Guna Poslaju Trace And Track Lebih Diyakini

Poslaju Trace And Track memang biasa dengar.Cuma saya kurang berurusan mengunakan online dalam penghantaran item .Saya kurang pengalaman.Namun bersyukur ada kawan-kawan saya di media sosial Facebook yang sudi membantu.

poslaju trace and track

Jom kita lihat screen shoot yang telah saya ambil dari Facebook.Terima kasih buat mereka.

poslaju track and trace

Sekarang nampaknya tak?

Bagaimana kuasa media sosial dalam membantu beri maklumat kepada kita semua.Selepas bersembang di alam maya sosial kita akan nampak jalan.

Belum jumpa tapi dah ada panduan.

Selepas itu Uncle Google atau Untie Gugirl main peranan.Maksud sama.Panggilan berbeza kerana perkataan sahaja.

Dalam senario tersebut, saya nak cari barang menggunakan khidmat poslaju track and trace.

Rasa risau?

Was-was?

Rasa tidak pasti?

Ya.Dulu boleh la macam tu.Sekarang maklumat semua di hujung jari.Tak guna komputer pun boleh.

Telefon pintar dah ada.So carilah melalui Google perkhidmatan professional courier tracking number online.

Mudah sangat dah.

Patutlah zaman saya sekolah dulu cikgu ada kata.Pada masa akan datang teknologi komputer mempermudahkan kehidupan.Saya masih bersekolah rendah pada tahun 1980an.

Telefon pintar belum ada.

Yang ada komputer lama ada disket 5 inci,Program MS Dos,Wordstar dan sebagainya.

Cerita lama.Dah pupus pun.

Dunia sekarang jauh berubah.

Kini baru nampak.Bukan setakat nampak dengan mata kepala sendiri.Malah merasai sendiri pengalaman teknologi komputer memudahkan kehidupan.Lebih-lebih lagi urusan online termasuk track and trace poslaju.

Nak kena juga cerita pengalaman peribadi.Tak lama dulu.Kira-kira dua tahun lepas kalau tak silap ingat la.Saya ada menempah kadsim dari seseorang.Penghantaran menggunakan pos Express.Namun konsepnya sama iaitu track and trace untuk mengetahui status item tersebut.

Ada dalam beberapa hari baru sampai ke tangan.Itupun kebetulan ada dekat rumah.

Pada masa itu jarang-jarang ada di rumah waktu siang.Waktu malam pun tengok keadaan sebab saya bekerja shift.

Saya tak risau sebab ianya parcel tracking Malaysia.Boleh semak lokasi item yang dikirimkan itu berada. Tak jauh sangat pun.Dalam Malaysia sahaja.

Penutup.

Sudah jelas urusan penghantaran online sangat secure kalau kita guna kurrier yang boleh dipercayai.

Yang lebih penting kita boleh check guna >>  Tracking Poslaju

Sekian salam kasih sayang.

-mrhanafi-

 

(Visited 181 times, 1 visits today)

38 thoughts on “Guna Poslaju Trace And Track Lebih Diyakini”

  1. Poslaju lebih di yakini,
    Staffnya pun jujur
    Walaupun berbaki 10sen pun akan dikembalikan
    Alhamdulillah…
    Terima kasih poslaju&pickup service

  2. Guna poslaju lebih diyakini selamat sampai ke tangan penerima sebab perlukan tandatangan masa nak terima barang. Pos ekspres dia masukkan dalam peti pos je. Kadang-kadang penerima lambat check peti pos. Penghantar kena follow up tanya barang dah diterima atau belum.

    Biasa guna web tracking(dot)my untuk trace dan track. Lepas pos barang terus bagi link tracking kat pelanggan. Senang dia nak tengok status penghantaran barang. Klik link je terus nampak status terkini.
    Anarm recently posted…Pengelap Cermin Kereta (Wiper) Jenis Getah Biasa atau Silikon, Mana Lebih Bagus?My Profile

    1. patutlah kejadian begitu..

      Pos Express lebih murah namun tidak begitu Secure

      apa-apapun terima kasih kerana sudi berkongsi komen dan pendapat yang bernas.

  3. Walaupun zaman teknologi tapi khidmat poslaju Masih diperlukan utk shopping online. Walaupun byk lg syarikat courier Ada you poslaju Masih bertahan dgn syarat kualiti mesti dijaga

  4. Pada tahun lepas, abang ipar hantar phone model Al-Cartel berharga RM200.

    Saya ada check trace dan track dengan nombor trackingnya iaitu di mana kedudukan terkini barang tersebut.

    Bila check ia dah sampai di pejabat pos Cheras.

    Bila tunggu surat pengesahan bahawa barang itu sampai, tak sampai-sampai.

    Bila pergi ke pejabat pos laju di Cheras, baru tersebut tidak dijumpai/tak ada.

    Buat report di sana. Dlm sebulan baru boleh claime tetapu dpt separuh je RM100.

    Frust tu… Tp tak boleh buat apa2…

    Kesimpulan setiap kebaikan ada kekurangannya.
    sensasi2020 recently posted…Cara Betul Pasang Iklan Google Adsense Di BlogMy Profile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge