Siapa Julia Perez Yang Sebenarnya

Siapa Julia Perez  Yang Sebenarnya…Peminat artis Indonesia mesti kenal.Mrhanafi tak tahu sangat sehingga terbaca berita beliau yang kini berjuang  dari sakit yang dideritai iaitu kanser selviks tahap 4.Mrhanafi secara peribadi mendoakan kesihatannya agar kembali pulih.

julia perez sakit

[kredit foto : liputan6.com]

Kalau ada yang nak mengikuti kisahnya secara terkini boleh dapat dari sumber liputan6.com .Mrhanafi saja nak kongsi cerita artis yang popular dari jiran kita di tanah seberang.Kita serumpun dalam nusantara kepulauan Melayu.Macam belajar sejarah la pulak.

Kita ambil iktibar dan pengajaran dari kisahnya.Yang baik kita ambik.Yang buruk kita jadikan sempadan.Kalau ambik dua-dua mrhanafi tak nak bertanggungjawab.hehehehe.Risau kalau artikel dibaca beribu-beribu manusia.Dapat pahala untung la.Kalau dapat dosa entah nak cakap apa dah.

WAJIB BACA :   Makanan sihat untuk diet sempena Ramadan

julia perez bertudung

[kredit foto : liputan6.com]

Julia Perez atau lebih dikenali sebagai Jupe.Lahir pada tahun 1980.Pekerjaan utamanya penyanyi dangdut,model dan pelakon.Imej kurang sopan sering terkait dengan beliau.Kalau boleh kita fokus kepada perkara yang  baik.Dalam masa yang sama jangan pula pandai-pandai hendak menghakimi orang lain.

Kehidupan rumahtangganya tidak begitu berjaya.Pernah kahwin sebanyak dua kali tetapi tidak kekal lama.Mrhanafi tidak begitu gemar membuka aib namun kita boleh ambil pengajaran bahawa kejayaan hidup ini sebaiknya-baiknya dari keluarga bahagia.

Dalam kerjayanya sebagai penyanyi telah menerbitkan 4 buah album,28 filem dan15 drama.Hebat juga percapaiannya.Bahkan dalam akademik beliau pemegang Ijazah Sarjana Hukum atau Undang-undang di Universiti Bung Karno.

Julia perez sukses

[kredit foto :liputan6.com]

WAJIB BACA :   Minyak Wangi Paling Wangi Siapa Punya

{nota blogger}

Mrhanafi sedar dan faham bahawa insan popular seperti Julia Perez ramai peminat.Kini sedang berjuang melawan penyakit kanser yang dideritainya.Mungkin ramai berdoa untuknya.

Hebat macam manapun kita, ada masanya kita menghadapi musibah juga.Ketika itu wang ringgit sangat berguna terutama untuk kos perubatan.Nak kembali sihat mesti lakukan apa sahaja termasuk cari produk Shaklee (promote kawan punya bisnes)

Kita ambil iktibar dan pengajaran tentang sesuatu dengan kehidupan ini.Kita mesti ambil peluang yang ada ketika kita sihat,ketika mampu dan ketika masih lagi hidup untuk menjana pendapatan pasif.

Kalau kita tiada pendapatan pasif bagaimana hendak meneruskan kehidupan setelah tidak boleh berkerja lagi.Kita tidak wajar menyusahkan orang lain apatah lagi memberi beban.

WAJIB BACA :   Orang Kaya Nak Bagi Hadiah RM50 Ribu

Jika rasa sentap dan tersedar tu,laju-laju daftar percuma untuk jana pendapatan pasif di https://goo.gl/QrMI0O

Comments 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge