Hilang rentak menulis akibat kesibukan

Saya sudah lama tidak menulis artikel baharu di blog ini. Betul-betul sibuk. Bukan penyibuk. Ya memang sibuk melakukan banyak perkara.

Selain kurang motivasi menulis, kekeringan idea juga menjadi penghambat.

Dalam hati nak tulis. Bila nak tulis tak tahu pulak apa nak ditulis.

Last-last tak jadi menulis. Kesudahan momentum menulis ke laut.

Bukan blog sahaja. Facebook pun saya tidak kemaskini macam biasa.

Realitinya ada banyak perkara yang boleh saya kongsikan.

Lebih-lebih lagi berkenaan 55 Rahsia Rezeki Mengalir Tanpa Henti. 

Itu sahaja untuk kali ini….

10 thoughts on “Hilang rentak menulis akibat kesibukan”

  1. Memang biasa jadi gitu. Dan untuk menaikkan motivasi diri, saya akan blogwalking.

    Membaca coretan blogger lain, memberi komen..semua tu boleh bantu dapatkan semangat menulis dan idea menulis.

    Reply
  2. Saya selalu buka twitter nak dapatkan idea menulis. Twitter banyak tweet2 orang muda yang bincangkan isu semasa tak tertumpu pada isu viral saja. Sebab tu saya suka layan twitter ni.

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: