Bahagia Sehari Derita Sebulan

Apakan masih wujud bahagia sehari derita sebulan.Mungkin ada yang tertanya-tanya.Apa ke benda nie.Buat makluman dan pengetahuan semua jom baca habis.

Dah habis baca baru akan tahu apa yang akan saya sampaikan ini.

Bahagia sehari bukan menjadi raja sehari tau!Orang nak bahagia buat selama-lama yang pasti kemuncak di syurga.Orang bahagia pasti membahagiakan orang lain.

Malah semua orang juga tak nak menderita walaupun sebulan kerana derita bukan pilihan yang bagus.Kita berhak memilih perkara yang terbaik untuk mendapat bahagia.

Entri kali ini bersangkut paut dengan pengurusan kewangan.Ada kaitan dengan rezeki dan kehidupan.Soal wang dan soal pendapatan.Lebih cenderung kepada mereka berpendapatan bawah paras kemiskinan.

WAJIB BACA :   5 tips memikat hati wanita agar mudah tergoda

Berada pada bawah paras kemiskinan memang perit.Lebih-lebih lagi untuk mereka yang tinggal di bandar,Tak kita bandar metropolitan atau bandar kecil.

Orang dalam golongan ini akan bahagia sehari setelah mendapat gaji dari kerjaya mereka.Tak banyak.Memang tak cukup untuk menampung kos hidup yang sentiasa naik dan naik setiap tahun.

Selepas hari gaji mereka rasa derita kerana membayar pelbagai bil-bil utilitis,pinjaman rumah.kereta,pendididkan dan belanja dapur.Belum masuk kad kredit atau sebagainya.

Membayar kos kehidupan untuk kelangsungan hidup tak sama rasa dengan membayar kos menikmati kehidupan yang bahagia.

Mereka mesti membuat pilihan untuk mencari pendapatan lebih.Carilah dimana-mana bersandarkan kecenderungan masing-masing.Tentu beruntung kalau ada dikalangan anda yang boleh menjadi penterjemah bebas.Lumayan income mereka ho..ho..

WAJIB BACA :   7 Ciri Laptop Terbaik 2020 Yang Wajib Tahu Sebelum Beli [kemas kini]

Kehidupan yang bahagia ialah kehidupan serba mencukupi.Semua keperluan asas dapat disediakan dengan sempurna.Malah boleh memenuhi kehendak yang muhasabah.

Siapakan golongan bahagia ini kalau bukan mereka yang berjaya mempelajari Formula Terbaik Untuk Bebas Hutang

Jadi tidak keterlaluan untuk saya mengingati untuk diri sendiri supaya bekerja secara bijak setiap masa.

Saya nak bahagia bukan setakat sehari malah selama-lamanya di dunia akhirat.Untuk tujuan itu perlu ada turning point yang strategik.Paling afdal sempena Maal Hijrah yang akan jatuh pada 1 Muharram ini.

Penutup

Bahagia sehari derita sebulan cumalah satu persepsi minda.Proses mengubah persepsi ini berterusan jika rajin mencari ilmu.

Dah dapat ilmu maka amalkan sebaik mungkin.Lubuk mendapat ilmu ada pelbagai sumber.Antara yang perlu diberi perhatianĀ  ialah blog ini

WAJIB BACA :   Jangan kejar wanita jika nak pikat mereka...ini sebabnya !

Apa lagi.Jomlah berusaha untuk bahagia dan bukannya kekal derita,

Ya tak?

Comments 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge