Apa Rasional Ada Dua Nombor

Apa Rasional Ada Dua Nombor…Mrhanafi ada dua nombor.Dari dulu lagi suka kepada perkara yang lebih dari satu.Mrhanafi ada mempunyai dua kad sim yang merujuk kepada dua nombor telefon.Ini tidak bermaksud mrhanafi obses kepada nombor dua.Tak de maknanya semua tu.Itukan sekadar nombor.Tidak akan memberi tuah.Apatah lagi boleh beri memudharat.

nombor dua

Ada sebab atau rasionalnya mrhanafi mempunyai dua nombor.Antaranya mrhanafi adalah usahawan.Secara kebetulan pula usahawan telco yang bakal dilancarkan iaitu WafyMobile.Sebagai usahawan tentunya nombor telefon adalah keperluan utama.Dengan nombor tersebut para pelanggan boleh menghubungi kita untuk pertanyaan maupun pembelian produk.

Dengan adanya dua nombor maka mrhanafi boleh mengasingkan panggilan bisnes dengan panggilan peribadi.(Biasanya isteri isteri yang selalu call).Mrhanafi lebih gemar menggunakan aplikasi Whatsapp.Dah jarang sangat menggunakan panggilan atau khidmat sms.

Malah urusan kerja juga selalu menggunakan talian peribadi sebagai medium perhubungan,Mrhanafi tak nak mencampur aduk urusan kerja dengan urusan bisnes.

Nombor telefon utama mrhanafi gunakan khas untuk panggilan dan sms.Yang peliknya jarang digunakan.Ini kerana aplikasi Whatsapp bagi mrhanafi sudah mencukupi untuk dijadikan medium komunikasi.Lainlah bila dah terlalu penting dan panggilan telefon adalah cara yang terbaik.Dulu mrhanafi memperuntukkan jumlah yang besar untuk bajet telco.Mana taknya selalu telefon prospek untuk membina hubungan persahabatan dan silaturrahim dengan mereka.

Dalam masa yang sama mungkin ada yang terfikir,Sebab penggunaan dua nombor telefon pasti menggandakan perbelanjaan dalam bajet telco.Oh tidak bagi mrhanafi.Talian telefon kedua mrhanafi memang super jimat.

Bayangkan sahaja dengan reload RM50,kita dapat rebat RM20 + e-wallet point berjumlah 4 peratus,(kira-kira RM2).Mana mahu cari penjimatan yang gila-gila begitu,Kalau bahasa kasarnya ‘cakap pun tara guna maa’.

Andai kata sesiapa yang teringin nak ada nombor talian kedua.Baca betul-betul,Bukan nak tambah bini nombor dua tau! Marilah mencuba talian telco WafyMobile yang bakal ‘meletup’ di pasaran tidak lama lagi.Bayaran modal permulaan untuk mendapatkan kadsim cuma berharga RM55 termasuk pos.Didalamnya sudah tersedia RM8 kredit.Maklumat lanjut boleh dikorek dalam pautan >>>>> SINI.

{sekilas pandang}

Mempunyai dua nombor memang ada kebaikannya.Lebih-lebih lagi jika telefon pintar anda mempunyai dua slot untuk kadsim.Tak akan biarkan ia kosong.Rugi beli telefon mahal tetapi tidak digunakan sepenuhnya.

Terima kasih kerana sudi membaca dan jangan lupa singgah pula di Blog Buku Best

(Visited 23 times, 1 visits today)

34 thoughts on “Apa Rasional Ada Dua Nombor

  1. Saya ni suka tkr2 no hp sampai kena.mrh ngn fmly ?. Now nk cube gune 1 nom jela. Mmg pening bile ade lebih dr 1 num. Nk manage tu yg pening. Cost lg kan. Heheeh

  2. Asingkan 2 nombor utk peribadi dgn bisnes jadikan urusan lebih lancar. Kita dah tau siap2 yang whatsapp/call tu customer atau family ?

Leave a Comment

CommentLuv badge