Wahai Masa Jangan Tinggalkan Daku

Wahai Masa Jangan Tinggalkan Daku-Salam dan selamat sejahtera semua.Sungguh cepat masa ini berlaku.Tak terasa.Bagaikan sekelip mata hari semalam berakhir dan hari ini sudah bermula.Kita sedar atau kita tak sedar masa itu akan berlaku begitu cepat.Tambahan sebagai blogger yang hidupnya sentiasa menulis dan online.Memang tak tahu nak cakap apa dah. Masa kita semua ada 24 jam … Read more Wahai Masa Jangan Tinggalkan Daku

Rangsang Idea Dengan Segelas Kopi

Salam dan selamat sejahtera semua.Betul ke rangsang idea dengan segelas kopi.Nak kata betul tak salah.Nak kata salah pun tak semestinya betul.Jalan selamat minum je la kopi.Pesan saya jangan terlebih minum.Nanti mudarat kesihatan. Sebelum saya dapat idea nak tulis entri berkaitan kopi,semalam saya duduk depan laptop.Langsung tak menulis sepatah perkataan sekali pun Kaw-kaw punya tiada idea.Dah … Read more Rangsang Idea Dengan Segelas Kopi

Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak

Salam sejahtera wahai pembaca.Saya nak kongsikan pencuci muka untuk kulit berminyak.Maafkan saya.Penulisan ini tidak berbayar.Jadi penulisan ini sekadar pengkongsian ihsan.Mungkin ada manfaat dan mungkin juga sekadar untuk bacaan info sahaja.Jadi abaikan kalau info ini tidak kurang lengkap untuk anda. Kulit saya memang berminyak.Dulu masa remaja muka saya ada berjerawat.Dahlah berjerawat dan kesan berlubang pula seperti … Read more Pencuci Muka Untuk Kulit Berminyak

Panduan Pilih Kedai Gunting Rambut

Salam dan selamat sejahtera pembaca.Panduan Pilih Kedai Gunting Rambut.Saya baru sahaja gunting rambut.Sebab gunting rambut adalah rutin bulanan.Tak gunting selama dua bulan maka rambut saya akan nampak berserabai.Sungguh tak elok jejaka macam saya berambut panjang,Dahlah tak kemas.Sudah tentu macam tak terurus. Memandangkan saya jenis cerewet tentang potongan rambut maka soal siapa si pengunting dan tempat … Read more Panduan Pilih Kedai Gunting Rambut

Fikir Nak Beli Laptop Baru

Salam semua.Saya sekarang fikir nak beli laptop baru.Yang lama masih ok.Cuma ia bukan saya punya.Saya nak saya sendiri punya.Bukan gaya pinjam.Kalau pinjam bila-bila orang akan ambik. Sebelum tu nak fikir bajet.Cukup atau tidak.Kalau tak cukup terpaksa gigit jari dulu.Perlu kerja keras mencari dana. Orang kata kalau dah rezeki memang tak akan ke mana.Usaha mesti ada.Ikhtiar … Read more Fikir Nak Beli Laptop Baru

Best Sarapan Pagi Buat Sendiri

Assalam dan selamat sejahtera semua.Best sarapan pagi buat sendiri.Jimat belanja.Makan pun puas.Paling penting dapat dimakan sekeluarga.Itu yang saya nak.Biasalah saya belum lagi hidup senang.Rezeki yang murah dan luas belum lagi menjengah. Kebetulan saya cuti.Saya cuti satu hari setelah kepenatan bekerja seminggu.Jadi untuk meraih hari cuti yang berbahagia tu saya buat sesuatu yang bermanfaat.Saya buat sarapan … Read more Best Sarapan Pagi Buat Sendiri

%d bloggers like this: