Cara atasi demam pada orang dewasa

Tanpa disangka-sangka saya terjumpa cara atasi demam pada orang dewasa. Ini rezeki yang tidak harus dipersiakan. Wajar untuk dikongsikan demi manfaat bersama.

Sekarang ini kalau ada tanda demam memang boleh tersalah sangka. Boleh jadi gelabah dibuatnya. Silap hari bulan, kemungkinan dianggap demam akibat Covid-19.

Apatah lagi sekarang ini ada  ada varian Omicron yang sebelumnya ada varian Delta yang melanda. Agaknya lepas ini apa varian yang muncul untuk serang koloni manusia.

Semoga bahana dan bahaya Covid-19 di muka bumi ini segera berakhir. Kita semua ingin hidup aman dan sejahtera sebagaimana sebelum tahun 2020.

Cara atasi demam pada orang dewasa

Baru-baru ini saya demam. Balik dari gym, badan rasa lemah. Kepala rasa pening dan badan rasa panas. Tanpa melengah masa, saya ambil tiga kapsul halia hitam atau VR4.

WAJIB BACA :   Tonton Drama Nur Sentap Iman La Pulak
Cara atasi demam pada orang dewasa
Gambar fail

Minum air suam dan terus tidur. Alhamdulillah keesokan harinya, saya pulih. Betul-betul bebas dari gejala demam. Kalau dulu saya tahan sahaja simptom demam.

Saya tidak ambil paracetamol. Kalau ya pun pergi klinik, saya ambil sijil sakit atas nasihat doktor. Biasa doktor ketika itu sangat faham.

Cara atasi demam pada orang dewasa

Kalau bekerja kita akan disuruh berehat. Cara berehat dengan diberi sijil sakit atau lebih dikenali sebagai MC .  Ada MC boleh skip kerja satu hari dengan gaji jalan.

Tapi jangan salah guna. MC bertujuan untuk rehat walaupun sekadar sehari.

Berikut adalah cara untuk mengubati demam secara alami

1.Rehat yang mencukupi
2.Guna pakaian yang nipis dan selesa
3.Berada di tempat yang sejuk
4.Minum air yang banyak
5.Lap badan dengan air suam
6.Pergi jumpa doktor jika keadaan berlarutan

WAJIB BACA :   Pembatalan Hak Milik Kenderaan Di JPJ [edisi kemas kini]

Saya bernasib baik kerana mengamal halia hitam. Suplimen semulajadi ini berfungsi untuk naikkan  imunisasi agar  bertambah baik.

Mungkin dakwaan ini keterlaluan tetapi saya yakin ada kebenarannya.

Kalau tidak masakan saya demam hanya beberapa jam berbanding sebelum ini demam berhari-hari.

Jika ingin sihat dan bertenaga serta menjauhi demam saya sarankan jom amalkan halia hitam sebagai suplimen harian. Saya percaya cara atasi demam pada orang dewasa ini mudah dan selamat.

Boleh hubungi ejen sah dan bertauliah halia hitam seperti di bawah :

Hidayah : 011-3371 7428
Usammah : 011-6971 0716
Hanafi : 013-4841910

Comments 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge