Lakukan Tindakan Memaafkan Diri Sendiri

Lakukan Tindakan Memaafkan Diri Sendiri…Mrhanafi akur kita semua mudah buat silap.Bila dah buat silap sentiasa mengulangi berkali-kali tanpa mengambil sebarang iktibar.Malah tidak memikirkan cara untuk mengelakkan kesilapan tersebut.Jadi mrhanafi nak lakukan sesuatu yang hebat iaitu bertindak memaafkan diri sendiri.

memaafkan diri sendiri

Memberi maaf kepada diri sendiri tak susah.Tak ada siapa yang tahu kita memaafkan diri atau tidak.Namun secara simbolik orang yang tidak memaafkan diri akan sesal,kesal dan tidak puas hati sepanjang hidupnya.

Dalam Cabaran Segmen Ketiga Sukses 21 Hari pada hari ini, mrhanafi telah memberi fokus kepada konsep memaafkan diri sendiri.Sedar kesilapan diri dan berazam untuk memperbetulkan sebaik yang mungkin.

Jadikan hari ini lebih baik dari semalam dan berusaha untuk cemerlang pada keesokannya.Bagaimana nak buat kalau asyik mengulangi perkara yang sama setiap hari,Oleh itu cuba muhasabah diri dan akui kesilapan.Selepas itu maafkan kesilapan tersebut.

Baca juga : Beri Maaf Dan Sila Lupakan

{sekilas pandang}

Pada pagi yang mulia ini,mrhanafi mengambil keputusan untuk memaafkan diri sendiri.Kafiatnya mrhanafi nak beristighfar sepanjang hari agar apa jua kesilapan yang pernah dilakukan dapat Allah ampuni.In shaa Allah.

Terima kasih kerana sudi baca dan jangan segan untuk datang membaca lagi blog ini.

IMG-20160712-WA0012

KLIK UNTUK INFO LANJUT DI [ SINI ]

(Visited 10 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Lakukan Tindakan Memaafkan Diri Sendiri

Leave a Comment

CommentLuv badge