Harapan Emas Badminton Olimpik Rio

Datuk Lee Chong Wei

Harapan Emas Badminton Olimpik Rio.Mrhanafi rasa terpanggil untuk menulis isu ini.Ya.Malaysia semakin mengidam pingat emas untuk Olimpik sejak sekian lama.Betul betul mahu.Negara mahu cipta sejarah yang belum pernah dilakukan sebelum ini.Sila lakukan wahai perwira badminton negara iaitu Datuk Lee Chong Wei.

KIni harapan Malaysia untuk merangkul pingat emas buat julung kalinya semakin dekat.Pertemuan Datuk Lee Chong Wei dengan Chen Long bakal tercetus hari ini dalam perlawanan akhir perseorangan Badminton di Olimpik Rio 2016.Debaran kian terasa buat warga Malaysia .

Kejayaan Datuk Lee Chong Wei mengalah Lin Dan dalam separuh akhir memang menggembira kita semua.Perlawanan dua lejen badminton dunia memang sangat menarik dan mengujakan.Ternyata rezeki itu berpihak kepada Datuk Lee Chong Wei.Ayuh lakukan sekali untuk perlawanan emas pula.

WAJIB BACA :   Blogwalking Tegar Untuk Impak Maksima

Sebelum ini kita sudah meletakkan harapan kepada pasukan badminton regu campuran dan bergu lelaki.Namun mereka hanya mampu meraih pingat perak sahaja.Tahniah untuk mereka kerana dua pasukan ini bukanlah pilihan utama untuk mendapat emas sebagaimana kepada Datuk Lee Chong Wei.

Ayuh rakyat Malaysia sama-sama kita berdoa agar harapan emas untuk sukan Olimpik tercipta hari ini.Kita tidak mampu berbuat selain daripada berdoa kepada Datuk Lee Chong Wei.Belaiu sahaja yang sedang memikul harapan berjuta rakyat Malaysia.Beliau berjaya maka kita tumpang gembira.

{Sekilas pandang}

Meraih pingat emas di Olimpik adalah impian semua pihak.Namun impian individu di negara ini ialah mendapat duit yang banyak demi keperluan hidup yang lebih baik.

WAJIB BACA :   Cara Hack Admin Grup Whatsapp

Semangat kental untuk mendapat pingat emas wajar menjadi inspirasi kepada kita semua.Sudah tentu inspirasi untuk mendapat duit yang banyak agar kehidupan lebih bermakna.

Ada orang sanggup bertarung nyawa kerana sesuap nasi.Sebab yang jelas mereka tiada duit yang cukup menampung hidup.Kira bagus lagi bertarung nyawa.Apa yang menyedihkan ada pihak sanggup mengadai maruah diri dan negara semata-mata duit.

Terima kasih kerana sudi membaca.

Comments 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge