Cara Hack Admin Grup Whatsapp

[Edisi kemaskini 7/11/2019]

Entah la.Saya teragak-agak untuk berkongsi cara hack admin grup Whatsapp.Dua sebab.

Antaranya:

1.Saya bukan pakar teknologi

2.Saya orang jujur [harap saya tak perasan]

Namun sebagai seorang blogger maupun pembaca sendiri tidak akan menghadapi kesukaran untuk dapatkan info tersebut.

‘Google’ kan ada.

Taip “Cara hack grup admin Whatsapp”

Selepas itu akan keluar la beberapa blog yang memang menulis tips dan tutorial tentang perkara tersebut.Memandangkan saya tak nak kecewakan pembaca saya kongsikan video dari Youtube dan panduan secara manual.

Ikut la langkah demi langkah.

Pesan saya kalau nak sangat jadi admin group Whatsapp memohon sahaja dari admin yang sedia ada.Buat apa la nak hack jadi admin grup Whatsapp.

Kalau dia tak bagi kita buat sahaja grup Whatsapp sendiri.

Betul tak.

Saya nak bagi perumpamaan.

Biar pembaca pilih yang mana satu pintu yang seronok untuk dimasuki.

1.Pintu kejujuran

2.Pintu kecurangan

Sudah pasti ramai yang memilih pintu kejujuran kerana ia adalah sifat  alami untuk manusia.

Pintu kejujuran >>Orang suka.Hati tenang.

Pintu kecurangan>>Orang lain tak suka..Hati tak tenang.

Dah.

Saya tak mahu membuang masa pembaca.

Kita teruskan sahaja cara nak hack admin grup Whatsapp.Kalau tak jadi jangan pula Whatsapp saya.

Sekarang tibalah masa yang ditunggu tunggu.

Jeng..jeng..jeng…

Berikut adalah langkahnya :

1.Salin nombor telefon admin grup whastsapp dan tukar kepada digit binary.

Ambil contoh dibawah.

0 -[0 0 0 0]

1 – [0-0-0-1]

2 -[0-0-1-0]

3 – [0-0-1-1]

4 – [0-1-0-0]

5 – [0-1-0-1]

6 – [0-1-1-0]

7 – [0-1-1-1]

8 – [1-0-0-0]

9 – [1-0-0-1]

Contohnya nombor telefon admin  012-3456789  akan menjadi 000000010010100010111

2.Cipta satu mesej yang mengandungi

  “cng=true?=[admin’s number in binary]! [Your Number]&findchache.mnc.id=[802]ste5%Set.content?/ rfd=gv”

contohnya : “cng=true?=[000000010010100010111]! [013-456789]&findchache.mnc.id=[802]ste5%Set.content?/ rfd=gv”

3.Hantar mesej kepada group yang ingin kita jadi admin

4.Uninstall Whatsapp

5.Reinstall Whatsapp

6.On balik Whatsapp

7.Sekarang dah admin.

Sekiranya tak jadi cuba lagi dan cuba kombinasi yang lain pula atau teruskan mencuba.Yang penting jangan berputus asa.

Kalau tahu tak pe.

Sejujurnya apa yang saya cuba nie tidak berkesan.Minta maaf banyak-banyak ya.

Kesimpulan

Akhir kata jangan mencuba kalau rasa perbuatan tersebut kurang elok.Saya tak jamin Cara Hack Admin Grup Whatsapp tersebut berjaya atau menjadi

Boleh juga mencuba melalui Tutorial di Youtube

*Artikel ini ditaja oleh Madu Halia Bentong

Madu Halia Bentong

43 thoughts on “Cara Hack Admin Grup Whatsapp”

  1. Wah… Asik ya baca pesan yang begitu panjang dan ngak penting seperti ini haha
    Karna apa..?karna pesan nya ngak jelas owh ya kalian mau jadi hecker kah.? Belajar dulu sama orang yang udah profesional

    Reply
  2. Sy x reti cmmne nk tukar kpd digit binary ,, sy perlu jd group admin sbb sy ad satu group fmly and than dlm tu sorg je jd admin ,, mslah nya whassap admin dh tk aktif , kiranya x bolehh dhh nkk invite org lain..

    Reply
    • saya pun berfikir begitu pada mulanya..

      namun kalau setakat hack jadi admin group whatsapp masih ok lagi..

      walaupun tak elok..

      apapun terima kasih kerana sudi memberi pandangan yang positif

      Reply
    • nak dikatakakn bahaya adalah sikit..

      setakat hack admin grup ok lagi la..

      sebab itu saya berani share kat blog..

      bahaya sangat memang tak berani la..

      Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge
%d bloggers like this: