Kesahihan cerita dapat pendapatan RM10 ribu sebulan walaupun hanya sebagai seorang petani agak sukar dipercayai.
Sebenarnya tidak.
Insan bernama Nur Aifa Shaaeri dari Kelantan sudah membuktikan seperti dipetik dari Kosmo.
Beliau pernah ditawarkan untuk melanjutkan pengajian peringkat ijazah sarjana muda di sebuah IPTA pada tahun 2017.
Namun ditolak demi menyahut cabaran dan minat mendalam di bidang pertanian sehingga beliau buat keputusan ke Kolej Pertanian Malaysia.
Kini Nur Aifa mengusahakan tanaman kacang panjang, jagung, cili kulai, kangkung, bayam, penternakan ikan hiasan dan ikan keli di Kampung Gong Depu, Pasir Putih.
Pendapatan RM10 ribu sebulan sebagai petani
Pendapatan bulanan yang diperolehinya sekitar RM8 ribu ke RM10 ribu.
Dengan suntikan modal keluarga sendiri berjumlah RM80 ribu pasti ramai, yang gentar hati untuk memulakan usaha yang dilakukan seperti usahawan tani Nur Aifa menurut laporan Harian Metro
Beliau bernasib baik kerana hujung minggu dapat dibantu oleh suaminya untuk mengerjakan pekerjaan tersebut.
Ternyata minat dan kesungguhan pasti membuahkan kejayaan.
Benar kata warga netizen sekarang yang bijak lagi pandai.
“Yang bulat tidak akan datang bergolek dan yang pipih tidak akan datang melayang.”
Usaha dan tindakan perlu dilakukan dalam semua hal.
Tapi bagaimana kalau tiada tanah atau minat untuk bertani.
Namun impian untuk mencapai pendapatan RM10 ribu masih membara.
Jangan risau. Bumi ini luas dan bukan flat.
Pendapatan RM10 ribu sebulan boleh dicapai jika menjalankan bisnes netcommerce.
Sebagai bukti boleh lihat sendiri carta 30 top income bulan Februari dalam pautan di → SINI
Buang tipikal pwrtanian tidak beri pendapatan lumayan.
ya…buang jauh-jauh hehehe
di kampung saya, mayoritas penduduknya juga berprofesi sebagai petani, tapi masalah kesejahteraannya masih di bawah standar sepertinya. padahal mereka adalah para pejuang pangan yang sangat bermanfaat untuk masyarakat
masing punya cara untuk kemandirian
semua ada jalannya yg penting usaha
ya…itu semestinya
Hebat! Harap saya pun boleh berjaya juga nanti. Aamiin
semua orang boleh berjaya dengan izinNya…aamiin ya Mujib
Memang boleh dapat pendapatan 5 angka jika berusaha dan konsisten. Tak kiralah bidang apa pun. Cuma nk konsisten tu susah. Tapi bila dh selalu akan jd biasa. Mind set pun perlu buat.
Afiffuddin recently posted…Cara Hilangkan Dakwat Undi di Jari
ya memang betul sangat tu.
mind setting perlu adjust
hebat! usaha yg hebat dilakukan oleh org yg hebat
jom la jadi orang yang hebat