahupun secara langsung..Akan ada duit masuk kedalam akaun anda jika anda rajin dan berusaha keras mencari pembeli² untuk menjual ebook ni di internet mahupun dimedia sosial..Jutawan App tidak menipu..selepas anda beli,anda haruslah membaca serta faham betul² arahan & syarat² yang ditetapkan didalam App tersebut.Saya sekarang masih lagi berusaha keras lagi untuk merasakan hasil dari menggunakan Jutawan App ni..saya berusaha dulu,selebihnya saya tawakal dan serahkan pada Allah.

    • siapa yang rajin promote akan ada hasilnya..

      persoalannnya sekarang orang membeli itu nanti..

      adakah mereka redha dan setegar kita buat promosi..

      tapi dunia cukup adil..

      siapa yang bekerja keras memang dapat dengan izin Allah.

      terima kasih bagi pendapat yang bernas

      • Jika persoalan sebegitu yang timbul nanti..jawapannya adalah ada kepada diri sendiri..
        Kalau hendak berjaya & merasa untung yang berganda²,maka kita haruslah mendidik diri supaya menjadi setegar orang yang dah berjaya..InshaaAllah 😊

  17. Selepas pembayaran pendaftaran jutawan app tu ,memang kena tunggu 24 jam ke 36 jam ????

    Boleh beri penjelasan

  18. Kalau dlm keadaan terdesak tak payah la beli…takut nanti kecewa….usaha cara lain….tp kalu saja2 nk try…nk tgk hasil….cuba lah.,mana tau berhasil….

  19. Sy skng bru skjp d prknlkn ngn jutawan app ni..xtau lar sme de nk join ker xnk..dlm dilema ni..msih samar2 lg

  20. Hai salam sejahtera sya nak bagi sikit perkongsian tetang jutawan app nie..sya merupakan salah satu pembeli jutawan app..sya nak bagi tau yang sya telah menggunakan app ini selama 2 minggu sedang kan iklan jutawan app mengatakan “anda akan mendapat komisyen rm200 setiap hari tetapi sampai sekarang sya tidak ada satu pun komisyen yang masuk.Saya sangat tidak puas hati dengan app nie.tetapi sya telah menghantar email kepada syarikatnya yang mengatakan yang sya mahu duit sya balik tetapi lain yang sya tnya lain yang dia jawab seperti dia tidak mahu mengembalikan duit sya semula malahan dia menyuruh sya untuk teruskan menggunakan app ini…sya sngat marah dan x puas hati dengan jawapan yg dia berikan..

  21. Salam semua rakan2 internet,

    Sy sgt bersimpati di atas nasib anda semua. Sebenarnya dalang penipuan di internet akan terus berleluasa dan bergiat aktif sekiranya kita masih memberi peluang kepada mereka. Cara yg paling mudah utk membasmi penipuan ini adalah dgn cara :-
    1. Report polis dan nyatakan sekali bank dan no. Acc yg telah anda bayar.
    2. Buka fail siasatan di Tribunal Pengguna
    3. Tiada dan itu sahaja!

    Lakukan sekarang demi menyelamatkan generasi Malaysia yg cintakan keamanan dan keharmonian.

    Sekian, terima kasih.

  22. Lebih kurang macam surat berantai je. Cuma versi IT.

    Surat berantai dah difatwakan haram. Sebab takde produk/servis yg dijual, dll.

  23. Apa barang yg diniagakan melalui Applikasi Jutawan ni ? Klau barang yg diniagakan tu adalah barang yg tiada nilai sebenar seperti web replika sahaja manakala komisyen di perolehi dari org baru yg baru join..itu sudah kira head hunting yg diharamkan dalam muammalat.

    • saya sukar juga mengatakan perkara ini…haram atau halal..

      untuk memudahkan pemahaman saya senang cerita..

      kalau orang tak redha atas pembelian tersebut..memang susah la

  24. Assalammualaikum,
    Ni sistem MLM. Mmg org yg buat apps ni kaya raya sb dpt duit dr korang yg join. Org yg terawal join blh jgk lah kaya atas duit org bwh. Bila dah tepu org bwh lah yg akn jatuh terduduk x dpt apa2. Berhenti lah menipu bangsa sendiri untuk kaya kn diri sendiri. Dan berhenti lah dr diperdayakan org semata2 nak dpt duit cpt n senang. Klu nak berduit simpan lah emas,perak,beli rmh dan tanah. Simpan n labur atas aset2 ni pn mkn masa utk rasa hasilnya bkn sehr dua.

    • Wsalam…

      satu pendapat yang bernas juga dan terima kasih kerana sudi bersuara.

      cuma Jutawan App bukan MLM kerana tiada kaitan sistem rekruit orang dan jual produk berdasarkan point-point tertentu.

  25. Saya telah membeli aplikasi jutawan app ni pada 26 April 2017 dan shingga sekarang masih belum memperolehi sebarang pulangan. Jadi saya ada meminta kepada admin jutawan app melalui bahagian yang pertanyaan di dalam aplikasi ni untuk pemulangan modal semula kerana mengikut perjanjian sekiranya tiada hasil modal akan dipulangkan semula selepas 60 hari. Namun malangnya modal tidak dipulang tetapi saya telah dibanned dari sebarang pertanyaan dalam aplikasi ni…sedih, sedih, sedih…dalam aplikasi ni juga ada mengatakan aplikasi ni patuh syariah tetapi saya mempersoalkan sekiranya patuh syariah kenapa perlu ada penipuan dari segi tempoh masa pembelian aplikasi ini yang mana harga aplikasi ni akan berubah selepas tempoh masa yang ditetapkan. Tetapi apa yang berlaku harganya tetap sama juga selepas tamat tempoh masa yang diberikan…jadi ada unsur penipuan di situ..

    • Saya sangat bersimpati dengan nasib para pembeli Jutawan App..

      saya nak cakap apapun dah tak tahu ..

      cuma saya berharap kes cik/puan menjadi pengajaran kepada bakal pembeli..sila share sahaja artikel ini dan fokus kepada ruangan komen

  26. Ada unsur2 riba tak dalam sistem ni?? Bukannya apa, kalau jadi kaya tapi dari unsur2 riba atau syubahah tak guna jugak!! Baik hidup seadanya saja

    • kalau tak pinjam tak akan ada riba…

      cuma saya risau para pembeli Jutawan App tak dapat balik modal dan terpesona dengan janji manis sahaja

  27. Mengarut. Orang melayu mmg mudah kena tipu bila dengar konsep dduk diam dpt duit. Bila dh terhantuk, baru nak terngadah. Selagi org kita x sedar, selagi tulah Mastermind 2 yg reka benda2 ngarut ni dok wujud lg

  28. Sy baru tahu hari ni Ahad, 22 jul 17.
    Bila tgk komen di atas yg dah masik 1 bln tak dpt apa2…. jadi ragu2 pulak. Urmmm….. biar dulu utk stahun lagi. Biasanya klu tak betol comfirm kecoh….

  29. Tak tahu nak percaya ke x app macam ni sbb da 2 kali kena tipu…. Jika jutawan app ni betul jalan nya share lah mna yg da beli tu… Xsalah nak tolong bagsa sendiri kan…

  30. So jika seandainya robot yg mengesan email yg x de contact ke mana2 email tu nampaknya sepi je la jwpnnya…Jika dlm 60 hari x de sale..kita claim maka admin akn pulangkan balik duit(tupun jika x byk hal itu ini)..dpt juga la pakai 2 bln….Yg kita dpt apa…
    Cnth: jutawan app ni…
    Betul ke apa yg saya rasa ni..

  31. Kenapa emel ke contact sy shj.. Sy mahu org luar.. Truk emel sy kena banned…

    Dah hampir sebulan.. Masih zero

  32. Memang berbaloi guna jutawan app ni. Hampir saja kilang gulung tikar,Allah maha mendengar dan membantu disaat saya hampir kehilangan segalanya.

    orang yg gagal ada sebabnya
    Orang yg berjaya ada caranya.
    Terima kasih jutawan app.

  33. Alhamdulillah..Aplikasi jutawan ini mmg syok bagi sya..cuba dlu baru tahu..selepas 60 hari tak berhasil claim duit korang Rm390 dgn Admin..

    Alhamdulillah modal dan untung dah..

    Whatsapp 01135327080

  34. knp perlu sangsi.

    ASSALAMUALAIKUM

    saya adalah salah seorang ahli dari aplikasi jutawan app.

    anda tahu sistem affiliate?

    sistem affiliate adalah salah satu sistem untuk kita jana wang.

    sistem ini berunsurkan sistem automatik promote..

    kenapa??

    didalam aplikasi jutawan app terdapat satu klik yg mana klik itu tertulis ” start ”
    bermakna apabila kita click je start tersebut maka sistem automatik akan berjalan dengan sendiri.

    Apa yg dibuat secara automatik?

    sistem automatik di aplikasi jutawan ni adelah mengguna kan sistem robot yg mana dye akan mencari semua info2 contact email dan sebagai nye..setelah dijumpai info email tersebut ia secara automatik merangka satu ayat..yang mana ayat itu adalah sebuah ayat marketing… dan ayat marketing tu akan berserta dengan link si pendaftar tersebut.. dan robot akan post kesemua info contact dan email yg telah dicari seperti yg saya ceritakan sebentar tadi. Dan andai kata post tersebut dibaca oleh tuan punye email yang dapat tadi dan dye dafatr ahli keatas link yang diberikan, secara tidak lansung sebanyak Rm100 – rm 300 akan masuk ke akaun kita.
    itu lah dye sitem jutawan app ni.

    jadi anda x perlu ragu dan x perlu risau. kerana sistem ini adalah sah disisi undang2 dan berdaftar dibawah syarikat suruhanjaya malaysia.

    sekian ini sahaja ulasan saya.

    dari saya,
    Mastermind JutawanApp

    • Andai kata ahli menggunakan emel baru yang dibuat khas untuk keahlian JutawanApp ni dan dalam emel baru tersebut memang tiada rekod contacts langsung, adakah App ini akan gagal untuk mencapai misinya? Maksudnya, tak dapat menjana wang seperti yang kita mahu?

      Adakah wajib guna emel yang sudah mempunyai contacts?

    • Sila beri no telepon tuan utk pertanyaan lebih jelas.sy rasa nk join juga tp kurang faham baik..ini no whatsapp saya…0108103921 dan 01111435415.tq

  35. Benda ni beli dgn harga rm390..saya pernah juga teringin nak cuba ..tapi belum sempat lg sebab ade melabur lain.Tapi orang yang share link tu ..sye ade pm dia tanya berapa dah dia gain dr tu,memang boleh buat duit pun komisyen rm200 utk setiap org yg klik link kita promote tu and proceed utk beli..dia mcm jual ebook la..kalau pandai promote and share kat org guna teknik betul memang dalam sminggu boleh dpt beribu.Benda tu kene usaha gak mula2 utk share..bile dah ramai yg tahu..dia jalan sendiri la scara pasif..ni bisnes konvensional .so bagi saya ni adalah salah satu medium juga utk jana side income.

    • terima kasih kerana memberi padangan yang sangat positif…

      bottom line ia mudah sahaja..

      ada orang beli ada la duit..

      nak pastikan orang beli buatla promosi..

      • Pendek kata ia tiada beza ngan MLM, still affiliate gak. Ada org beli guna link kita, maka dia dikira sebagai kita punya downline la tu.

        Kalu mcm tu, mmg kena ada 10 org la beli dpd link kita, percentage donline success mungkin 20% saja, maka dpd 10 org yg beli, hanya 2 yg success. Then br bleh goyang kaki pasal sekurang2nya ada kiri-kanan yg active. Betul x?

        • saya tak pasti Jutawan App guna sistem Binari yang guna kaki kiri dan kanan..

          saya cuma tahu ada robot yang jalankan benda ini..

          itupun saya belum confirm..

          saya tunggu jawapan mereka yang beli

  36. Jom kita buat post artikel. Kalau boleh support from Blogger Community – buat satu post berkaitan Boleh percaya ke Jutawan App atau Kami tunggu Customer yang dah beli bagi feedback thru all media social.

    Okay, bagus tak idea ni ? huhu ..

  37. Macam menarik bila baca salesletter..Tapi betui ke..kena pulak harga boleh tahan juga mahalnya. Tapi kalau berbaloi takda masalah untuk melabur, so sesiapa yang dah beli boleh la kasi review kat sini untuk rakan2 lain

Leave a Comment

CommentLuv badge