Memaafkan Diri Sendiri Tindakan Wajar

Memaafkan diri bukan susah pun.Mrhanafi akur kita semua mudah buat silap.Bila dah buat silap sentiasa mengulangi berkali-kali tanpa mengambil sebarang iktibar. Itu yang kurang baiknya. Malah tidak memikirkan cara untuk mengelakkan kesilapan tersebut.Jadi mrhanafi nak lakukan sesuatu yang hebat iaitu bertindak memaafkan diri sendiri. Memberi maaf kepada diri sendiri tak susah.Tak ada siapa yang tahu … Read more Memaafkan Diri Sendiri Tindakan Wajar

Pemikiran Positif Asas Ketenangan Diri

Pemikiran Positif adalah nikmat.Siapa yang belum pernah mendengar pemikiran positif? Hampir semua pernah mendengarnya. Betul ke tak nie? Bukan terlalu asing pun. Namun mrhanafi faham tak semua yang mengetahui secara mendalam.Sekadar dipinggiran dah kira bagus sebagai permulaan. Secara teorinya pemikiran positif memang mudah. Pendek kata,fikir yang baik baik sahaja dari pagi sehingga malam.Praktikalnya adakah semudah … Read more Pemikiran Positif Asas Ketenangan Diri

Kata Kata Minta Maaf Menyentuh Hati

Kata Kata Minta Maaf Menyentuh Hati-Dalam hari yang ketiga untuk Segmen Sukses Yang Ketiga, mrhanafi cuba nak menghuraikan konsep maaf dalam cabang ilmu Hukum Tarikan. Konsep  mudah untuk diucapkan  tetapi agak berat untuk dilaksanakan.Mahu atau tidak mahu mesti mrhanafi praktikkan juga agar kehidupan yang mendatang lebih ringan.Tidak sarat dengan bebanan emosi yang belum dimaafkan. Hati … Read more Kata Kata Minta Maaf Menyentuh Hati

Percutian Keluarga Memang Best Sangat

Percutian Keluarga dah lama dirancang.Mrhanafi cukup bersyukur hari ini.Semua anggota keluarga ada dirumah.Plan memang tak kemana-mana kecuali malam hari.Memang best sangat. Maaf ya.Percutian keluarga untuk mrhanafi biasanya aktiviti di rumah. Itupun merancang nak makan besar ketika percutian keluarga.Hebat betul juga bunyinya.Namun taklah sampai bermewah-mewah. Pagi hari macam biasa.Bersarapan pagi hasil sentuhan ayah mithali (doakan).Nasi goreng … Read more Percutian Keluarga Memang Best Sangat

Cuti Gantian 4 Hari Layan Facebook

Cuti gantian selama empat hari tak terasa.Dalam hari keempat ini mrhanafi nak layan Facebook puas-puas.Layan on9 sampai puas giler. Siapa yang boleh komplen tatkala sudah bercuti.Tak perlu turun kerja macam orang lain.Lagipun tak baik marah-marah.Nanti terkena darah tinggi.Pelbagai komplikasi boleh berlaku. Media sosial  seperti Facebook memang pilihan ramai rakyat negara ini.Tak kira muda atau tua.Lelaki … Read more Cuti Gantian 4 Hari Layan Facebook

Peluang Kedua Mesti Ambik Punya

Peluang Kedua Mesti Ambik Punya…Secara rasminya mrhanafi terjebak lagi dalam bisnes telco.Itupun setelah sekian lama menyepi.Syarikat telco sebelum dah jadi arwah.Orang kata,yang dah pergi tu jangan dikenang lagi.Bukan rezeki dan jodoh tak lama dengan syarikat tersebut. Orang yang sudi memperkenalkan kepada mrhanafi peluang ini ialah seorang blogger yang tak asing lagi.Beliau ialah Azuan iaitu blogger … Read more Peluang Kedua Mesti Ambik Punya

%d bloggers like this: