Cara Buat Fanpage Yang Superstar

Cara buat Fanpage Di Facebook. Difahamkan Facebook adalah tempat 20 juta rakyat Malaysia lepak santai secara online.Jadi sebagai peniaga online yang bijak, fakta ini tidak boleh diabaikan begitu sahaja.

Sebab itu para peniaga online wajib mempunyai Fanpage facebook yang menarik supaya capaian promosi tepat pada sasaran dan jualan pula kena pada orangnya.

Sangat penting untuk mereka yang ada bisnes online

Cara Buat Fanpage

cara buat fanpage

Cara buat Fanpage di Facebook memang senang.Namun belum tentu menarik dan berimpak tinggi.Tanpa ciri -ciri tersebut Fanpage anda mungkin tidak berjaya menarik perhatian prospek.

Seperkara lagi promosi Fanpage ada bayaran (percuma pun ada) untuk kesan yang lebih luas.Modal berupa duit sudah tentu diperlukan.

Mahu atau tidak, kita mesti buat Fanpage Facebook yang hebat dan kelihatan profesional.Objektifnya supaya audien yang bakal menjadi pelanggan suka,berminat dan tertarik dengan produk atau perkhidmatan yang ingin kita perkenalkan melalui Fanpage.

Jadi pembaca amat beruntung kerana terjumpa dengan blog ini.Sebab dalam artikel ini saya nak kongsikan satu ebook khas yang mendedahkan segala tip,panduan dan rahsia cara buat Fanpage yang berimpak tinggi di Facebook.

Ebook tersebut adalah hasil karya terbaik Nigel Ong.

WAJIB BACA :   Ahli Siber Sukses jadi pelajar cemerlang SPM 2020

Nigel Ong pernah likes saya punya status Facebook

Ebook ini bertajuk Fanpage Superstar.Nigel Ong sebelum ini pernah menghasilkan ebook Bestseller iaitu Rahsia Taobao dan IGkaboom.

Apa yang pembeli dapat dari ebook Fanpage Superstar ini ?

Nigel Ong akan mendedahkan 8 tindakan yang wajib untuk dipelajari dan diamalkan supaya Fanpage yang akan kita bina akan menghasilkan kesan positif yang luarbiasa,keuntungan berganda dan implikasi yang menghuru harakan emosi prospek.

Berikut ialah manfaat yang pembeli akan dapat:

1.Brainstorming Jenis Produk

Dalam ebook ini para pembaca akan diajak untuk berfikir apakah produk yang sesuai untuk dijual.Produk tersebut mestilah mudah dijual dan mempunyai pasaran yang luas.

Nigel Ong akan membantu anda, bagaimana untuk memilih produk yang boleh menepati keperluan dan menyelesaikan masalah prospek.

2.Kenalpasti pelanggan

Bahagian ini sangat penting.Pembeli ebook akan dibimbing oleh Nigel Ong tentang cara mengenalpasti pelanggan dengan tepat.Sasaran pelanggan yang kurang tepat akan merugikan masa dan tenaga kita.

Sebab itu pemilikan ebook ini memberi manfaat dan penjimatan masa kepada para peniaga.

3.Cara bina Fanpage yang awesome

Nigel Ong akan memberi tunjuk ajar secara langkah demi langkah untuk menghasilkan Fanpage yang berimpak tinggi dan pengaruh besar kepada prospek.

WAJIB BACA :   Mencari Pasangan Hidup

Malah pendeadahan 3 setting dan cara untuk melakukan akan dicurahkan kepada peniaga online yang berminat.

4,Cara memperbanyakkan likes.

Fanpage yang bagus sudah semestinya akan menerima likes yang banyak dari pengguna Facbook.Para pelanggan dan bakal pelanggan turut menilai populariti Fanpage dari bilangan likes.Itu dinamakan pandangan pertama mereka terhadap Fanpage kita.

Penulis ebook juga memdedahkan tentang cara untuk mendapat likes yang berkualiti dan berminat dengan produk.

5.Tips buat post yang banyak engagement

Nigel Ong turut berkongsi 5 jenis post untuk membina engagement yang berpengaruh.

Engagement yang terbaik itu akan membina rasa percaya dan yakin terhadap apa jua produk atau perkhidmatan yang kita jual.

6.Tindakan yang dirahsiakan

Bahagian ini Nigel Ong terpaksa rahsiakan dan akan dibongkar habis-habisan kepada pembeli ebook itu nanti.

Jika teringin nak tahu anda tiada pilihan.Anda beli dan anda akan tahulah rahsia tsersebut.Itu sangat adil namanya.

7.Iklan yang meletup!!

Pada langkah ini, Nigel Ong tunjukkan anda bagaimana untuk membuat post iklan yang mampu menarik perhatian follower-follower anda untuk membeli!

WAJIB BACA :   Fahami syarat ini untuk dapat jodoh terbaik

Ada 3 format post iklan yang boleh anda gunakan!  Iaitu… APSDA, ADSA atau ATSA!.Penerangan lanjut ada dalam ebook

Setelah anda membuat post iklan, anda perlu lakukan split testing.

Apakah yang perlu di “split” dan di “testing”kan? Berapa lama perlu buat split testing? Semuanya akan  Nigel Ong tunjukkan.

8.Power Closing

Ambil contoh sukan bolasepak.Dalam masa 90 minit perlawanan, semua pemain bermain dengan cantik.skill yang tinggi dan semangat berpasukan yang hebat namun tiada sesi penyudahan iaitu tiada jaringan gol.

Tiada gol maknanya tiada kemenangan.

Kesimpulanya.

Begitu juga dalam bisnes,tiada jualan maka tiada keuntungan.Sudah tentu bisnes tidak dapat dilangsungkan.

Dalam ebook Fanpage Superstar,Nigel Ong telah berkongsi  8 langkah untuk menghasilkan jualan yang hebat

Kini terpulang kepada anda.Jika anda rasa sangat wajar untuk berjaya sebagai peniaga di Facebook  jangan abaikan Fanpage yang berimpak tinggi.

Jangan tunggu lama-lama kerana harga ebook ini pasti dinaikan oleh Nigel Ong  dalam masa terdekat.Dia yang punya dan dia berhak buat apa yang dia mahu.

P/S :Bertindak cepat hari ini untuk mengelakkan anda menyesal dikemudian hari.

P/P/S : Tempahan ilmu fanpage boleh dilakukan melalui pautan dibawah ini.

arrow

Cara Buat Fanpage Yang Superstar

Comments 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge