Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit

Ramai yang tertanya-tanya Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit.Sejujurnya saya tak mampu nak jawap.Sebab saya sendiri belum beli.Belum rasai sendiri bagaimana sistem JutawanApp tersebut menjana duit.

Jika secara logiknya memang boleh menjana duit jika kita berupaya untuk menjual aplikasi tersebut.Dah jual maka dapatlah komisyen yang kita boleh anggapkan buat duit.

JutawanApp

Gambar hiasaan dari Google

Kalau ada yang terbaca ayat promosi ini pasti ramai yang hilang kawalan diri dan terganggu emosi untuk mencuba:

“Hanya muat turun, install dan ia akan jalan sendiri. Tanpa perlu klik-klik lagi. Anda tidak perlu klik setiap hari atau lakukan apa-apa lagi dah selepas itu.Aplikasi telefon bimbit yang boleh berjalan secara automatik dan sendiri tanpa apa-apa bantuan manusia memang suatu rahsia yang cukup besar sekali dan tidak diketahui oleh sesiapa selama ini” >> Mohd Afiq Danial

Sekali lagi saya katakan pada diri sendiri.Jangan terpedaya dengan sesuatu yang terlalu bagus dan terlalu mudah.Saya tidak bermaksud untuk menghalang anda untuk membeli Jutawan App kerana itu duit anda.

Saya pun tidak boleh kata apa-apa yang boleh mempengaruhi anda untuk beli atau tidak jadi beli kerana saya sendiri belum beli.Saya teringin juga nak beli untuk mengetahui kebenaran tersebut.Cuma saya perlu berhati-hati supaya saya tidak terbeli sesuatu yang bersifat indah khabar dari rupa.

Oleh sebab itu kepada sesiapa yang dah terbeli tu boleh la kasi komen dan testimoni anda dengan sejujurnya.Kalau bagus katakan bagus dan berilah galakkan untuk orang lain membeli seperti anda.

Namun saya tidak membenarkan link promosi anda berada dalam blog ini atas sebab-sebab tertentu.Saya sebagai tuan rumah dan anda adalah tetamu.Oleh itu pelihara adab dan akhlak orang yang bertandang.

Sekiranya ada pembaca yang terbeli dan rasa menyesal kerana membayar sesuatu tidak seperti dinyatakan dengan betul,saya juga bagi peluang untuk anda meluahkan sesuatu dalam ruangan komen.

Pesan saya jangan pula mengeluarkan kata-kata yang kesat dan kurang elok.Jika berlaku juga saya memang tidak luluskan komen tersebut.Sebab kita tidak mahu menguris perasaan pembaca lain.

Saya faham perasaan dan hati anda sudah terguris.Adalah kurang elok babitkan dengan orang lain.Berpada-pada dalam berkata-kata adalah cerminan budaya hidup kita.

Akhir kata saya dedahkan pautan Jutawan App dibawah.Biar pembaca sendiri yang membuat penilaian dan pengamatan.Betul atau salah maupun benar atau bohong adalah atas budi bicara anda sendiri.

Kalau betul-betul nak cari duit bagus jadi pemandu Uber

Sebelum itu saya nak minta tolong pembaca yang disayangi untuk pilih antara satu daripada pilihan dibawah sebagai tanda sokongan kepada saya.

Akhir kata terima kasih tak terhingga buat pembaca semua.

1.Tolong Like Fanpage 

2.Sertai Group Whatsapp 

3.Sumbangkan komen ikhlas

4.Sebarkan konten ini


(Visited 6,315 times, 6 visits today)

95 thoughts on “Betulkah Jutawan App Boleh Buat Duit”

  1. Tkasih MrHanafi krn menyediakan ruang kongsi info yg baik & neutral ni.
    Saya pun tgh mengkaji utk beli atau tidak.
    Pada pandangan saya,
    Cons:
    Email marketing stail JutawanApp ni sgt outdated dan risky. Mungkin berbentuk spamming. Spamming… Skrg ni dah diwartakan illegal di Msia. Kalau tertangkap… bahaya. Harap2 pembeli J.A diajar teknik email marketing terkini yg LEGAL.
    Pros:
    Sistem affiliate J.A berkesan. Memang sgt pantas boleh buat duit jika pembeli pandai social media marketing.
    Afiq Danial pun kelihatan jujur dgn menampilkan foto keluarga walaupun risikonya Sgt Tinggi. Hype nya bijak dan tidak keterlaluan. Disclaimernya jelas. Salespage nya sgt berkesan. Risiko modal & maruah yg diambilnya sgt tinggi, jadi dia mmg layak dpt pulangan yg besar. Affiliates pun tidak mustahil boleh capai jualan spt testimoni2 yg diberikan.
    Nasihat saya…
    Mereka yg tiada asas dlm online marketing atau takde masa nak belajar online marketing… elok jgn beli…
    Buat diri saya… Mungkin saya beli… masih study reviews dari berbagai sumber.
    Ikhlas FB@sifuasry

    1. bagi mereka yang mampu memasarkan dengan baik..boleh beli

      bagi mereka yang tak kisah dengan keadaan pembeli..rasa bersalah diabaikan

      terima kasih kerana sudi berkongsi padangan yang panjang lebar tuan Asry

  2. Bila membaca komen disini & website Jutawanapps, saya boleh buat kesimpulan berikut:

    1. Penerangan di website mislead. Penceritaan tidak penuh dan hanya bermain emosi.

    2. Pendapatan yang diperoleh adalah dari penyertaan orang baru.

    3. Ini 1 bentuk money game. Tiada penyertaan baru maka tiada pendapatan.

    4. Pembeli yang merasakan tertipu boleh membuat tuntutan di tribunal pengguna.

    5. Ini bukanlah 1 pelaburan. Hanya jualan apps.

    Sekian, hati-hati semua.

  3. Assalamualaikum. Sy dh beli Jutawan Apps ni. Secata jujur. Apa yg dikatakan di laman web founder tidak seperti realiti. Pulangan wang selepas 60 hari jgn haraplah. Sebenarnya apa yg dijual ialah satu applikasi untuk memudahkan promosi sesuatu iklan. Apps ni untuk yg dh ada produk sendri dan ejen affiliate ok ler. Kelebihan apps ini akan buat promosi secara auto ke alamat2 email yg tertentu. Tp kalau fikir balik. Berapa kerat je org tgok email skrg ni. Apps ini pon boleh buat promosi iklan ke FB, whatsapp, twitter dan SMS secara bulk. Tp pd sy trik utk promosi ke FB boleh je kot dpt free kat internet. Pasal komisen plak. Siapa yg dpt jual ke prospek baru dapatlah RM200 utk satu kepala. Secara jujur sy x berpuas hati dengan ayat marketing yg putar belit dalam web Jutawan Apps tu. Sepatutnya founder berterus terang produk yg dijual ialah apps utk memudahkan pengiklanan dengan mengunakan hp je. Tp marketing kaw2 ckp robot buat duit hari2. Utk yg ade produk dan ada mslh utk mengiklan boleh cubalh. Utk pon klu ade duit lebih. Utk yg x berape nk ade duit tu abaikanlah yer. Dan apa yg kelakarnya otai2 Jutawan apps tetap promosi dengan ayat marketing yg robot ajaib ni boleh buat duit hari2. Tapi dorg promosi iklan pon manual juga. Mne peginye sistem robot tu seperti yg di war2kn kat website. Adoyaii…

    1. Wsalam tuan Jebat.

      terima kasih kerana bagi feedback yang sangat bagus..

      saya faham ramai yang terpesona dengan janji yang manis..

      tambahan pula tak perlu kerja keras..

      duit senang masuk

    1. Betulke…ada seorang jurujual JAaps mengadu kt saye susah nk dapat costumer menggunakan robot JApps..mane de senang…install duit terus masuk sendiri perhhhh!!! Ayat maniss

  4. Saya pun dah beli apps ni. Memang betul jugak. Apps ni x tipu. Tapi kena usaha la. Mental kena kuat, sebab ramai orang akan kecam, and sometimes that kecaman akan buat kita down.. especially sblum kita dapat apa2. Selepas dapat komisen pertama, semangat untuk promote apps ni akan membuak2.. apapun, semua terpulang dengan pembeli.. jangan cepat putus asa. Sebab hasil x sama. Ada buyer yg trus dpt komisen lepas install n setting apps ni. Ada yg bebulan install tp xdpat apa2. Kena usaha lebih lg la.

    1. yang penting hati kering untuk promote benda ini..

      hati kering untuk tidak berputus asa..

      hati kering untuk tidak peduli keadaan siapa pembelinya

  5. Mohammad Shaiful

    Dh berkali-kali dh nmpk post yg sma di fb.. bila bca rasa nk tau je.. nk try pn ada.. tp sblm nk try, nk jg siasat dlu kn.. btl ke org2 yg join tu dh kaya raya.. tpi klau dh kaya, alhamdulillah la.. jgn lupa pdagologan yg ssh.. bersedekah byk2.. bru berkat rezeki tu..

  6. Assalammualaikum..
    Hi semua..
    Saya salah seorang pembeli Jutawan App ni..secara jujur saya akui,baru 2 minggu saya menggunakan app ni..masih belum ada apa² pulangan modal lagi..akan tetapi anda semua janganlah cepat membuat kesimpulan bahawa app ni adalah penipu..saya katakan TIDAK sama sekali,kenapa saya kata tidak ?? Sebab saya mula tahu kewujudan App ni daripada jiran saya sebab jiran saya tu memang dah dapat pulangan modal dan untuk pun tapi untungnya tak ada lah banyak mana sangat,paling tinggi dia pernah dapat RM2600(itu dia buat promosi secara tak agresif tau)Memang betul Jutawan App ni boleh automatik mempromosikan ke contact² email kita,tetapi jika hendak dapatkan pulangan yang cepat,selebihnya tu atas usaha keras kita sendirilah..secara logik akalnya mana ada orang duduk diam boleh terus kaya macam tu ja kan..sekali lagi saya nyatakan bahawa app ni memang memberikan kita duit beribu² ringgit seperti yang diperkatakan..tetapi anda semua harus ingat..Jutawan App adalah salah satu Platform untuk anda belajar dan usaha memikirkan bagaimana untuk mempromosikan iklan/ebook anda secara kreatif serta agresif di media² sosial,media² cetak mahupun secara langsung..Akan ada duit masuk kedalam akaun anda jika anda rajin dan berusaha keras mencari pembeli² untuk menjual ebook ni di internet mahupun dimedia sosial..Jutawan App tidak menipu..selepas anda beli,anda haruslah membaca serta faham betul² arahan & syarat² yang ditetapkan didalam App tersebut.Saya sekarang masih lagi berusaha keras lagi untuk merasakan hasil dari menggunakan Jutawan App ni..saya berusaha dulu,selebihnya saya tawakal dan serahkan pada Allah.

    1. siapa yang rajin promote akan ada hasilnya..

      persoalannnya sekarang orang membeli itu nanti..

      adakah mereka redha dan setegar kita buat promosi..

      tapi dunia cukup adil..

      siapa yang bekerja keras memang dapat dengan izin Allah.

      terima kasih bagi pendapat yang bernas

      1. Jika persoalan sebegitu yang timbul nanti..jawapannya adalah ada kepada diri sendiri..
        Kalau hendak berjaya & merasa untung yang berganda²,maka kita haruslah mendidik diri supaya menjadi setegar orang yang dah berjaya..InshaaAllah 😊

  7. Selepas pembayaran pendaftaran jutawan app tu ,memang kena tunggu 24 jam ke 36 jam ????

    Boleh beri penjelasan

  8. Kalau dlm keadaan terdesak tak payah la beli…takut nanti kecewa….usaha cara lain….tp kalu saja2 nk try…nk tgk hasil….cuba lah.,mana tau berhasil….

  9. syeraCherry

    Sy skng bru skjp d prknlkn ngn jutawan app ni..xtau lar sme de nk join ker xnk..dlm dilema ni..msih samar2 lg

  10. Daniel irfan

    Hai salam sejahtera sya nak bagi sikit perkongsian tetang jutawan app nie..sya merupakan salah satu pembeli jutawan app..sya nak bagi tau yang sya telah menggunakan app ini selama 2 minggu sedang kan iklan jutawan app mengatakan “anda akan mendapat komisyen rm200 setiap hari tetapi sampai sekarang sya tidak ada satu pun komisyen yang masuk.Saya sangat tidak puas hati dengan app nie.tetapi sya telah menghantar email kepada syarikatnya yang mengatakan yang sya mahu duit sya balik tetapi lain yang sya tnya lain yang dia jawab seperti dia tidak mahu mengembalikan duit sya semula malahan dia menyuruh sya untuk teruskan menggunakan app ini…sya sngat marah dan x puas hati dengan jawapan yg dia berikan..

    1. saya bersimpati dengan dengan keadaan Bro Daniel.

      Ramai yang salah faham tentang konsep Jutawan App…

      kalau dapat jual baru ada komisyen.

  11. Fazli Mohd Rais

    Salam semua rakan2 internet,

    Sy sgt bersimpati di atas nasib anda semua. Sebenarnya dalang penipuan di internet akan terus berleluasa dan bergiat aktif sekiranya kita masih memberi peluang kepada mereka. Cara yg paling mudah utk membasmi penipuan ini adalah dgn cara :-
    1. Report polis dan nyatakan sekali bank dan no. Acc yg telah anda bayar.
    2. Buka fail siasatan di Tribunal Pengguna
    3. Tiada dan itu sahaja!

    Lakukan sekarang demi menyelamatkan generasi Malaysia yg cintakan keamanan dan keharmonian.

    Sekian, terima kasih.

  12. Lebih kurang macam surat berantai je. Cuma versi IT.

    Surat berantai dah difatwakan haram. Sebab takde produk/servis yg dijual, dll.

  13. Apa barang yg diniagakan melalui Applikasi Jutawan ni ? Klau barang yg diniagakan tu adalah barang yg tiada nilai sebenar seperti web replika sahaja manakala komisyen di perolehi dari org baru yg baru join..itu sudah kira head hunting yg diharamkan dalam muammalat.

    1. saya sukar juga mengatakan perkara ini…haram atau halal..

      untuk memudahkan pemahaman saya senang cerita..

      kalau orang tak redha atas pembelian tersebut..memang susah la

  14. Assalammualaikum,
    Ni sistem MLM. Mmg org yg buat apps ni kaya raya sb dpt duit dr korang yg join. Org yg terawal join blh jgk lah kaya atas duit org bwh. Bila dah tepu org bwh lah yg akn jatuh terduduk x dpt apa2. Berhenti lah menipu bangsa sendiri untuk kaya kn diri sendiri. Dan berhenti lah dr diperdayakan org semata2 nak dpt duit cpt n senang. Klu nak berduit simpan lah emas,perak,beli rmh dan tanah. Simpan n labur atas aset2 ni pn mkn masa utk rasa hasilnya bkn sehr dua.

    1. Wsalam…

      satu pendapat yang bernas juga dan terima kasih kerana sudi bersuara.

      cuma Jutawan App bukan MLM kerana tiada kaitan sistem rekruit orang dan jual produk berdasarkan point-point tertentu.

  15. NOOR FAIZUAN AHMAD

    Saya telah membeli aplikasi jutawan app ni pada 26 April 2017 dan shingga sekarang masih belum memperolehi sebarang pulangan. Jadi saya ada meminta kepada admin jutawan app melalui bahagian yang pertanyaan di dalam aplikasi ni untuk pemulangan modal semula kerana mengikut perjanjian sekiranya tiada hasil modal akan dipulangkan semula selepas 60 hari. Namun malangnya modal tidak dipulang tetapi saya telah dibanned dari sebarang pertanyaan dalam aplikasi ni…sedih, sedih, sedih…dalam aplikasi ni juga ada mengatakan aplikasi ni patuh syariah tetapi saya mempersoalkan sekiranya patuh syariah kenapa perlu ada penipuan dari segi tempoh masa pembelian aplikasi ini yang mana harga aplikasi ni akan berubah selepas tempoh masa yang ditetapkan. Tetapi apa yang berlaku harganya tetap sama juga selepas tamat tempoh masa yang diberikan…jadi ada unsur penipuan di situ..

    1. Saya sangat bersimpati dengan nasib para pembeli Jutawan App..

      saya nak cakap apapun dah tak tahu ..

      cuma saya berharap kes cik/puan menjadi pengajaran kepada bakal pembeli..sila share sahaja artikel ini dan fokus kepada ruangan komen

  16. Ada unsur2 riba tak dalam sistem ni?? Bukannya apa, kalau jadi kaya tapi dari unsur2 riba atau syubahah tak guna jugak!! Baik hidup seadanya saja

    1. kalau tak pinjam tak akan ada riba…

      cuma saya risau para pembeli Jutawan App tak dapat balik modal dan terpesona dengan janji manis sahaja

  17. Mengarut. Orang melayu mmg mudah kena tipu bila dengar konsep dduk diam dpt duit. Bila dh terhantuk, baru nak terngadah. Selagi org kita x sedar, selagi tulah Mastermind 2 yg reka benda2 ngarut ni dok wujud lg

  18. Sy baru tahu hari ni Ahad, 22 jul 17.
    Bila tgk komen di atas yg dah masik 1 bln tak dpt apa2…. jadi ragu2 pulak. Urmmm….. biar dulu utk stahun lagi. Biasanya klu tak betol comfirm kecoh….

  19. Tak tahu nak percaya ke x app macam ni sbb da 2 kali kena tipu…. Jika jutawan app ni betul jalan nya share lah mna yg da beli tu… Xsalah nak tolong bagsa sendiri kan…

  20. So jika seandainya robot yg mengesan email yg x de contact ke mana2 email tu nampaknya sepi je la jwpnnya…Jika dlm 60 hari x de sale..kita claim maka admin akn pulangkan balik duit(tupun jika x byk hal itu ini)..dpt juga la pakai 2 bln….Yg kita dpt apa…
    Cnth: jutawan app ni…
    Betul ke apa yg saya rasa ni..

  21. Kenapa emel ke contact sy shj.. Sy mahu org luar.. Truk emel sy kena banned…

    Dah hampir sebulan.. Masih zero

  22. Memang berbaloi guna jutawan app ni. Hampir saja kilang gulung tikar,Allah maha mendengar dan membantu disaat saya hampir kehilangan segalanya.

    orang yg gagal ada sebabnya
    Orang yg berjaya ada caranya.
    Terima kasih jutawan app.

    1. kalau duit x dpt dlm 60 hari….macam mana nk claim…. n mcm mana duit boleh masuk dr mana datang nya

  23. Alhamdulillah..Aplikasi jutawan ini mmg syok bagi sya..cuba dlu baru tahu..selepas 60 hari tak berhasil claim duit korang Rm390 dgn Admin..

    Alhamdulillah modal dan untung dah..

    Whatsapp 01135327080

    1. Mohammad Shaiful

      Ada yg memberi komen td ssh nk kembalikn modal smula.. btul ke blh ambil modal semula..haha

  24. knp perlu sangsi.

    ASSALAMUALAIKUM

    saya adalah salah seorang ahli dari aplikasi jutawan app.

    anda tahu sistem affiliate?

    sistem affiliate adalah salah satu sistem untuk kita jana wang.

    sistem ini berunsurkan sistem automatik promote..

    kenapa??

    didalam aplikasi jutawan app terdapat satu klik yg mana klik itu tertulis ” start ”
    bermakna apabila kita click je start tersebut maka sistem automatik akan berjalan dengan sendiri.

    Apa yg dibuat secara automatik?

    sistem automatik di aplikasi jutawan ni adelah mengguna kan sistem robot yg mana dye akan mencari semua info2 contact email dan sebagai nye..setelah dijumpai info email tersebut ia secara automatik merangka satu ayat..yang mana ayat itu adalah sebuah ayat marketing… dan ayat marketing tu akan berserta dengan link si pendaftar tersebut.. dan robot akan post kesemua info contact dan email yg telah dicari seperti yg saya ceritakan sebentar tadi. Dan andai kata post tersebut dibaca oleh tuan punye email yang dapat tadi dan dye dafatr ahli keatas link yang diberikan, secara tidak lansung sebanyak Rm100 – rm 300 akan masuk ke akaun kita.
    itu lah dye sitem jutawan app ni.

    jadi anda x perlu ragu dan x perlu risau. kerana sistem ini adalah sah disisi undang2 dan berdaftar dibawah syarikat suruhanjaya malaysia.

    sekian ini sahaja ulasan saya.

    dari saya,
    Mastermind JutawanApp

    1. Radzi Ahmad

      Andai kata ahli menggunakan emel baru yang dibuat khas untuk keahlian JutawanApp ni dan dalam emel baru tersebut memang tiada rekod contacts langsung, adakah App ini akan gagal untuk mencapai misinya? Maksudnya, tak dapat menjana wang seperti yang kita mahu?

      Adakah wajib guna emel yang sudah mempunyai contacts?

    2. Zakaria b saad Zakaria b saad

      Sila beri no telepon tuan utk pertanyaan lebih jelas.sy rasa nk join juga tp kurang faham baik..ini no whatsapp saya…0108103921 dan 01111435415.tq

  25. Benda ni beli dgn harga rm390..saya pernah juga teringin nak cuba ..tapi belum sempat lg sebab ade melabur lain.Tapi orang yang share link tu ..sye ade pm dia tanya berapa dah dia gain dr tu,memang boleh buat duit pun komisyen rm200 utk setiap org yg klik link kita promote tu and proceed utk beli..dia mcm jual ebook la..kalau pandai promote and share kat org guna teknik betul memang dalam sminggu boleh dpt beribu.Benda tu kene usaha gak mula2 utk share..bile dah ramai yg tahu..dia jalan sendiri la scara pasif..ni bisnes konvensional .so bagi saya ni adalah salah satu medium juga utk jana side income.

    1. terima kasih kerana memberi padangan yang sangat positif…

      bottom line ia mudah sahaja..

      ada orang beli ada la duit..

      nak pastikan orang beli buatla promosi..

      1. Pendek kata ia tiada beza ngan MLM, still affiliate gak. Ada org beli guna link kita, maka dia dikira sebagai kita punya downline la tu.

        Kalu mcm tu, mmg kena ada 10 org la beli dpd link kita, percentage donline success mungkin 20% saja, maka dpd 10 org yg beli, hanya 2 yg success. Then br bleh goyang kaki pasal sekurang2nya ada kiri-kanan yg active. Betul x?

        1. saya tak pasti Jutawan App guna sistem Binari yang guna kaki kiri dan kanan..

          saya cuma tahu ada robot yang jalankan benda ini..

          itupun saya belum confirm..

          saya tunggu jawapan mereka yang beli

  26. Jom kita buat post artikel. Kalau boleh support from Blogger Community – buat satu post berkaitan Boleh percaya ke Jutawan App atau Kami tunggu Customer yang dah beli bagi feedback thru all media social.

    Okay, bagus tak idea ni ? huhu ..

  27. Macam menarik bila baca salesletter..Tapi betui ke..kena pulak harga boleh tahan juga mahalnya. Tapi kalau berbaloi takda masalah untuk melabur, so sesiapa yang dah beli boleh la kasi review kat sini untuk rakan2 lain

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge