Rancangan Tak Berapa Nak Jadi

Rancangan Tak Berapa Nak Jadi…Mrhanafi terkilan.Sebab tak berapa nak jadi.Tak konsisten dan tak bertindak seperti yang dirancang.Mrhanafi ambil iktibar.Sikap dan cara berfikir peru diberi perhatian.

Buat makluman semua termasuk pembaca setia blog ini.Itupun kalau ada.Mrhanafi merancang nak tulis blog seminggu sekali dan kemaskini pun seminggu sekali.Blogwalking pula setiap hari dan kalau boleh berpuluh blog sehari untuk disinggahi.

rancangan tidak berjaya

Apa yang berlaku  mrhanafi banyak berehat.Kurang bekerja dan tidak produktif.Sayang beribu kali sayang .Masa yang berlalu tidak mungkin akan berundur kembali.

Kesilapan telah berlaku,Sepatutnya mrhanafi mesti guna istilah ‘nak buat’.Bahkan perlu ditekan sebagai nak sangat-sangat.Bukan sehari dua.Tetapi sepanjang minggu.

WAJIB BACA :   Salam Maal Hijrah 1439H

Hilang fokus satu hal.Bermain emosi pula satu perkara.Gangguan begini menghilangkan fokus.Tanpa fokus teramat sukar untuk mengapai kejayaan.Biarpun kejayaan kecil.

Alangkah bagus kalau ada kejayaan kita untuk menjana pendapatan pasif.Dengan pendapatan pasif tadi tentunya usaha keras yang berbulan atau bertahun itu berbaloi.Sebab itu perancangan mesti berada pada terbaik agar menghasilakn keputusan terbaik.

Nak jana pendapatan pasif sila klik sini>>>>Income Pasif

{seimbas pandang}

Namun belum terlambat.Rancangan untuk berblogging tetap diteruskan.Cuma tidak meneruskan rancangan yang tidak berapa nak jadi tu.

Orang kata perkara yang berlalu biarlah berlalu.Usah ditangisi sehingga menghilangkan fokus dalam melaksanakan rancangan yang baru.

Itu sahaja dan terima  kasih kerana sudi singgah.

WAJIB BACA :   Kuatkan Hati Untuk Sepanjang Hari

Comments 26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge