Rahsia Buat Duit Online Guna Blog Terbongkar

Spread the love

Buat duit online memang pilihan ramai.Sebabnya duit menjadi nadi kehidupan sejak dari dulu lagi.Ada yang kata duit tidak boleh bawa mati tetapi tiada duit rasa nak mati.

Betul tak ?

buat duit online

Lihat betapa kuatnya pengaruh duit.Tidak hairan dalam dunia online pun orang nak duit.Masing-masing berikhtiar buat duit online sebagai pendapatan sampingan.Malah ada yang telah menceburinya sebagai sumber pendapatan utama.

Pembaca mungkin ada yang tengah mencari.Misalnya info cara menjana pendapatan dengan blog.

Blogger sendiri pun sama.Itulah juga matlamat ramai blogger.Tidak keterlaluan kalau dikatakan pendapatan blogger Malaysia memang dari blog.

Mereka ini sudah menguasai perkara berikut:

 • buat duit dengan paypal
 • buat duit dengan nuffnang
 • cara buat duit dengan youtube
 • cara buat duit dengan blogspot
 • cara buat duit dengan facebook
 • cara jana duit dari internet

Ada banyak lagi.Saya risau kalau artikel ini panjang berjela jadinya.Sebab itu saya nak ajak pembaca semua.Manalah tahu ada yang berminat belajar buat duit melalui blog.

Ingat tiada perkara yang mustahil.

Orang lain dapat buat.Apakah alasan kita untuk tidak boleh buat duit dengan blog.

Baiklah.

Dalam artikel ini saya akan berkongsi satu stori hebat.Stori seorang blogger yang berjaya.Beliau berjaya  cipta 101 cara membuat blog menghasilkan duit.

Terbukti beliau pernah meraih untung RM1000 – RM2000 setiap minggu hanya dari blog.Itulah dinamakan buat duit dari rumah.

Blogger berkenaan adalah Tuan Azham Zainal.Beliau seorang blogger yang mahir dengan ilmu SEO.Selain itu mahir buat duit online melalui blog.Sehingga saya tertarik untuk mengetahui bagaimana rahsia beliau boleh berjaya.

Kita perlu pelajari cara buat duit dengan blog dari Tuan Azham Zainal.Peluang cari duit tanpa modal.Penting sekali kerja di rumah.Cuma tak semudah dapat duit free 2017.Kalau ada itu kira scammer atau sontot.

Jom kita teruskan usaha untuk mendapatkan wang dari laman web.Kaji kaedah cari duit mudah dan praktikal.Itu semua kita boleh belajar teknik Tuan Azham Zainal.

Teknik beliau cari duit tambahan dan cara cari duit cepat.Kita semua nak tahu.Misalnya cara membuat blog yang menghasilkan duit untuk newbie.

Newbie merujuk kepada orang yang baru.Saya boleh dikatakan newbie biarpun dah lama.Saya belum berjaya sepenuhnya.Masih berusaha cari cara menghasilkan duit dari internet tanpa modal.

Tuan Azham Zainal menggunakan sumber yang percuma iaitu pelawat organik.Kaedah tersebut ialah buat duit tanpa modal yang besar.Nak kata cari duit di internet tanpa modal tak betul sangat.Modal tak semestinya duit.

Dalam banyak perkara, modal duit adalah raja.Modal masa,data internet dan idea juga termasuk dalam modal.Idea adalah modal mahal.

Modal yang perlu dikeluarkan adalah untuk membeli domain dan hosting.Anggaran bajet dalam RM100.Ada domain dan hosting maka terhasil kedai maya ataupun blog.

Dalam artikel ini saya fokus kepada blog berbayar.Ada blog pasti ada cara buat duit online.Alhamdulillah,para pembaca sangat beruntung.Tuan Azham Zainal bermurah hati untuk membongkar satu rahsia.

Jeng..jeng..jeng..

Rahsia buat duit online dari blog terbongkar melalui :

“World Class Blog Case Study Versi Percuma”

Tentunya ada pembaca akan tertanya-tanya.Ya,saya akui memang begitulah sepatutnya.Mengapa mesti guna blog untuk buat duit.

Saya tanya dan saya sendiri jawapnya.

Blog adalah kepunyaan kita.Dalam blog kita boleh letak apa sahaja yakni bisnes .Lebih tepat lagi blog adalah sumber gaji blogger.

Perlu kita sedari kos iklan di media massa sangat tinggi.Para usahawan perlu berubah.Selidiki  cara buat duit online oleh para otai diluar sana.

Kini pengiklan melalui Facebook juga mahal.Kajian perlu dilakukan untuk mencari penjimatan dalam kos pemasaran.

Saya teringat seseorang.Beliau ialah tuan Sifu Actionanble SEO  dan pernah berkata…

ebook Actionable SEO

“Dalam Google pembeli kejar produk.Dalam Facebook produk kejar pembeli.Jadi kita nak yang mana satu.Seorang penjual yang bijak mestilah pilih Google.”

Jika kita pilih Google sudah tentu perlukan blog.Sebab itu Tuan Azham Zainal boleh buat duit poket hari-hari.Kepakaran beliau boleh naikkan 2 artikel ke halaman pertama Google.

Lebih mengujakan boleh naik dalam masa 5 hari.Proses tersebut biasa 3 bulan sehingga 6 bulan.

Berikut adalah manfaat jika blog kita berada di halaman Google.

 • Kos iklan percuma
 • Jenama bisnes lebih dipercayai
 • Pulangan Modal Tinggi
 • Jimat masa
 • Hasil berkali-kali
 • Boleh kaya
 • Berada dihadapan pesaing
 • Boleh fokus benda lain

Saya boleh katakan ‘heaven’ jika blog berada di halaman utama Google.Peratus pelawat organik tinggi.Potensi jualan tinggi.Yang penting sekali boleh dikatakan online dapat duit.

Tak tipu kalau klik dapat duit 2017.

Klik apa bendanya ?

cara nak hack group admin whatsapp

Pelawat yang berminat dengan produk kita boleh klik link Whatsapp.Dari situ kita boleh close sales secara personal touch.

Pembeli lebih yakin.Kita lebih dipercayai.

Teknik ini akan dibimbing sendiri oleh Tuan Azham Zainal.Jadi mengapa tunggu lagi.Siapa lambat kena tinggal dan jangan kata saya tak payung.

Cepatlah bertindak dengan klik pautan dibawah dengan penuh perasaan lega.

arrow

>>World Class Blog Case Study Versi Percuma<<

45 comments / Add your comment below

  1. pada suatu ketika media blog semakin mendapat permintaaan dalam perniagaan..

   biarpun media sosial semakin diguna pakai namun untuk tujuan perniagaan sistem FB telah had.

 1. Blog dengan trafik yang tinggi memang berpotensi menghasilkan uang yang banyak, kita bisa memasang iklan disana atau menjadi pemasar produk orang lain.

  1. untuk keyword yang kita seorang je ada..

   dalam 1 jam pun dah rangking..

   persoalannnya kita menggunakan keyword yang menjadi carian orang ramai

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge
error: Content is protected !!