Cerita lawak gila yang mencuit hati

Cerita lawak gila begini memang menarik untuk dilayan pada musim PKP ini. Kalau layan cerita sedih hati akan jadi sedih. Kalau layan cerita lawak gila boleh terhibur jawapnya.

Tidak hairan ketawa itu penawar duka. Oang suka ketawa dan selalu ceria hidupnya sentiasa aman sejahtera. So, jangan berhenti buat lawak. Biar orang lain ketawa dan gembira selalu.

Cerita lawak gila

Tidak keterlaluan mereka ini jenis yang awet muda.Boleh kekalkan paras rupa dan wajah yang lebih muda dari usia sebenar.

Saya pun mencari-cari bahan yang berkaitan cerita lawak gila panjang. Boleh layan video di bawah. Tak tipu memang best punya. Cerita lawak panjang ini berdurasi 7 minit 30 saat. Nasib baik bukan 7 jam 30 minit.

WAJIB BACA :   Tangisan Pelarian Syria Semakin Sayu

Cerita lawak gila

Cerita lawak 2019

Pada dua tahun lepas tersiar  himpunan cerita lawak 2018. Lawak ini dalam bentuk video yang saya kutip dari Facebook di Page Inspirasi Kehidupan.

Menurut pengamatan saya, video ini cuma satu parodi. Kalau tidakpun satu scene dari drama atau movie. Sekiranya betul sekalipun agak melucukan mayat boleh duduk. Keadaan mayat yang terduduk ini menyebabkan imam dan jemaah solat bertempiaran lagi.

Gelagat lucu mereka ini sama ada betul atau parodi tidak penting. Mesejnya cuma untuk menghiburkan. Secara jujurnya saya juga terhibur. Saya tidak berniat apa-apa. Yang pasti mari kita berhibur sama-sama. .

Saya memang terhibur tau !

Pada ketika itu kisah Nopal memang menjadi tular di media sosial. Nopal adalah watak kartun dari Indonesia.

WAJIB BACA :   Petua Mudah Untuk Bangun Pagi Dan Mitos Untuk Ramai Orang

Saya meneruskan pencarian bahan cerita lawak pecah perut dalam Youtube.

Rata-rata video yang mereka kongsikan tidak jauh dari konsep lawak bodoh.  Namun konsep ini menjadi kesukaan ramai. Jadi bahan jenaka dan bahan untuk gelak sakan.

Selain mencari bahan dalam bentuk video, saya juga terjumpa cerita lawak kampus dalam sebuah artikel.

Lawak kampus adalah sebuah komik yang pernah dihasilkan oleh Chong Kah Hwee. Namanya turut dikenali sebagai Keith.Terkenal di Malaysia dan luar negara.

Masih aktif berkarya. Beliau boleh difollow melalui Facebooknya seperti di bawah:

https://www.facebook.com/keith.kahhwee/posts/10157917170917209

Akhirnya saya hentikan pencarian kepada teka teki lawak bodoh. Seperti yang saya katakan awal tadi, perkara bodoh itu menjadi lawak dan bahan hiburan pulak.

  • kemas kini 8/4/2022
  • kemas kini 18/8/22
WAJIB BACA :   Pengalaman Cuci Usus Dengan Ayulax

Comments 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge