Cara Menjadi Kaya Tanpa Modal

Cara Menjadi Kaya Tanpa Modal…Seandainya anda nak menjadi orang kaya jangan lupa untuk menceburi 4 bidang yang akan mrhanafi huraikan dibawah ini.Bidang ini sama ada nak dikuasai semua atau salah satu daripadanya.Ia adalah kunci untuk membuka kekayaan biarpun permulaannya adalah tanpa modal.

Bidang-bidang yang bakal mrhanafi didedahkan ini bukan perkara baru.Dari dulu bidang ini tetap sama cuma potensi sahaja yang berbeza.Jadi kalian perlu pilih yang mana satu untuk diceburi.

Nak pilih semua pun tak apa.Janji anda ada kemampuan untuk melakukannya walaupun tanpa modal yang besar.

1.Perniagaan

Memang ada logiknya kerana sumber rezeki adalah 90 peratus dari perniagaan mana 10 peratus sahaja dari makan gaji.Belum pernah dalam sejarah seorang pekerja makan gaji RM1000 sebulan selama 35 tahun boleh menjadi jutawan tanpa ada sumber pendapatan lain.

Baik dari simpanan atau pelaburan ataupun emas
Melalui perniagaan maka Tan Sri Mokthar Bukhary,Warrent Buffet,Ingvar Kampard dan semestinya ramai lagi telah menjadi kaya raya.

Ada satu perniagaan yang boleh dijalankan tanpa modal duit iaitu affiliate >> Jamumall.com

2.Hartanah

Seseorang yang berani dan berjiwa kental seperti Donald Trump telah membina sumber kekayaan melalui bidang ini.Bidang hartanah mempunyai potensi yang cukup luas dan persaingan tidak begitu sengit.Ini kerana menceburi bidang ini memerlukan modal duit yang cukup besar.

Menurut pakar hartanah dunia seperti Robert Kiyosaki memulakan bidang ini kena bijak mencari peluang.Selain itu bersabar menghadapi sebarang spekulasi harga naik dan turun.Jika tahu ilmu lebih mendalam apa kata baca Rahsia Jutawan Lelong

3.Pemasaran kewangan

Lebih tepat lagi kalau kita merujuk kepada Financial Market.Ia satu bidang yang merangkumi insuran,unit amanah,komoditi,mata wang dan sebagainya yang berkaitan.Tidak hairan ada perancang kewangan yang menjadi jutawan kerana mahir mengurus pelaburan saham.

Mrhanafi cuma teringat  dengan kejayaan Adam Khoo dalam bidang ini.Beliau merupakan rakyat Singapura yang menjadi jutawan dalam usia yang amat muda.

Bagi mrhanafi bidang ini amat luas potensinya terutama kepada masyakat Islam dalam takaful dan unit amanah.Tambahan pula celik wang belum tahap maksimum ke dalam masyarakat bumiputera .

Tabiat kita suka berbelanja wang daripada mencari wang lebih.Mrhanafi sarankan anda pelajari  ilmu pengurusan kewangan dari Orang Kaya Samarahan.

4.Internet

Mrhanafi mula kenal internet dari dulu lagi.Pada masa itu kecoh satu Malaysia dengan kejayaan Irfan Khairy yang berjaya menjadi jutawan dalam umur yang sangat muda.Ketika itu juga mrhanafi telah berimpian menjadi jutawan sebagaimana beliau.

Dalam dunia internet beberapa tokoh orang kaya muncul secara mendadak seperti Larry Page,Mark Zuckerberg,Michael Dell dan ramai lagi.

JIka nak berjaya macam mereka mrhanafi amat galakkan anda  membaca Ayat Power Promosi Online Buat Duit

Penutupnya

Kini terpulang kepada anda untuk menceburi bidang apa yang dimahukan.Tepuk dada tanya iman dan ketuk kepala tanya minda.

Perlukan diingatkan anda hanya perlu memilih bidang yang mempunyai permintaan tinggi dan potensi yang tidak tepu.Berita baiknya tidak perlu modal yang besar jika tahu caranya yang sebenar.

Sekian.Jumpa lagi dan jom berimpian untuk menjadi orang kaya.

4 thoughts on “Cara Menjadi Kaya Tanpa Modal”

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: