Siapa Lelaki Teragung Pujaan Hati

Siapa Lelaki Teragung Pujaan Hati…Satu soalan yang menarik untuk diketahui jawapannya.Bagi isteri solehah mestilah suaminya.Begitu juga dengan anak-anak tentunya bapa mereka yang mithali.Lain orang lain jawapannya.Ironi untuk menjadi lelaki teragung bukan calang-calang orang.

Sebagai seorang suami dan ayah kepada anak-anak memang mrhanafi berharap ada ciri-ciri lelaki teragung.Bukan sekadar angan-angan kesiangan.Sebaliknya realiti yang benar-benar ada kewujudannya.

lelaki teragung

Mrhanafi mengajak pembaca sekalian untuk melihat ciri-ciri lelaki teragung :

1.Bertanggungjawab penuh

Tanggungjawab penuh lelaki teragung memberi nafkah makan minum,tempat tinggal,pakaian,pendidikan dan perlindungan kesihatan kepada ahli keluarganya.Usahakan agar mencukupi.Jika nak terbaik maka sediakan dalam keadaan lebih dari cukup.

2.Komitmen tinggi.

Lelaki teragung mempunyai komitmen tinggi melangkaui kemampuan terhadap keluarganya.Mereka mengutamakan keluarga dalam serba serbi.Kepentingan diri lebih rela diketepikan.Malah ada yang sanggup bersengkang mata mencari rezeki dengan membuat promosi produk Aplikasi Duit siang dan malam demi mencari pendapatan sampingan.

3.Pelan Takaful

Sebagai perunding takaful keluarga, mrhanafi wajar untuk berkongsikan perkara ini.Pelan takaful yang diambil bukan untuk diri sendiri.Pelan ini untuk memastikan para waris hidup selesa setelah kehilangan kita akibat musibah yang dikatakan malang tidak berbau.Biarpun kita tiada lagi  di alam nyata namun penyertaan dalam pelan takaful boleh memberi nafas lega sekiranya berlaku musibah.Tak berlaku lagi bagus la jawabnya.

[nota mrhanafi]

Lumrah kepada kehidupan manusia.Setelah kehilangan baru terasa.Jika kita ‘pergi’ tanpa meninggalkan jasa dan harta maka layakkah bergelar lelaki teragung.

Oh tidak jawapnya.

Hanya lelaki yang tidak berhati perut sahaja yang sanggup meninggalkan anak isteri dalam kesusahan.Mungkin ketika sihat atau mampu kita belum tersentap.

Mrhanafi berharap sesiapa yang ada keinginan atau impian untuk menjadi lelaki teragung jangan sia-siakan peluang yang ada.Pilih dua atau kesemuanya ciri-ciri yang mrhanafi nyatakan tersebut.

Pilihan ketiga antara terbaik kerana kita boleh merancang kewangan untuk waris yang masih hidup supaya kehidupan mereka terpelihara dan tidak meminta-meminta sesama manusia.

Salam sayang semua dan jumpa lagi.

IMG-20170110-WA0002

Mohd Hanafi Abdullah

Perunding Takaful Keluarga

WhatsApp : +6011-3464-6975

Hotline Care: 019-806-8007

Facebook Page : Takaful Anugerah Terindah

Artikel berkaitan

12 thoughts on “Siapa Lelaki Teragung Pujaan Hati

  1. Tengok dari sisi gambar nie.. en hanafi bagus orangnya..ciri2 yang dinyatakan tue sangat mirip dengan orangnya..dan kalo diberikan ruang dan peluang tambah cawangan2 berhampiran ramai yang sedia jadi calon nie… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge