Info ini amat penting kepada lelaki itu sendiri waima wanita juga terutama kepada mereka yang kini dalam usaha mencari pasangan hidup yang sekufu, sekepala dan paling penting pembimbing untuk ke jalan keimanan dan ketakwaan.
Saya tak nak berceloteh panjang.
Kita tatapi dan hadami ilustrasi di bawah.
Fakta yang diberi saya tidak pasti kesahihannya dan in sha Allah masih juga boleh diterima akal.
Segmen harian potret AI

Road surface details. Rough grey asphalt with faint tire marks and dust. Soft tree-branch shadows fall across the road.
Subject. Relaxed and confident expression. Looking up toward the camera. Wearing the same outfit as in the reference photo. Pose. Left hand holding a white takeaway coffee cup with lid and a small beige sleeve. Right hand raised with fingers forming a Metal/Rock On sign.
Lighting uses warm late-afternoon sunlight from the upper left. Crisp highlights on the outfit and the paint of the BYD car. Natural shadows with smooth gradation.
Shot using a Canon AE-1 film camera. Editorial film photography mood.
Slight desaturation. Subtle film grain. Sharp subject with a mildly soft background. Realistic textures.


pandai-pandai buat pilihan y e
kalau nak mesti ke pilihan yang ketiga…
Uncle tak boleh masuk ketiga2 kategori tu… huhuhu
mungkin uncle masuk kategori yang kategori keempat kot?
Yang menjadi rebutan tu yang takut tu, lelaki menengah. Semoga kuat iman suami-suami semua.
Tot recently posted…Permata Resort, Kuala Dungun.
Bersangka baik selalu dan serahkan kepada Allah SWT..
bagi anak saya berat masalah jenis lelaki ini. sebab saya dah wanti2 si anak sulung, jangan sampai nanti dapat suami yg lebih rendah dari papinya 🤣. At least harus sama level, atau di atas.
sekarang ini, istri diajak hidup susah dan berjuang, tp setelah di atas, ternyata malah dicampakkan, so, better dari awal dapat pasangan yg sudah mapan alias no 3. 😄.
hanya saja, saya tekankan juga ke anak, kalau nak dpt pasangan yg no 3 tuh, kita sebagai wanita pun harus ada value yg tinggi, supaya bisa melengkapi suami dengan level tinggi. jangan pula berharap suami kaya, tp kita nya tak ada skill 😄.
POV nya mudah…sekufu atau setaraf dari segi kualiti, cara fikir dan cara bertindak.