Cara buat burger sedap dan cara untuk bisnes burger

Dulu mrhanafi kerja restoren segera.Sebab itu tahu cara buat burger sedap dan laku dijual. Betul betul sedap sehingga nak makan pun sayang.

Dah makan pasti nak lagi sehingga perut kenyang dan senang hati.Jadi cara untuk pastikan burger sedap dimakan sila laparkan perut semaksima yang boleh.

Ada berani tak ?

cara buat burger

Petang-petang mrhanafi akan keluar rumah untuk menjalankan tugas rutin. Mrhanafi pandang kiri dan pandang kanan.Cuma tak berani pandang belakang. Bukan takut apa,tengah memandu kereta.

Gerai menjual burger sudah banyak dibuka. Terpulang kepada citarasa masing-masing. Kalau nak burger sedap sila korbankan duit lebih. Sebab perlu beli di restoren tempat mrhanafi kerja dahulu. Sekiranya burger yang kita buat lebih sedap dari restoren maka kita layak untuk memenangi hati pelanggan.

Pemandangan biasa di tepi jalan sekarang ialah trend orang menjual burger. Mrhanafi selalu juga membeli burger di tepi jalan.Harga murah giler. Rasa burger tersebut boleh la.

WAJIB BACA :   Panduan percuma jemput keajaiban hidup

Boleh untuk dijual dan sesuai dengan harganya.

Mrhanafi nak kongsikan cara buat burger sedap giler. Pada masa itu mrhanafi bekerja di restoren segera. Agak lama juga sekitar 4 tahun.

Bayangkan hampir setiap hari buat burger. Pada masa itu mrhanafi sekadar buat apa yang disuruh oleh penyelia. Dia cakap A maka A juga yang mrhanafi buat untuk burger.

Sehinggalah mrhanafi menjadi penyelia dan buat seperti apa yang penyelia terdahulu buat. Bab paling best, mrhanafi sendiri yang buat burger sekiranya ada masa lapang di restoran tersebut.

Tu sebab ada kemahiran buat burger yang sedap sehingga pelanggan nak makan berulang kali.

Kadang-kadang sahaja duduk dalam pejabat.Selebihnya memantau staff buat kerja terutama buat burger. Mrhanafi selalu pesan kalau nak buat burger mesti lakukan dengan kasih sayang dan rasa cinta sebagaimana untuk makwe atau pakwe.

Barulah burger tersebut jadi sedap giler.Sukatan mesti betul. Guna sarung tangan dan pastikan kebersihan number one. Sayur dan segala bahan untuk burger mesti segar dan dalam jangka hayat yang dibenarkan.

WAJIB BACA :   Kebaikan Magic Sim Yang Terbongkar

Terdapat berbagai cara untuk buat burger yang sedap. Misalnya proses pemilihan bun,pembungkusan dan suhu peralatan dalam spefikasi yang tepat. Jika terlalu panas rasa burger jadi garing.J ika terlalu sejuk daging patty burger jadi tidak masak sepenuhnya.

Sangat kritikal dan rumit sebenarnya apabila kita buat burger dengan aturan dan pelaturan berdasarkan SOP atau prosedur yang standard.Jangan risau.

Buat sungguh-sungguh maka hasilnya terbaik.Percayalah.

Jika dah pandai buat burger yang sedap giler jangan berhenti untuk belajar.Anda perlu belajar dengan Sifu Usahawan Makanan & Masakan Komersial Terkemuka Malaysia iaitu Afiq Dato’Rusly,

Beliau akan ajar kita panduan untuk bisnes burger supaya laris seperi pisang panas. Paling simple pun boleh menjana pendapatan 5 angka sebulan.

burger

Sifu Afiq bimbing kita untuk jual burger supaya ada gaji menyamai pengurus atau ketua jabatan.Siapa yang tak mahu rugi sungguh la jawapnya

WAJIB BACA :   Membuat Keputusan Yang Sukar

Antara topik yang akan diajar kepada kita adalah seperti berikut:

1.Strategi pemasaran

2.Pengurusan modal

3.Pengurusan pekerja

4.Khidmat pelanggan

5.Jaminan kualiti.

6.Banyak lagi

Mrhanafi tak nak buang masa anda semua. Apa kata dapatkan segera ilmu dan tips berniaga burger secepat yang mungkin sebelum orang lain mendahului anda.

Oh ya.

Pesanan Mrhanafi bahawa makan burger dengan kuantiti yang banyak bukan budaya sihat.Hanya makan makanan berdasarkan Piramaid Makanan adalah yang terbaik.

Jangan lupa untuk lihat sendiri bagaimana Piramid Makanan boleh membantu anda untuk gaya hidup sihat.Maklumat lanjut boleh diperolehi dalam info PIRAMID MAKANAN SIHAT  

Itu sahaja perkongsian kali ini.Jangan lupa untuk dapatkan cara buat burger sedap dan cara untuk bisnes burger sekali melalui banner bawah ini:

  • Kemas kini 6/7/222

Comments 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge