Guna Poslaju Trace And Track Lebih Diyakini

Poslaju Trace And Track memang biasa dengar.Cuma saya kurang berurusan mengunakan online dalam penghantaran item .Saya kurang pengalaman.Namun bersyukur ada kawan-kawan saya di media sosial Facebook yang sudi membantu.

poslaju trace and track

Jom kita lihat screen shoot yang telah saya ambil dari Facebook.Terima kasih buat mereka.

poslaju track and trace

Sekarang nampaknya tak?

Bagaimana kuasa media sosial dalam membantu beri maklumat kepada kita semua.Selepas bersembang di alam maya sosial kita akan nampak jalan.

Belum jumpa tapi dah ada panduan.

Selepas itu Uncle Google atau Untie Gugirl main peranan.Maksud sama.Panggilan berbeza kerana perkataan sahaja.

Dalam senario tersebut, saya nak cari barang menggunakan khidmat poslaju track and trace.

Rasa risau?

Was-was?

Rasa tidak pasti?

Ya.Dulu boleh la macam tu.Sekarang maklumat semua di hujung jari.Tak guna komputer pun boleh.

Telefon pintar dah ada.So carilah melalui Google perkhidmatan professional courier tracking number online.

Mudah sangat dah.

Patutlah zaman saya sekolah dulu cikgu ada kata.Pada masa akan datang teknologi komputer mempermudahkan kehidupan.Saya masih bersekolah rendah pada tahun 1980an.

Telefon pintar belum ada.

Yang ada komputer lama ada disket 5 inci,Program MS Dos,Wordstar dan sebagainya.

Cerita lama.Dah pupus pun.

Dunia sekarang jauh berubah.

Kini baru nampak.Bukan setakat nampak dengan mata kepala sendiri.Malah merasai sendiri pengalaman teknologi komputer memudahkan kehidupan.Lebih-lebih lagi urusan online termasuk track and trace poslaju.

Nak kena juga cerita pengalaman peribadi.Tak lama dulu.Kira-kira dua tahun lepas kalau tak silap ingat la.Saya ada menempah kadsim dari seseorang.Penghantaran menggunakan pos Express.Namun konsepnya sama iaitu track and trace untuk mengetahui status item tersebut.

Ada dalam beberapa hari baru sampai ke tangan.Itupun kebetulan ada dekat rumah.

Pada masa itu jarang-jarang ada di rumah waktu siang.Waktu malam pun tengok keadaan sebab saya bekerja shift.

Saya tak risau sebab ianya parcel tracking Malaysia.Boleh semak lokasi item yang dikirimkan itu berada. Tak jauh sangat pun.Dalam Malaysia sahaja.

Penutup.

Sudah jelas urusan penghantaran online sangat secure kalau kita guna kurrier yang boleh dipercayai.

Yang lebih penting kita boleh check guna >>  Tracking Poslaju

Sekian salam kasih sayang.

-mrhanafi-

 

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog ini.Jangan segan-segan untuk komen atau share artikel ini. Setiap kunjungan anda besar maknanya buat saya.In shaa Allah saya akan membalas komen dan membuat kunjungan kembali nanti.Saya juga mendoakan pembaca agar bahagia dan ceria sentiasa.Aamiin.

36 thoughts on “Guna Poslaju Trace And Track Lebih Diyakini

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge