Dengarkanlah di sepanjang malam aku berdoa

Dengarkanlah di sepanjang malam aku berdoa sudah trending sekarang ini. Lagu berhantu dan viral di media sosial.

Alunan lagunya yang merdu sering dimainkan dalam video pendek sama ada di Tiktok dan Reel, Facebook.

Dengarkanlah di sepanjang malam aku berdoa

Pada mulanya saya sangka ia judul lagu tapi rupanya petikan dari lirik untuk lagu berjudul ‘Cinta sampai mati’

Itulah dunia muzik yang penuh dengan serba kemungkinan.

Dengarkanlah di sepanjang malam aku berdoa

Dalam Youtube ada banyak video yang boleh dikaitkan dengan lagu cinta sampai mati.

Ada yang menggunakan versi cover dan tidak kurang juga menggunakan official music.

Cuma saya lebih berminat dengan lima video yang sudah saya sertakan di bawah ini.

Yang pasti saya tidak menghakimi secara tuntas lagu ini.

Itu bukan bidang dan kepakaran saya.

Sebetulnya saya cuma suka frasa dengarkanlah di sepanjang malam aku berdoa.

Ya, wajar kita berdoa pada waktu malam dan tidak mungkin juga sepanjang malam kerana tidur satu kewajipan buat mata insan yang sihat.

Dengarkanlah di sepanjang malam aku berdoa
Tolong jangan tidur menirap

Inilah masa terbaik untuk berbuat demikian sempena bulan Ramadan di mana pada waktu malam kita dianjurkan beribadah.

Kalau ada insan yang mampu berdoa sepanjang malam, saya tabik spring.

Dengarkanlah di sepanjang malam aku berdoa

Mereka memang dalam kesulitan dan kepayahan hidup dan didoakan terus tabah untuk menemui solusi di sini

Cara dapat duit dari bisnes netcommerce [ edisi kemas kini ]

Akhir kata, jom hayati lirik dengarkanlah di sepanjang malam aku berdoa sambil layan video di bawah ini.

Lirik Cinta Sampai Mati

Duhai engkau, sang Belahan Jiwa
Namamu terukir dalam pusara
Di setiap langkah, ku s’lalu berdoa
Semoga kita bersama
Duhai engkau, tambatan hatiku
Labuhkanlah cintamu di hidupku
Ku ingin kau tahu betapa merindu
Hiduplah engkau denganku
Dengarkanlah
Di sepanjang malam, aku berdoa
Bersujud dan lalu aku meminta
Semoga kita bersama
Dengarkanlah
Di sepanjang malam, aku berdoa
Cintaku untukmu selalu terjaga
Dan aku pasti setia
Ho-oh-oh
Ho-wo-oh-ho-oh-wo-wo-ho-oh
Ho-wo-uh-wo-oh-uh
Duhai engkau, tambatan hatiku
Labuhkanlah cintamu di hidupku
Ku ingin kau tahu betapa merindu
Hiduplah engkau denganku
Dengarkanlah
Di sepanjang malam, aku berdoa
Bersujud dan lalu aku meminta
Semoga kita bersama
Dengarkanlah
Di sepanjang malam, aku berdoa
Cintaku untukmu selalu terjaga
Dan aku pasti setia
dengarkanlah
(Di sepanjang malam, aku berdoa)
Ku berdoa (bersujud dan lalu aku meminta)
Dan meminta (semoga kita bersama)
Wo-oh, dengarkanlah
Di sepanjang malam, aku berdoa
Cintaku untukmu s’lalu terjaga
Dan aku pasti setia
Ku setia..

Artikel berkaitan

10 thoughts on “Dengarkanlah di sepanjang malam aku berdoa

  1. Koq saya baru dengar lagu ini. Padahal lagunya trending di Youtube, ya.
    Liriknya sangat mengena ke hati dan dibawakan dengan indah baik yang asli maupun covernya

  2. pening sy asyik dgr lagu ni. cerita sedih guna lagu ni, g bazar ramadan guna lagu ni. kena prank pun lagu ni adehhhhh. kalau boleh msk gmbr kat komen ni sy letak meme batman lempang tu heehehe

  3. dengar part yang “dengarkanlah…disepanjang malam aku berdoa” tu mcm oklah kot…tapi bila dengar full version mcm rasa bosan pulak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge