Program FI$H Yang Sebetulnya Buat Duit

Perlu diakui Program FI$H Yang Sebetulnya Buat Duit .Logik akal susah nak percaya.Kalau percaya pun dalam kategori buat-buat percaya.Kebenarannya bakal diketahui tidak lama lagi.

Ali baru sahaja berkira-kira untuk mencari pendapatan pasif.Sebab dia faham kalau ada pendapatan pasif boleh bersenang lenang kemudian hari.

Sebelum dapat semua itu Ali mesti bekerja keras dahulu.Buat sungguh-sugguh dan ikhtiar sehabis habis baik.

“Pergh..macam cogan kata budak pengakap la pulak” Ali tersenyum sinis dengan kenangannya yang lepas.

Dulu-dulu dia memang budak pengakap dan suka aktiviti yang mencabar.Bukan setakat mencabar perlu tahap disiplin yang tinggi.

Setelah bermuhasabah diri Ali yakin untuk menyahut cabaran untuk menjana duit secara online.Dia pun tercari-cari produk yang boleh dipercayai untuk diusahakan secara serius.

Dalam proses pencarianya Ali terjumpa program FI$H.Masa yang ditunggunya sudah tiba.Ali nekad untuk menyertai FI$H dengan keahlian premium.

FI$H

FI$H merujuk kepada Formula Income Seumur Hidup.Satu program yang diformulasikan oleh pakar Internet Marketing Malaysia iaitu Tuan Zamri Nanyan.

Berikut adalah pertanyaan dan jawapan yang berkaitan program FI$H:

1.SOALAN:

Saya di fahamkan yang peserta program FI$H perlu melakukan beberapa tugasan bagi melengkapkan kesempurnaan program, soalannya bagaimana sistem ini dapat memastikan yang peserta perlu displinkan diri mematuhi dan melengkapkan setiap tugas mengikut jadual berkala yang telah ditetapkan itu.

JAWAPAN:

Memang peserta akan diberikan tugasan untuk disiapkan setiap 3 hari bagi membantu mereka menghasilkan jualan dan seterusnya mendapat income pasif seumur hidup.

Disebabkan kita bukannya sekolah tentera, maka tiada tindakan disiplin diambil namun semua yang telah menjadi ahli FI$H adalah orang dewasa yang tahu tentang tanggungjawab.

Jadi, tanggungjawab ahli adalah menyiapkan tugasan yang diberikan dan jika tidak disiapkan, mereka patut rasa “MALU” dan “BERSALAH” dengan diri sendiri yang TAK MAHU BERUBAH dan TAK MAHU MENGIKUT NASIHAT orang yang telah berjaya.

2.SOALAN:

Untuk Pembayaran Nak Beli FISH, Boleh Tak, Saya Buat Bayaran Melalui Mesin Cash Deposit?

JAWAPAN:

Tak boleh. Semua perlu guna pembayaran melalui online banking atau kad kredit/debit sahaja.

3.SOALAN:

Bila pembayaran komisen akan dibuat dan ada minimum payout?

JAWAPAN:

Di antara 1 hingga 7 haribulan setiap bulan. Jumlah minimum untuk pengeluaran ialah RM50.

4.SOALAN:

Pada peringkat umur berapa kah Program FI$H ini bersesuaian?

JAWAPAN:

Secara tipikal, ianya bersesuaian dengan golongan yang celik IT dan mahir menggunakan internet. Jadi golongan 20-an dan 30-an adalah golongan sasaran yang terbaik.

Walaubagaimanapun, ada segelintir golongan yang lebih muda dan lebih berumur yang juga lebih terdedah kepada bisnes internet dan penggunaan internet itu sendiri. Ini juga sasaran anda.

5.SOALAN:

Adakah lagi bayaran tambahan yang akan di kena kan ke atas pelanggan FI$H? Semua sedia maklum yg sistem ni masih baru di pasaran dan mungkin ada kos untuk perkhidmatan selepas jualan.

JAWAPAN:

Tiada bayaran tambahan dikenakan kecuali ahli itu sendiri ingin meningkatkan diri dengan ilmu yang memerlukan mereka membeli tool pemasaran, hadir ke seminar dan sebagainya. Untuk mempromosikan FI$H, banyak kaedah percuma diajar dan boleh diaplikasikan.

6.SOALAN:

Salam…Pertanyaan,
dah 4 5 org yg dftr pada link saya, bila mereka aktif, dan dah register, Dan Masuk ke sistem dpt link mereka, Tetapi saya tengok nama dalam Sub Affiliate tiada…

Dan yang ini utk yg dikenali, bagaimana jika yg tidak dikenali… dan adakah yang ini memberikan kesan kepada org yg klik dan beli pada link saya?

Dan satu lagi Bila Orang Dah Masuk ke web jualan, mereka masukkan Nama & Email…
tetapi mereka x baca email..seminggu selepas itu baru tengok email, dan Klik Link yg di berikan (link utk pengesahan & link utk reg jv) ada kah terus masuk ke sub affiliate saya @ terus ke Admin sistem?

JAWAPAN:

Untuk kes macam ni, sila bagi info selengkap yang mungkin. Contohnya siapa orang yang beli tu, bila beli, macam mana dia beli, dia klik link di mana dulu, lepas tu order di browser mana pulak.

Semua kena yakin yg sistem tak ada masalah, cuma behaviour pembelian dari prospek ni berbeza². Kalau klik link di fb app, lepas tu order di browser atau komputer lain, confirmed tak ada tracking dan tak dapat komisyen.

Ini basic affiliate marketing dan sama macam biz lain cara offline di luar sana. Kita terangkan kepada prospek, prospek join bawah orang lain, sebagai contoh.

Prospek pulak ada pelbagai. Bila kita tanya klik link kita dan dah buat pembelian melalui link kita, mereka cakap ya tapi sebelum tu mungkin mereka dah klik link di tempat lain dan tak perasan pun. Ini jugak kes komisyen tak dikira dan dikreditkan kepada referrer sebelum tu.

Referral yang tak dikreditkan kepada anda tak bermaksud akan masuk kepada admin. Admin tak ada kena mengena bila tracking cookies dah ditanam ke dalam device prospek.

So, memang susah nak siasat kalau kita tak ada details.

Selalunya IM faham semua ni dan mereka akan terus fokus kepada marketing. Group ni mungkin baru lagi dengan IM. So fokus kepada promosi berterusan aje dan follow the system.

Kalau kita tengok IM laju aje sebab prospek mereka sendiri pun tahu pasal affiliate marketing dan mereka tahu macam mana nak beli untuk IM dapat kredit komisyen dari pembelian mereka.

Tapi dont worry. Kita sama² belajar semua. Teruskan promosi. Trust n follow the system.

Sumber : Facebook

Cerita Ali kembali..

Ali telah bulatkan tekad.Walau apapun berlaku Ali tetap buat keputusan untuk menyertai program FI$H.

Jika Ali nak buat program lain yang sehebat FI$H sekalipun,banyak benda yang perlu Ali buat.Itu belum soal duit,masa dan kemahiran.Kos memang tinggi.

Sedangkan kalau Ali menyertai program FI$H dia cuma perlu bayar sekali sahaja kos dalam pakej yang hampir sempurna.Ada website tersedia,tak perlu sedia maillist,tak perlu domain dan pelbagai lagi istilah pelik-pelik.

Kalau ada lagi bagus sebenarnya.

Apa yang Ali perlu buat cuma ikut sistem dan membuat promosi seperti yang akan ajar oleh Sifu Tuan Zamri Nanyan.Itu sahaja.

Soal berjaya adalah rezeki dan selagi belum berjaya buat sampai jadi.Ternyata Ali semakin bersemangat dan teruja.

Ali mula menyusun strategi.Ali akui strategi yang telah dan akan digunakannya dalam mempromosikan FI$H.

Kadang kala semangat Ali  ‘down’ juga,tetapi Ali kembali bersemangat setelah melihat testimoni orang yang sudah berjaya dalam program FI$H.

Testimoni orang berjaya dalam FI$H

kredit : Sumber

Ali percaya kepada diri sendiri.Orang lain boleh buat dan tentunya Ali juga boleh buat seperti orang lain buat.Kuncinya kepada kuasa tindakan dan keyakinan.

Jika Ali tak buat sekarang maka bila lagi masa yang sesuai untuk buat kerja yang hebat ini.Minda Ali berfikir dan terus berfikir supaya keinginan untuk berjaya mengatasi segunung alasan yang berada dalam benak fikirkannya.

Akhirnya Ali membuat keputusan paling bijak.Dia menyertai Program FI$H atau Formula Income Seumur Hidup.

(Visited 130 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Program FI$H Yang Sebetulnya Buat Duit”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge