Pickup line: Orang lama versus orang muda

Penulisan artikel ini melanggar hukum tatabahasa. Maafkan saya. Niat saya cuma menyampaikan mesej dua zaman. Mesej tentang perbezaan pickup line orang lama dengan orang muda

Jelas sekali pickup line sinonim dengan senda gurau. Lebih-lebih lagi berkaitan lelaki dan perempuan. Lagipun penciptaan dua makhluk ini memang untuk melengkapi satu sama lain. Suka sama suka katakan.

Inilah realiti.

Inilah hakikat.

Ya, tentang bukti kebesaran dan kehebatan kekuasaan Allah SWT.

Lelaki dan wanita memang ditakdirkan untuk hidup bersama. Dari dulu dan selamanya.

Mungkin sebagai suami dan isteri.

Adik atau abang.

Ibu dan anak.

Apa-apa sahaja. Di situ ada lelaki. Di situ juga ada perempuan.

Percayalah hidup sangat indah. Sangat bermakna andainya lelaki dan wanita sentiasa bersama dalam suasana sweet-sweet gitu untuk berpickup line

Jangan tersalah anggap pulak. Hubungan yang saya maksudkan adalah untuk pasangan halal. Yakni, suami dan isteri.

Tidak salah untuk pasangan suami isteri main pickup line. Semoga hubungan nanti lebih romantis dan lebih bahagia.

Pickup line orang lama

Isteri: Kanda, kalau dinda jadi bulan purnama, kanda nak jadi apa ?

Suami : Ya dinda, tentulah kanda jadi pungguk tua rindukan bulan.

Isteri : Kenapa pulak kanda jadi pungguk tua?

Suami : Sebab kita orang lama, orang sudah tua .

Suami & isteri : kan…. ( hahahaha ketawa bersama )

Pickup line orang muda

Suami : Sayang tau tak, apa beza abang dengan kompas ?

Isteri: Tak tau la abang.

Suami : Jarum kompas terarah ke Utara tetapi jarum abang ke arah sayang.

Isteri : Abang noty la…malulah kalau netizen tau !

Suami & isteri : hahahaha ketawa ( serentak )

Penutup

Demikian pickup line sweet untuk suami dan isteri dalam dua zaman berbeza. Bolehlah cuba untuk menghiburkan hati yang tengah berduka atau bermuram durja.

Hidup ini simple dan santai sebenarnya. Hanya perlu dilalui dengan tenang dan ceria.

Apalah ertinya hidup kalau tanpa masalah dan kalau ada masalah pun belum tentu selesai dengan  asyik berfikir tentang masalah.

Betul tak ?

Ada peluang main pickup line bersama pasangan halal masing-masing.

Semoga bahagia till jannah.

Aamiin.

Jemput baca artikel bundle

Cara untuk melupakan bekas kekasih

7 Perkara Yang Majikan Mahu Dari Pekerja

Aplikasi Duit Ajaib Sudah Tamat

Tips asas SEO Malaysia untuk Newbie

Bisnes Makanan Penghantaran

12 thoughts on “Pickup line: Orang lama versus orang muda”

  1. dua tiga hari ni dengar pickup line di radio era…

    pickup line ni mengeratkan/memesrakan hubungan…tapi kalau selalu, mcm meluat jg..hahaha…

    Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: