Kes Studi 1 : Tukar Theme Blog

tukar theme blog

Sayangkan anak timang-timangkan.Sayangkan isteri manja-manjakan.Sayangkan blog tukar theme blog yang baru.Maaf memberi peribahasa yang sudah mengalami evolusi.

Theme sebelum ini:

Saya nak tukar theme blog yang baru.Yang lama masih sayang.

Nak uji bagus atau tidak.

Cun atau tidak.

Ngam atau tidak.

Hati kecil ini berkata “tidak”.

Namun hati dipujuk untuk cuba dulu.Belum cuba belum tahu.

Tukar theme blog  sebagai kes studi untuk membongkarkan 3 Mitos Tarik Trafik Ke Blog.

Kes studi ini nak menguji :

1.Kekuatan Trafik

2.Loading Speed

3.Keserasian AMP

4.Pandangan pembaca

5. Membina Jenama

Jika semuanya ok.

Boleh diteruskan.

Tak Ok.

Kembali lagi  kepada theme yang asal.

Dalam ilmu blogging:

->theme no 2.

->Konten no 1.

Sebabnya ialah..

Pandangan pertama pembaca terletak kepada theme blog.Betulkan saya kalau tersilap pemerhatian.

Sebab itu theme blog penting untuk diberi perhatian.

Sekian.

Salam hormat

mrhanafi

p/s: Akhir kata terima kasih tak terhingga buat pembaca semua.

1.Tolong Like Fanpage 

2.Sertai Group Whatsapp 

3.Sumbangkan komen ikhlas

4.Sebarkan konten ini

(Visited 88 times, 1 visits today)

22 thoughts on “Kes Studi 1 : Tukar Theme Blog”

    1. yalahkan..masih ada kurang tu..’

      lagipun theme ini masih trial time

      saya nak fokus dengan keserasian SEO dulu..

      dah ok semua barulah nak check kekurangan tersebut

    1. macam pantun je…hehehe

      template ini adalah penthouse..Free Version

      ada rezeki bagua juga nak upgrade premium..

      tengok kekuatan dia macam mana

    1. menukar template bukan kerja yang mudah juga..

      nak susun layout,koding html (blogspot) dan kod-kod tertentu akan berubah juga..

      jika ada reason yang kuat..terpaksa juga tukar

  1. Bergabtung pada yang datang bertandang..ada yang lebih utamakan pengisian..ada yang utamakan kepantasan..ada yang nilai template atau theme..dari mata turun ke hati..namun adakala pandangan juga terkadang khilaf..jadi,dalami pengisiannya..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge