Bangkit Dari Kegagalan Adalah Perjuangan

Bangkit dari kegagalan itu satu perjuangan.Sejujurnya mrhanafi segan nak kongsikan.Sebab bukan kisah kejayaan.Sebaliknya kisah aktiviti yang kurang berjaya.Namun lumrah dunia bisnes.

Sebelum berjaya pasti dihidangkan dulu kisah-kisah gentir dan pahit sepahit sayur peria.Confirm mrhanafi pantang nak makan sayur peria.

Dah pahit kelat pulak tu.

bangkit dari kegagalan

Kisah bangkit dari kegagalan

Dari rumah sudah beria-ria.Sudah tergambar dalam minda.Gambaran kejayaan yang begitu manis untuk dikenang.Rupanya tidak.Ujian pertama mesti dilalui dulu.

Mrhanafi nak buka buku akaun simpanan bank kepala rimau.Sampai di kaunter bank, mrhanafi ditanya apa tujuan untuk membuka buku akaun.

Logiknya memang la nak simpan duit sebab dah nama akaun simpanan.Mrhanafi jawab dengan jujur untuk duit komisyen.

Pada masa tersebut mrhanafi tiada membawa apa-apa dokumen.Ya memang tiada surat.Mereka berkeras juga untuk mrhanafi tunjukkan surat sebelum membuat buku akaun.

Memandangkan tak larat menegak benang yang basah mrhanafi kata nak balik sahaja dulu.Kesannya satu aktiviti tidak berjaya.

WAJIB BACA :   Kejutan yang menakutkan….

Selepas itu mrhanafi sms Sifu.Maklumkan perkara sebenar.Beliau sarankan mrhanafi kembali ke pejabat agensi sementara menunggu surat dari pihak ‘bakal majikan baru’

Kes kedua pula mrhanafi memohon untuk melanggan telco Hijau untuk pakej telefon tanpa sekarang sekatan.Apabila disemak dalam sistem memang ada kes senarai hitam yang berlaku pada tahun 2011 dahulu.

Ketika itu zaman sengsara ketika bergerak sebagai usahawan sepenuh masa.Ada lagi aktiviti kurang berjaya.

Mrhanafi tidak pasrah begitu sahaja.Mrhanafi usahakan untuk alternatif lain pula.Nak cerita panjang pula nanti.hehehe.

Pada petangnya mrhanafi cuba menelefon prospek menggunakan skrip. Cabaran mula terasa kerana banyak panggilan tidak diangkat.Mungkin masa tidak sesuai dan mrhanafi kurang sungguh-sungguh pula.

Mata punyalah mengantuk kerana sehari sebelum itu masuk tidur jam 3.30 pagi.Mood kurang baik.Jadi penyelesaiannya jangan terus untuk menelefon kerana tone suara akan kurang ceria.

WAJIB BACA :   Ceburi 9 industri ini untuk elak pinjam duit dengan orang kaya

Malam harinya mrhanafi menggunakan pendekatan online pula dalam pemasaran.Mrhanafi menghantar seberapa banyak mesej kepada Inbox facebook rakan-rakan media sosial.

Ternyata teknik ini kurang berkesan.Penerima inbox akan rasa menyampah pula dan tak nak bagi respon.Macam biasa.Belum ada hasil positif.

[Nota admin]

Aktiviti pagi sehingga malam kurang menyerlah.Penggunaan masa dibazirkan.Namun mrhanafi wajib bersyukur kerana masih ada usaha berbanding peluk tubuh semata-mata.Cuma usahanya itu masih sekangkang kera.

In shaa Allah pelan tindakan dinaik taraf pada hari seterusnya nanti.Janji untuk di sendiri.Sebab bangkit dari kegagalan adalah satu perjuangan.

Sekian.Terima kasih dan jangan lupa untuk follow blog ini rapat-rapat.

p/s :Kata kunci yang mungkin dicari ..

“cara bangkit dari kegagalan usaha,cara bangkit dari kegagalan dalam belajar,cerita bangkit dari kegagalan,cara bangkit dari kegagalan cinta,bangkit dari kegagalan menurut islam,cara bangkit dari keterpurukan hidup,motivasi bangkit dari kegagalan,cara bangkit dari kegagalan hidup,trik pemasaran untuk usaha yang baru,bagaimana seorang wirausaha bangkit dari kegagalan,bangkit dari kegagalan hidup,rahasia bangkit dari kegagalan,cara membangkitkan usaha yang pernah gagal,orang yang bangkit dari kegagalan,bangkit dari usaha yang gagal,cerita kegagalan hidup
cerita kegagalan seseorang,cerita kegagalan usaha,kisah orang gagal jadi sukses,cerita motivasi bangkit dari kegagalan,hikmah dibalik kegagalan menurut islam,hadits tentang kegagalan,rencana allah dibalik kegagalan,menyikapi kegagalan dalam hidup,penyebab kegagalan menurut islam,rahasia allah dibalik kegagalan,hikmah kegagalan,cara menyikapi kegagalan dalam mengikuti tes,cara bangkit dari keterpurukan dalam islam,kisah nyata bangkit dari keterpurukan,bangkit dari keterpurukan hutang,motivasi bangkit dari keterpurukan,bangkit dari keterpurukan cinta,doa agar bangkit dari keterpurukan,bangkit dari keterpurukan dosa,kisah inspiratif bangkit dari keterpurukan,kata motivasi untuk bangkit dari kesedihan,kata kata bangkit dari keterpurukan cinta,kata kata bangkit dari kesedihan,bangkit dari keterpurukan hidup,kata kata bangkit dari kecewa,kata kata bangkit dari patah hati,kata kata kegagalan dalam usaha,bangkit dari keterpurukan menurut islam
trik membangkitkan usaha yg pernah gagal,memulai hidup baru setelah gagal’

 

WAJIB BACA :   Perniagaan Yang Menguntungkan Mestilah Bisnes Bakeri

Comments 16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge